
بسیج علمی: تسهیلگر در مسیر ایده تا تجاریسازی/ نقش بسیج در تقویت زیستبوم نوآوری و فناوری

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روحاله رضوینژاد رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری در نمایشگاه اینوتکس به حضور جوانان و محققان، نوآوران و فناوران در این رویداد که در پارک علم و فناوری پردیس در حال برگزاری است اشاره کرده و گفت: در این نمایشگاه شاهد حضور شبکه پاسخ و شبکه حل مساله، شبکه کارفرمایان و بسترهایی که به نوآوران ارائه خدمات میکنند هستیم. سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری نیز همانگونه که از نامش پیداست، وظیفه بسیج کردن ظرفیتها و همرسانی این ظرفیتها را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: بسیج علمی، پژوهشی و فناوری طرحی تحت عنوان طرح نهضت و خیزش جدید علمی را در دستور کار قرار داده است و در این راستا سه مأموریت جدی دارد: یکی شبکهسازی و گفتمانسازی جریانسازی و امیدآفرینی، در کنار حوزه دوم از جنس تقویت بنیه و تربیت کادر تراز و سومین حوزه، از جنس تولید دانش و فناوری را دنبال میکنیم.
رئیس سازمان بسیج علمی تأکید کرد: ما رقیب یک مجموعه در شبکه پاسخ یا شبکه پشتیبان یا شبکه صاحب مسئله نیستیم. ما وظیفه این را داریم که آن صاحب ایده را از ایده تا تجاریسازی، همرسانی و کمک کنیم و ظرفیتها را در کنار شبکه پشتیبان و در کنار شبکه صاحب مسئله بسیج کنیم. امیدواریم نمایشگاههایی مانند این نمایشگاه و بسیجکنندگی و همرسانی بتواند تأثیرگذار باشد و به شکلگیری کامل این زیستبوم و تقویت زیستبوم حوزه نوآوری و فناوری کمک کند.
رضوینژاد با اشاره به عملکرد این سازمان در سال گذشته افزود: ما در سال گذشته از ۱۰۱۸ شرکت شناسنامهدار که وابسته به بسیج علمی بودند، با توجه به اینکه شعار سال نیز سرمایهگذاری برای تولید است، در فضای بسیجکنندگی و همرسانی سعی کردیم کمک کنیم و در این میان، ۳۹۲ شرکت موفق شدند از تسهیلات تبصرهای که در بسیج سازندگی است یا تسهیلاتی که از کانال شرکت پیشگامان تحت عنوان طرح ملی تا ثریا فراهم شده، استفاده کنند و بسیج علمی، پژوهشی و فناوری به تجاریسازی محصول این شرکتها کمک کرده است و این در سال گذشته محقق شده است.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: امیدواریم امسال هستههای فناوری که ذیل طرح باقرالعلوم علیهالسلام هستند و شرکتهای فنی را دنبال میکنند و ایجاد شرکتهای دانشبنیان حوزه فنی و واحدهای فناوری حوزه فنی را هدف قرار دادهاند، به این جمع شرکتها اضافه شوند و بهعنوان شرکتهای جدید آغاز به کار کنند.
رضوینژاد همچنین افزود: در حوزه صنایع خلاق، طرح امام صادق علیهالسلام را داریم که کاربست علوم انسانی در بحث نوآوریهای اجتماعی و حوزههای نرم و فرهنگی را دنبال میکند. شرکتها و صنایع خلاق آنجا شکل میگیرند عرصه اضافه شوند و همچنان بتوانند آن حمایتها را دریافت کنند.
وی درباره میزان حمایتها توضیح داد: در طرح باقرالعلوم علیهالسلام در سال گذشته موفق شدیم بیش از پانصد هسته رشدی را حمایت کنیم. در طرح امام صادق علیهالسلام که در ششماهه دوم آغاز شد، حدود دویست هسته رشدی به ما مراجعه کردند که بسیاری از آنها در فرآیند اصلاح و داوری هستند و حدود سی هسته در فرآیند رشد و حمایت قرار گرفتهاند.
رئیس سازمان بسیج علمی خصوص زیرساختهای توسعه نیز گفت: مراکز رشد علوم انسانی را در بیش از هجده استان راهاندازی کردهایم که کار هستهسازی را انجام میدهند. امیدواریم در سال جاری عدد قلهای روی طرح امام صادق علیهالسلام داشته باشیم. چون این طرح به طور ویژه کاربست حوزه علوم انسانی را دنبال میکند و پشتوانه تمدنی ما در حوزه علوم انسانی و همینطور آرمان انقلاب اسلامی و تمدن نوین اسلامی را پیگیری میکند. این طرح اهمیت زیادی دارد و امیدواریم امسال حمایت قابل توجهی در این طرح داشته باشیم.
رضوینژاد در بخش پایانی سخنان خود در خصوص راههای ارتباطی میان فناوران و نوآوران و محققان و دانشجویان با سازمان بسیج علمی اظهار داشت: راه ارتباطی فعلی ما از طریق معاونین علمی بسیج در استانهاست و از طریق سپاههای استانی است. همینطور بالغ بر ۲۸۰ مرکز رشد فنی و ۱۸ مرکز رشد علوم انسانی و خانه خلاق در استانها حضور دارند که علاقه مندان میتوانند به این مراکز مراجعه کنند. البته در حال طراحی سامانهای تحت عنوان سامانه «سدرا» هستیم. این سامانه قرار است سکویی باشد برای بههمرسانیها، تا هر فردی در هر نقطهای از کشور عزیزمان بتواند آن همرسانی و بسیجکنندگی را تجربه کرده و خدمات را از دل همین سامانه دریافت کند.
پایان خبر/