آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۶۸۵۶

اتصال حلقه‌های گمشده حکمرانی: مرکز نوآوری قوه مقننه، پلی میان نخبگان و ساختار حاکمیت

رئیس مرکز نوآوری قوه مقننه با تأکید بر نقش این مرکز در ایجاد ارتباطات مؤثر میان بخش‌های مختلف حکمرانی کشور، از تلاش‌های چهارساله این نهاد در راستای هم‌رسانی میان بخش خصوصی، نهاد‌های دولتی، شرکت‌های دانش‌بنیان، اتحادیه‌ها و نمایندگان مجلس سخن گفت.
اتصال حلقه‌های گمشده حکمرانی: مرکز نوآوری قوه مقننه، پلی میان نخبگان و ساختار حاکمیت

مهربان، رئیس مرکز نوآوری قوه مقننه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به نقش «مرکز نوآوری قوه مقننه» به‌عنوان یک پلتفرم حکمرانی و آزمایشگاه سیاست‌گذاری، اظهار داشت: «در جهان نیز نمونه‌هایی از چنین مراکزی به‌عنوان ‘پالیسی‌لب‌ها’ فعالیت می‌کنند. ما نیز تلاش کرده‌ایم با استفاده از ابزار‌هایی همچون شبیه‌سازی، بازی‌های جدی، مصورسازی و روایت‌پردازی، حکمرانی را مؤثرتر کنیم و حلقه‌های گمشده تصمیم‌سازی را به هم متصل کنیم.»

وی تأکید کرد که نوآوری در بخش عمومی، نیازمند ایجاد هماهنگی‌های غیررسمی در ساختار‌هایی است که بوروکراسی مانع ارتباط مؤثر بین اضلاع مختلف شده است. مهربان افزود: «در کشور ما یکی از مشکلات اساسی، نبود هماهنگی میان نهادهاست. تصمیمات خوبی گرفته می‌شود، اما به دلیل ناهماهنگی در اجرا، نتیجه مطلوب حاصل نمی‌شود. این مسأله در برخورد با شرکت‌های دانش‌بنیان نیز تشدید می‌شود.»

وی با اشاره به پلتفرم‌های ایجادشده توسط مرکز، مانند نمایشگاه‌های «پارلینو»، گفت: «هدف ما حمایت مستقیم از استارت‌آپ‌ها نیست، بلکه بسترسازی برای شکل‌گیری شبکه‌های توانمند در دل اکوسیستم نوآوری است. ما فضا‌هایی را فراهم کرده‌ایم تا این بازیگران بتوانند رشد کنند و وارد مسیر شتاب‌دهی شوند.»

 مهربان همچنین از برنامه مرکز برای راه‌اندازی سامانه‌ای جهت دریافت و پردازش ایده‌های سیاستی خبر داد که این ایده‌ها در نهایت می‌توانند به محصولات سیاستی تبدیل شوند و در فرآیند قانون‌گذاری کشور مورد استفاده قرار گیرند.

وی در حاشیه نمایشگاه اینوتکس، با بیان اینکه این رویداد یکی از مهم‌ترین فضا‌های نمایش نوآوری در کشور است، خواستار هماهنگی بیشتر در زمان‌بندی نمایشگاه‌های فناورانه شد تا امکان بهره‌برداری بهتر از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم شود. وی گفت: «حضور پرشور جوانان و بازدید نمایندگان مجلس، نشانه‌ای از اهمیت این فضاست که می‌تواند با مدیریت بهتر، اثربخشی بیشتری نیز داشته باشد.»

مهربان مأموریت مرکز نوآوری مجلس را در دو حوزه تعریف کرد: نخست، تعمیق زیست‌بوم نوآوری و فناوری در ارتباط با کمیسیون‌های تخصصی مجلس؛ و دوم، ایجاد تحول در ابزار‌ها و سازوکار‌های حکمرانی عمومی. او ابزار اصلی این تحول را نیز، ایجاد هماهنگی‌های غیررسمی و پیوند سریع میان اضلاع مختلف تصمیم‌گیری کشور دانست.

در پایان، رئیس مرکز نوآوری مجلس ابراز امیدواری کرد که با شکل‌گیری اعتماد دوجانبه میان حاکمیت و شرکت‌های دانش‌بنیان، مسیر‌های ارتباطی مؤثرتری شکل گیرد و جوانان نخبه کشور بیش از پیش در مسیر توسعه حکمرانی نقش‌آفرینی کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار