
کشت برنج در مازندران به مناطق کوهستانی گسترش یافت

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، هادی باقری روز شنبه در حاشیه نشست شورای کشاورزی مازندران در ساری با بیان این که، کماکان تکاپوی شالیکاران برای کشت برنج در اراضی شمال کشور تداوم دارد، گفت: عملیات شخم و شیار و آبتخت شالیزارهای مازندران در جریان است.
وی اظهار کرد: شاهد رونق نشاکاری در اراضی شالیزاری هستیم که به مناطق کوهستانی استان رسیده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر توجه شالیکاران به مصرف درست کودهای پایه در شالیزارها، افزود: در این زمینه شالیکاران میتواند از نظرات و مشاورههای کارشناسان جهاد کشاورزی بهره بگیرند.
باقری هشدار داد: برخی از شالیکاران بدون توجه به میزان درست مصرف کودهای پایه از کودهای تقویتی نیز استفاده میکنند درحالیکه زمانی کودهای تقویتی اثرگذار است که کودهای پایه بهدرستی مورد استفاده قرار گرفته باشد.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به بحث مدیریت آبیاری تناوبی در شالیزارهای شمال، خاطرنشان کرد: مصرف بهینه آب در شالیزارها موجب بالا رفتن عملکرد تولید در اراضی شالیزاری استان میشود.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.