آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۵۱۴

رونمایی از کتاب «طهورا»؛ روایتی داستانی از سلوک امام رضا (ع) در دل تاریخ

مراسم رونمایی از کتاب «طهورا» نوشته رضا کاشانی اسدی برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مراسم رونمایی از کتاب «طهورا» نوشته رضا کاشانی اسدی عصر پنج‌شنبه ۱۱ اردیبهشت با حضور رحیم مخدومی، رضا رهسپار، رضا کاشانی، مرتضی اخوی و جمعی از اهالی قلم، محققان تاریخ اسلام و علاقه‌مندان به ادبیات دینی در فروشگاه کتاب خوب معارف برگزار شد. این اثر که به همت نشر معارف منتشر شده، روایتی نوین از قرن دوم هجری قمری و  شخصیتی خیالی به نام «طهورا» ارائه می‌دهد.

«طهورا» با بهره‌گیری از ۴۲ منبع تاریخی معتبر، داستان دختری ۱۸ ساله از نسل یاران امام رضا(ع) را روایت می‌کند که در مسیر شناخت امامت به سفری معنوی دست می‌زند. این رمان تاریخی که در ۲۴ فصل تنظیم شده، به مهم‌ترین وقایع دوران ولایتعهدی امام رضا(ع) پرداخته است. نویسنده با مهارت خاصی، وقایع تاریخی را با عناصر داستانی درآمیخته تا اثری جذاب برای نسل جوان خلق کند.

حجت‌الاسلام محمدی مدیر انتشارات معارف در این مراسم در خصوص هدف از چاپ کتاب گفت: این کتاب در واقع ادامه راهی است که مقام معظم رهبری تحت عنوان جهاد تبیین مطرح فرمودند. ما در نشر معارف معتقدیم ادبیات داستانی می‌تواند مؤثرترین ابزار برای انتقال مفاهیم ناب اسلامی به نسل جوان باشد. کتاب طهورا از سه جهت حائز اهمیت است اول استفاده از منابع دست اول تاریخی که بیش از ۴۲ منبع معتبر در پانوشت‌های کتاب قابل مشاهده است، دوم خلاقیت در روایت که توانسته فضای تاریخی خشک را به داستانی جذاب تبدیل کند، سوم شخصیت پردازی عمیق که به ویژه در خلق شخصیت طهورا به عنوان یک دختر مسلمان اندیشمند به خوبی نمایان است.

در این مراسم دکتر مخدومی پژوهشگر تاریخ اسلام در مورد طهورا گفت: من این کتاب را از پنج منظر بررسی کرده‌ام. از نظر تاریخی، نویسنده به خوبی توانسته فضای سیاسی پیچیده دوران مأمون را ترسیم کند. آنجا که به اختلافات بین ایرانیان و اعراب در دستگاه خلافت اشاره می‌کند، کاملاً مستند است. از نظر کلامی، مناظرات امام رضا(ع) با علمای ادیان دیگر با دقت علمی بالایی بازسازی شده.

از نظر ادبی، استفاده از اشعار دعبل خزاعی به عنوان عنصری روایی، حرکت هوشمندانه‌ای بوده.

از نظر جامعه‌شناسی، تحلیل جایگاه زنان در آن دوران بسیار قابل تأمل است. و از نظر تربیتی، سیر تحول شخصیت طهورا می‌تواند برای نسل جوان الهام‌بخش باشد.

مخدومی بیان کرد: نکته جالب توجه اینجاست که نویسنده توانسته با وجود پایبندی به مستندات تاریخی، فضایی کاملاً زنده و پویا خلق کند.

در ادامه رضا رهسپار (منتقد ادبی) دباره طهورا گفت: از دیدگاه ادبی، این کتاب چند ویژگی برجسته دارد. ساختار روایی، استفاده از تکنیک فلش‌بک در بازگویی خاطرات طهورا بسیار حرفه‌ای اجرا شده است. دیالوگ‌نویسی، گفتگوهای تاریخی به گونه‌ای بازنویسی شده که برای مخاطب امروزی کاملاً قابل درک است. توصیفات، به ویژه در بخش‌های مربوط به معماری و فضای شهرهای آن دوران دقت زیادی به کار رفته است. و ریتم داستان، تعادل خوبی بین بخش‌های توصیفی، گفتگوها و وقایع تاریخی برقرار شده است.

رهسپار ادامه داد: تنها نکته‌ای که می‌توانست بهتر باشد، پرداخت بیشتر به شخصیت‌های فرعی مثل فضل بن سهل است که می‌توانست به غنای داستان بیفزاید.

در انتهای مراسم، کاشانی اسدی، نویسنده کتاب طهورا، توضیحاتی را در مورد کتاب و مطالب مطرح شده مهمانان ارائه کرده و گفت: برای نوشتن این کتاب چهار سال پژوهش مداوم انجام دادم. مهم‌ترین چالشی که داشتم این بود که چگونه وقایع تاریخی را با جذابیت‌های داستانی ترکیب کنم بدون اینکه به مستندات تاریخی خدشه‌ای وارد شود.

در مورد شخصیت طهورا باید بگویم که او ترکیبی است از چند شخصیت تاریخی زن در آن دوران. من سعی کردم در خلق این شخصیت به چند ویژگی مهم توجه کنم. پرسشگری، به عنوان نماد نسل جوان. تعهد دینی، به عنوان یک دختر مسلمان، شجاعت، در بیان حقایق و ظرافت‌های زنانه، که در رفتار و گفتار طهورامشهود است.

او ادامه داد: یکی از بخش‌های مهم کتاب که بسیار روی آن کار کردم، مناظرات امام رضا(ع) است. سعی کردم این مناظرات را نه به صورت خشک علمی، بلکه در قالب گفتگوهای زنده و جذاب ارائه دهم.

در بخش پایانی مراسم، نویسنده کتاب طهورا، به سوالات حضار پاسخ داد و اظهار کرد: در خصوص ساخت فیلم براساس داستان کتاب، مذاکرات اولیه با چند تهیه‌کننده انجام شده اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده‌ایم.

کاشانی ادامه داد: در حال تحقیق برای نگارش جلد دوم کتاب و ادامه داستان با محوریت امام جواد(ع) هستم.

اسدی درباره منابع تاریخی‌اش در نگارش کتاب گفت: کتاب‌های شیخ صدوق، شیخ مفید و تاریخ طبری، منابع اصلی بوده و عمده اطلاعات مورد نیاز از این کتاب‌ها استخراج شده‌اند

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار