آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۹۱۷

عکس چرخش باورنکردنی یک سیاه‌چاله کلان‌جرم تأیید شد

عکس روز ناسا یک طرح تصویرسازی‌شده را از چرخش یک سیاه‌چاله کلان‌جرم نشان می‌دهد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بر اساس مشاهدات ماهواره‌های فضایی ناسا و آژانس فضایی اروپا، سیاه‌چاله‌ای کلان‌جرم در مرکز کهکشان مارپیچی NGC ۱۳۶۵ با سرعتی نزدیک به سرعت نور در حال چرخش است.

برخلاف اجرام معمولی که در صورت چرخش بیش از حد از هم فرو می‌پاشند، سیاه‌چاله‌ها طبق نظریه نسبیت عام اینشتین می‌توانند بدون فروپاشی تا سرعتی بسیار بالا بچرخند.

مدل‌سازی‌های نظری با استفاده از راه‌حل کر (Kerr) در نظریه نسبیت عام، پیش‌بینی می‌کند که ماده‌ای که وارد سیاه‌چاله‌ای با حداکثر سرعت چرخش می‌شود، از دید ناظر دوردست، در حال گردش با سرعتی نزدیک به نور دیده خواهد شد.

این پیش‌بینی با کمک ماهواره NuSTAR ناسا و XMM آژانس فضایی اروپا مورد آزمایش قرار گرفت و داده‌ها نشان دادند که لبه داخلی قرص برافزایشی پیرامون این سیاه‌چاله، به دلیل گرمایش شدید و گسترش خطوط طیفی، واقعاً با سرعتی نزدیک به نور در حال چرخش است.

تصویر هنری منتشرشده، قرص برافزایشی ماده معمولی را نشان می‌دهد که به دور سیاه‌چاله می‌چرخد و فورانی از جت‌های ماده از قطب‌های آن بیرون می‌زند.

از آنجا که ورود اتفاقی ماده نمی‌تواند سیاه‌چاله را تا این اندازه به چرخش درآورد، این مشاهدات نه‌تنها سرعت چرخش سیاه‌چاله را تأیید می‌کند بلکه وجود پایدار قرص برافزایشی پیرامون آن را نیز به اثبات می‌رساند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار