
برگزاری نخستین فلوشیپ نشر تهران با هدف نهضت ترجمه / قالیباف سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران را افتتاح میکند
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، لحظاتی پیش در سالن غدیر ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد.
در این نشست محسن جوادی رئیس نمایشگاه کتاب و ابراهیم حیدری قائممقام نمایشگاه حضور داشته و درباره برگزاری این دوره از نمایشگاه توضیحاتی ارائه کردند.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.
خواندن کتاب و شکوه ایران رابطه مستقیم دارد
محسن جوادی، رئیس سی و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در نشست خبری گفت: شعار نمایشگاه «بخوانیم برای ایران» است.
وی افزود: رابطه خواندن و ایران، رابطه جالبی است. هر وقت ایران شکوهی داشته خواندن و کتاب در آن عزیز بوده و اگر دورهای شأن خودش را از دست داده، ما از خواندن و کتاب غفلت کرده بودیم.
امسال تقریباً ۲۰۰ میلیارد بن تخصیص دادیم/ نگاهمان به همه اقشار مردم است
ابراهیم حیدری قائم مقام و سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب نیز در این نشست گفت: ما امسال تقریباً ۲۰۰ میلیارد بن تخصیص دادیم که این یارانه انواع قشرها را در برمیگیرد.
وی افزود: به عنوان مثال امسال معلمها و دانشآموزان هم مورد توجه ما بودند و با یکسری شاخصها که خود آموزش و پرورش اعلام کرد، به معلمها و دانشآموزان بن دادیم. امیدواریم بتوانیم با همین رویکرد بیشتر به عدالت نزدیک شویم.
حیدری در ادامه بیان کرد: هرچند منابع ما محدود و جمعیت زیاد است ولی تلاش میکنیم به سمت عدالت بیشتر حرکت کنیم.
برگزاری نخستین فلوشیپ نشر تهران با هدف نهضت ترجمه
قائم مقام و سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب گفت: نخستین فلوشیپ نشر سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با هدف پیگیری سیاست کلان نهضت ترجمه برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: با همکاری انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان بخش ادبیات نشر کودک و نوجوان را در فلوشیپ دنبال میکنیم.
حیدری بیان کرد: ۸۰ مهمان خارجی و ۵۰ مهمان داخلی برای حضور در این رویداد، ثبتنام کردند. در طول مدت نمایشگاه نشستهای تخصصی در این بخش برگزار خواهد شد.
اختصاص بنکارت ۵۰۰ هزار تومانی خرید کتاب برای دانشجویان
رئیس سی و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ادامه داد: تا سقف یک میلیون تومان با مشارکت ۵۰ درصدی معاونت فرهنگی و وزارت علوم بن کارتهای دانشجویی تعبیه شده است، به عبارت دیگر ۵۰۰ هزار تومان ما تقبل میکنیم و ۵۰۰ هزار تومان دانشجویان.
وی افزود: همچنین ۱۰ میلیارد تومان امسال به بخش کتابهای خارجی یارانه اختصاص یافته و برای سایر موسسات و نهادها نیز ۳۰ درصد ما مشارکت داریم و مابقی خود سازمانها آورده خواهند داشت.
قالیباف نمایشگاه را افتتاح میکند
در ادامه این نشست خبری محسن جوادی در پاسخ به سوالی درباره افتتاحیه نمایشگاه گفت: افتتاحیه نمایشگاه در روز چهارشنبه، صبح ساعت ۹ و نیم، داخل شبستان و در نیم طبقه شبستان برگزار میشود. آقای قالیباف سخنران نمایشگاه کتاب هستند و مهمانهای مختلفی از صنوف نشر و اهل قلم حضور دارند. بعد از آن افتتاح غرفه مهمان ویژه یعنی غرفه کشور عراق است و بعد از آن هم فعالیت روزمره نمایشگاه با حضور مردم شروع میشود.
رئیس نمایشگاه کتاب درباره تخصیص یارانهها و میزان یارانه دانشجویی و طلاب، گفت: یارانه دانشجویان تا سقف ۱ میلیون خرید، ۵۰ درصد تخفیف است که این مبلغ را معاونت فرهنگی کمک میکند. ضمن اینکه یارانه عمده ما هم به دانشجویان تعلق میگیرد، چون دانشجویان قشری هستند که نیاز به کتاب دارند و بیش از همه کتاب میخرند. درباره یارانه کتابهای خارجی هم بگویم که این یارانه ۱۰ میلیارد تومان است و امسال فقط به کتابهای چاپ جدید اختصاص پیدا میکند.
یارانه فیزیکی نداریم ولی یارانه عمومی فیزیکی است!
جوادی در پاسخ به یکی از خبرنگاران درباره وجود یارانهای فیزیکی در نمایشگاه گفت: ما یارانه فیزیکی در نمایشگاه نداریم، ولی امسال یارانهای برای عموم مردم در نظر گرفتیم که برای دریافت آن باید در سامانهای که از پیش اعلام کردیم ثبتنام میکردند. در نمایشگاه کتاب معمولاً بخشی از خریداران کتاب مورد غفلت قرار میگیرند که مردم عادی هستند. با طرحی که امسال در نظر گرفتیم، یارانه عمومی را به یارانههای اضافه کردیم که تنها امکان استفاده از آن در نمایشگاه کتاب است.
تلاش داریم نمایشگاه را سی چهل درصد کمتر از سال قبل برگزار کنیم
در ادامه ابراهیم حیدری در پاسخ به سوالی درباره بودجه و هزینههای نمایشگاه، گفت: ما از اول نگاهمان این بود که در همه حوزهها هزینههای مازاد را کم کنیم. تلاش کردیم علیرغم افزایش قیمتها، نمایشگاه را با هزینهای سی تا چهل درصد کمتر از سال گذشته، برگزار کنیم. ضمن اینکه سال گذشته ۱۲۵ میلیارد بن تخصص دادند اما ما امسال آن را به ۲۰۰ میلیارد افزایش دادیم. در کل نگاه ما افزایش بن و کم کردن هزینههای اجرایی است.
حیدری با اشاره به پاسخ یاسر احمدوند رئیس سیوپنجمین نمایشگاه کتاب تهران درباره هزینههای نمایشگاه در سال گذشته، گفت: یک ایراد بر ما وارد بود، چرا که هزینهها را تفکیک نکردیم. اصل هزینهها درست است. شاید نگاه متفاوت از هزینهها این چالش را به وجود آورده است ولی اینکه اصل هزینهها انجام شده، قبول داریم. خود ما هم آمادگی داریم به سوالات درباره هزینههای نمایشگاه پاسخ بدهیم.
اصلاح اظهارات درباره کتابفروشان!
وی در واکنش به صحبتهایش در حاشیه رونمایی از پوستر نمایشگاه درباره اینکه «کتابفروشان به حق خودشان قانع باشند»، گفت: برداشتی از صحبتهای من شده بود که دقیق نبود. من گفتم آئیننامه برگزاری نمایشگاه قابل اصلاح است. سالهای گذشته هیچوقت کتابفروشان در نمایشگاه حضور نداشتند ولی دو یکی دو سال گذشته چنین تصمیمی گرفته شد. من گفتم منابع ما محدود است و کتابفروشان و هرکدام از حلقههای نشر مثل نویسنده و ناشر و خریدار و… از این منابع سهمیهای دارند. ولی باید بدانیم منابع محدود است و این حلقهها باید فعلاً راضی باشند. وگرنه ما باید کتابفروشها را حمایت و کمک کنیم. امروز هم طبق دستور آقای دکتر جوادی فراخوان کتابفروشها را منتشر کردیم. همچنین تهمانده یارانههای نمایشگاه را به حوزه کتابفروشیها میآوریم. کتابفروسیها دارند ثبتنام میکنند و این برنامه ادامه خواهد داشت.
نگرانی کتابفروشان نگران ما هم هست
در ادامه محسن جوادی با تکمیل صحبتهای حیدری درباره کتابفروشان گفت: رویکرد ما در معاونت فرهنگی به زنجیره تولید و توزیع و خریدار در حوزه نشر، یک نگاه یکدست است. هرجای این زنجیره دچار اشکال شود، هدف ما به مشکل خورده است. کتابفروشان هم عضو مهم این زنجیره هستند و ما موظف به حمایت از آنها هستیم. ما هم نگران کتابفروشان هستیم. نگرانی آنها نگرانی ما هم هست. ولی فعلاً بنا بر دلایلی به این سمت رفتیم که آنها در نمایشگاه حضور نداشته باشند. همه ما وظیفه داریم به کتابفروشان کمک کنیم. کتابفروشی پاتوق فرهنگی است و انشاالله رویکرد ما در حمایت از آنها ادامه دارد.
رئیس نمایشگاه کتاب در پاسخ به سوال دیگری درباره هزینههای نمایشگاه کتاب و با اشاره به یادداشت احمدوند گفت: ما کسی را متهم نمیکنیم که زیاد هزینه کردند یا نه. بحث ما راجع به گذشته نیست، بلکه رویکرد اصلی ما کاستن از هزینهها است و این برنامه ما برای آینده است.
محسن جوادی با بیان اینکه ما معتقدیم باید سهم بن را دو برابر هزینههای اجرایی کنیم، قول داد پس از نمایشگاه گزارشی از هزینههای نمایشگاه را منتشر کند: همانطور که دوستان هزینههایشان را گذاشتند، ما هم هزینههایمان را منتشر میکنیم.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.