آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۸۸۵۰
نماینده کارگران در شورای عالی کار:

درخواست‌های بازنشستگی کارگران معطل مانده است

نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به راهکار‌های تقویت منابع تامین اجتماعی گفت: افزایش سن و سابقه بازنشستگی اجحاف در حق کارگران کشور است و درخواست‌های بازنشستگی کارگران معطل مانده است.
درخواست‌های بازنشستگی کارگران معطل مانده است

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محسن باقری درباره مصوبه افزایش سن بازنشستگی در برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه مصوباتی در مورد کارگران به تصویب رسیده که یکی از آنها در خصوص بازنشستگی کارگران است و در این مصوبه افزایش سن و سابقه دیده شده که معتقدم اجحاف در حق کارگران است.

وی با بیان اینکه کارگران نباید تاوان سوء مدیریت‌های سال‌های گذشته را بدهند، ادامه داد: ما در ادوار گذشته بعضا شاهد بودیم که دولت‌ها بدهی‌های خود را به سازمان تامین اجتماعی ندادند یا حق بیمه درمان کارگران به مدت یکسال به حساب وزارت بهداشت واریز شد و یا در بحث مدیریت بانک رفاه کارگران با مشکلاتی مواجه بودیم که همه این موارد منابع سازمان تامین اجتماعی را تقلیل داد و باعث شد این سازمان نتواند از عهده تعهداتش برآید.

نماینده کارگران در شورای عالی کار که در یک گفت وگوی رادیویی صحبت می‌کرد، افزود: از طرف دیگر تعدادی از گروه‌های مختلف مستمری بگیر بدون آنکه کمکی به تامین منابع بیمه آنها شود به سازمان تامین اجتماعی تحمیل شدند و این مساله باعث شد که وضعیت صندوق به سمت ناترازی برود در نتیجه مجلس و دولت به این فکر افتادند که بحث افزایش بازنشستگی را رقم بزنند و از محل طولانی کردن بازنشستگی کارگران ناترازی را جبران کنند، اما با این کار در حقیقت در حق کارگران احجاف می‌شود.

باقری گفت: البته اخیرا شنیده‌ایم که افزایش سن بازنشستگی متوقف شده ولی سابقه همچنان به قوت خود باقی است و سازمان تامین اجتماعی روی آن پافشاری می‌کند و همین مساله باعث شده تا درخواست‌های بازنشستگی کارگران معطل بماند، لذا انتظار داریم این مساله هرچه سریع‌تر رسیدگی و برطرف شود.

وی با اشاره به قطع کمک‌های دولت برای بیمه برخی گروه‌ها گفت: متاسفانه یکسری از کمک‌های دولتی به گروه‌هایی مثل قالیبافان قطع شده و افرادی که به امید برخی معافیت‌ها و کمک‌های دولتی ترغیب به واریز بیمه می‌شدند اکنون تمایلی به بیمه شدن ندارند. مشاغل خانگی و قالیبافان که از شمول حمایت بیمه خارج شدند، سطح بیمه پردازی سازمان کاهش یافت و این مساله در منابع سازمان تاثیرگذار بود.

نماینده کارگران در شورای عالی کار ادامه داد: ما به صورت مقطعی دو سال سن بازنشستگی را زیاد می‌کنیم که ناترازی صندوق تامین اجتماعی برطرف شود بعد از آن چه کار خواهیم کرد؟ مجدد دو سال دیگر روی سابقه می‌گذاریم و همچنان سن بازنشستگی را بالا می‌بریم، اما این اقدام به درد تقویت منابع سازمان نمی‌خورد و موجب احجاف در حق بیمه‌شدگانی است که قراردادی را ۳۰ سال قبل با سازمان تامین اجتماعی نوشته‌اند و اکنون سازمان نمی‌توان یکجانبه آن را تغییر بدهد.

باقری با اشاره به ضریب پشتیبانی صندوق تامین اجتماعی اظهار کرد:هم اکنون ضریب پشتیبانی صندوق افت کرده و به ازای هر ۴ بیمه شده یک بازنشسته هست که باید بالای ۶ باشد تا تعادل سازمان برقرار شود. متاسفانه هیچ تلاش و تحرکی را از سوی سازمان برای جذب بیمه‌شدگان نمی‌بینیم و از ظرفیت بازرسان تامین اجتماعی و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی برای جذب و تقویت منابع تامین اجتماعی نیز استفاده نمی‌شود.

به گفته وی قبلا تشکل‌ها اقداماتی را برای وصول بدهی‌های تامین اجتماعی صورت داده یا برای بیمه شدن افراد تلاش می‌کردند و کارگاه‌های کوچک و زیرزمینی را تشویق به بیمه پردازی می‌کردند ولی امروز این مشارکت کاهش یافته و سازمان باید از مشارکت مردم و تشکل‌ها بیش از پیش استفاده کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار