
حوزه علمیه قم در امتداد سنت اهلبیت(ع) است
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در همایش یکصدمین سالگشت بازتاسیس حوزه علمیه قم، ضمن گرامیداشت میلاد باسعادت امام رضا (ع) و دهه کرامت، از حضور گسترده علما و فضلا و نیز تلاشهای مدیران حوزه قدردانی کرد.
وی با اشاره به پیام مقام معظم رهبری به این همایش اظهار کرد: پیام معظمله دارای نکات کلیدی و راهبردی است که میتوان آن را منشور دوم حوزه پس از پیام حضرت امام (ره) دانست. این پیام، هم نگاهی تاریخی به حوزه دارد و هم نقشه راه آینده آن را ترسیم میکند.
آیتالله حسینی بوشهری افزود: رهبر انقلاب در این پیام، رابطه تنگاتنگ حوزه و نظام اسلامی را بهخوبی بیان کردند و با ارائه راهکارهای عملی، مسیر تحولات علمی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی حوزه را مشخص نمودند که جای تقدیر فراوان دارد.
وی ادامه داد: نباید تصور کرد که آیتالله حائری یزدی با سیاست بیگانه بوده است. تصمیم ایشان برای تعامل با رضاخان، صرفاً برای حفظ و تقویت نهاد حوزه بود تا بعدها بزرگان دیگری همچون آیتالله بروجردی و امام خمینی (ره) بتوانند این مسیر را ادامه دهند.
به گفته آیتالله بوشهری، رهبر معظم انقلاب در پیام خود تأکید کردند که انقلاب اسلامی، ثمره حرکت عالمانه و مصلحتاندیشانه شیخ مؤسس بود و اگر ایشان در آن شرایط، در برابر حکومت وقت ایستادگی میکرد، اساس این تحول عظیم ممکن بود شکل نگیرد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: مرزبانی فکری و اعتقادی، مهمترین نقش علما در طول تاریخ بوده است و روحانیت شیعه همواره بهعنوان سد مستحکم در برابر نفوذ شیطان و جریانهای انحرافی عمل کردهاند.
وی تصریح کرد: سابقه حوزه علمیه قم تنها به ۱۰۰ سال اخیر محدود نمیشود بلکه این حوزه در امتداد سنت علمی اهلبیت (ع) و از زمان ائمه اطهار (ع) ریشه دارد و استمرار همان مکتب علم و تقوا است.
آیتالله حسینی بوشهری در توصیف ویژگیهای شخصیتی شیخ حائری گفت: آیتالله حائری مورد اعتماد همه مراجع در سامرا، کربلا و نجف بود و در حوزه اراک نیز سابقه مدیریت و دغدغه اجتماعی و سیاسی داشت که او را برای تأسیس حوزهای با این عظمت شایسته ساخت.
وی تأکید کرد: اینکه برخی گفتهاند شیخ حائری از سیاست کناره گرفته بود، جفایی در حق این عالم ربانی است. او نهتنها نسبت به سیاست بیتفاوت نبود بلکه به شدت از دخالت بیگانگان در ایران آزرده میشد و در عین سادگی و تواضع، روحیهای انقلابی و اجتماعی داشت.
آیتالله بوشهری در پایان گفت: امروز که یک قرن از بازتأسیس حوزه علمیه قم میگذرد، باید ضمن پاسداشت تلاشهای گذشتگان، رسالت خطیر حوزه در پاسخ به شبهات، تربیت نیروهای انقلابی و تقویت بنیه علمی کشور را با قدرت ادامه دهیم.