
آیت الله جوادی آملی: قطب فرهنگی دین عقل مردم است/آیتالله عبدالکریم حائری امین الله شد که حوزه به دست او سپرده شد+فیلم

به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو؛ آیتالله جوادی آملی صبح چهارشنبه در همایش بینالمللی صدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم که در مدرسه امام کاظم (ع) برگزار شد، ضمن تبریک دهه کرامت و تقدیر از برگزارکنندگان این همایش، از تلاش نخبگان و فضلایی که در تدوین و چاپ آثار آیتالله شیخ عبدالکریم حائری یزدی همکاری داشتند، قدردانی کرد.
وی همچنین از رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید به جهت ارسال پیامهای ارزشمند و حکیمانه به این همایش بینالمللی تشکر کرد و آن را نشانه توجه ویژه نظام اسلامی به جایگاه حوزههای علمیه دانسته است.
آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه دین الهی بر پایه قرآن استوار است، افزود: قرآن کتابی بیبدیل است و اگر قرآن درجات و مراتب والایی دارد، این درجات برای علی (ع) و فرزندان پاک او نیز هست؛ چراکه آنها مفسران حقیقی این کتاب آسمانیاند.
وی تأکید کرد: قرآن عقلمحور است و کتاب عقل و علم به شمار میرود. امام رضا (ع) در پاسخ به اینکه حجت خدا بر مردم چیست، عقل را معرفی کرد؛ بنابراین اگر عقل وجود داشته باشد، قرآن و عترت نیز حفظ خواهند شد.
آیتالله جوادی با اشاره به نقش عقل در تأسیس حوزه علمیه اظهار داشت: حوزه قم و نجف با پشتوانه عقلانیت و معارف قرآن شکل گرفتند و اگر عقل و کتاب آسمانی نباشد، پایگاهی برای هدایت نخواهیم داشت؛ همانگونه که خداوند به یهودیان فرمود پایهای ندارید، چون کتاب را تحریف کردهاید.
دانشمند برجسته، فیلسوف و مرجع عالیقدر شیعه در همایش بین المللی یکصدمین سالگرد بازتاسیس حوزه علمیه قم گفت: قطب فرهنگی دین عقل مردم است. تعبیر کلینی این است که قطب فرهنگی اسلام عقل است. اگر عقل بود هم قرآن و هم عترت را میفهمد و حفظ میکند.
آیت الله جوادی آملی: شیخ حائری بین دو خطر قاجاری و پهلوی حوزه را تاسیس نمود
وی با تجلیل از ویژگیهای علمی و معنوی مرحوم آیتالله حائری یزدی گفت: آن عالم ربانی توانست با احیای عمیقتر قرآن، فقه و علوم عقلی، حوزهای تأسیس کند که ثمرهاش پرورش بزرگان بینظیری در طول این قرن بوده است.
وی افزود: او توانست قرآن، مباحث عقلی، و اصول را پیش از زمان قبل خود نمایان کند. در زمان شیخ حائری روزهای خفقان حوزه بود.
این استاد برجسته حوزه تأکید کرد: روایتهای متعددی در قرآن درباره تعلیم و تعلم وجود دارد؛ اگر حوزه علمیه مانند چشمهای زاینده باشد، میتواند جامعه را سیراب کند و این نوآوری و پویایی تنها از دل عقلانیت و وحی میجوشد.
وی با اشاره به زنده بودن آموزههای قرآن تا روز قیامت، تصریح کرد: هر روز از آیات الهی میتوان سخنی نو شنید، مشروط بر آنکه عقل و استدلال حاکم باشد و اصول دین همانند فروع دین در حوزهها زنده و جاری بماند.
آیت الله جوادی آملی در دفاع از سخن اسلام درباره آفریدگار عالم: چه به مشرق و چه مغرب بروید حرف تازه پیش ما است
مرجع عالیقدر شیعه در همایش بین المللی یکصدمین سالگرد بازتاسیس حوزه علمیه قم گفت: ما در اسلام از کسی سخن میگوییم که عالم را آفرید. در قرآن هر روز حرف تازه از عالم وجود دارد. نیاز است که عقل لازمه فهم آن باشد.
آیتالله جوادی آملی در تفسیر سخن امام درباره ترس از غیر خدا: موحد واقعی هیچگاه از غیر خدا نمیترسد
آیتالله جوادی آملی در ادامه گفت: اگر کسی امانتدار دین شد، به مقام «امینالله» میرسد؛ چنین فردی خلیفه الهی میشود و خداوند نیز او را برای پاسداری از دین یاری میکند، همانگونه که شیخ حائری را توفیق داد حوزه قم را بنیان نهاد.
وی افزود: مقام امانت مثل مقام عمارت است. آیت الله عبدالکریم حائری امین الله شد که خدا حوزه را به دست او سپرد.