آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۹۰۲۳
نامه هفت بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران پیرامون تعیین و تکلیف بانک آینده، به سران قوا؛

با این بانک، آینده روشن نیست

بانک آینده، زیانده‌ترین بانک تاریخ ایران با ۳۹۰ همت زیان انباشته و ۱۹۰ همت اضافه برداشت از بانک مرکزی و عامل بخش مهمی از رشد پایه پولی و تورم طی سال‌های گذشته، به‌جای ایفای نقش موثر در تأمین مالی تولید، با استفاده از قدرت خلق پول بی‌ضابطه بستری برای تامین مالی چند تن از سهامداران و زیاده‌خواهان است و هزینه‌های آن که باید از دارایی سهامدارانش داده شود از جیب مردم پرداخت می‌شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفت بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران پیرامون تعیین و تکلیف بانک آینده، به سران قوا، نامه‌ای را منتشر کرده است. متن نامه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای دکتر پزشکیان

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای

ریاست محترم قوه قضائیه

جناب آقای دکتر قالیباف

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سرمایه گذاری برای تولید نام گذاری شده است بدون تردید تحقق این شعار مستلزم هم سویی و هماهنگی تمامی بخش‌های حاکمیتی اجرایی و اقتصادی کشور است. در این میان نظام بانکی کشور به عنوان بازیگر اصلی در تأمین مالی تولید نقش تعیین کننده‌ای دارد.

بانک‌ها نه تنها باید در تأمین منابع مالی برای واحد‌های تولیدی و صنعتی ایفای نقش کنند بلکه وظیفه‌ای مضاعف در هدایت صحیح منابع به سمت فعالیت‌های مولد و جلوگیری از انحراف آن به بخش‌های غیر مولد مانند زمین و مسکن دارند.

در این میان عملکرد برخی بانک‌ها نه تنها در مسیر حمایت از تولید نبوده بلکه خود مانعی جدی بوده و هزینه‌های زیادی برای نظام اقتصادی کشور ایجاد کرده است.

بانک آینده، زیانده‌ترین بانک تاریخ ایران با ۳۹۰ همت زبان انباشته و ۱۹۰ همت اضافه برداشت از بانک مرکزی و عامل بخش مهمی از رشد پایه پولی و تورم طی سال‌های گذشته به جای ایفای نقش موثر در تأمین مالی تولید با استفاده از قدرت خلق پول بی ضابطه بستری برای تامین مالی چند تن از سهامداران و زیاده خواهان در جهت پیش بردن پروژه‌های شخصی همچون ایرانمال است و هزینه‌های آن که باید از دارایی سهامدارانش داده شود از جیب مردم پرداخت می‌شود.

بر اساس گزارش‌های رسمی و مستندات منتشر شده از سوی نهاد‌های نظارتی بانک آینده در سال‌های اخیر با تخلفات و بی قانونی‌های متعددی از جمله اعطای تسهیلات کلان به شرکت‌های زیر مجموعه فراتر از سقف قانونی پرداخت تسهیلات کلان بدون رعایت نسبت‌های نظارتی زیان انباشته و نسبت کفایت سرمایه منفی، اضافه برداشت گسترده از بانک مرکزی پرداخت سود سپرده بیش از درآمد حاصل از تسهیلات تمرکز تسهیلات به اشخاص مرتبط و شرکت‌های زیر مجموعه مواجه بوده است. این تخلفات نه تنها موجب زبان‌های انباشته و ناترازی شدید در این بانک شده بلکه تبعات منفی آن بر ثبات نظام بانکی کشور نیز تأثیر گذار بوده است.

مسئله حل و فصل بانک نه به دلیل فقدان مطالعات کارشناسی یا نبود راهکار‌های فنی و مدیریتی، بلکه ریشه در نبود اراده سیاسی لازم برای اتخاذ تصمیمی قاطع در خصوص انحلال این ساختار دارد در واقع، علی رغم آنکه بررسی‌های کارشناسی متعددی طی سال‌های اخیر انجام شده و راه حل‌های مشخص و عملیاتی نیز پیشنهاد شده‌اند، اما غلبه ملاحظات سیاسی و وجود شبکه‌ای منسجم و قدرتمند از ذی نفعان مانع از تحقق هرگونه اقدام مؤثر در این زمینه شده است.

لازم به یادآوری است که این موضوع حتی در سال گذشته با نامه مشترکی که از سمت وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در خصوص انحلال این بانک زده شد در سطح عالی و در جلسه سران نیز مطرح شد با این حال در عمل هیچ نتیجه ملموسی حاصل نشد و گذر زمان نیز نشان داد بانک آینده نه تنها نتوانست خود را احیا کند بلکه هر روز بیش از پیش در باتلاق ناترازی فرو می‌رود.

باید به این نکته نیز توجه داشت که حل مشکلات اقتصادی کشور تنها از مسیر مذاکره با آمریکا نمی‌گذرد راهکار‌های داخلی و تصمیمات جسورانه‌ای نظیر انحلال بانک‌های ناکارآمد همچون بانک آینده میتوانند بخشی مهم از مسیر اصلاح و نجات اقتصادی کشور باشند.

اکنون لازم است مسئولان امر با درک ضرورت مسئله با تکیه بر مصالح عمومی در این بزنگاه حساس تصمیمی شجاعانه و در جهت منافع مردم اتخاذ کنند.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

بسیج دانشجویی دانشگاه تهران

بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف

بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیر کبیر

بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (علیه السلام)

بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت

بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار