آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۰۰۴۲

سطح آب‌های زیرزمینی بوشهر هر سال حدود یک متر کاهش می‌یابد

مدیرعامل آب منطقه‌ای بوشهر گفت: به‌دلیل برداشت‌ غیراصولی و خشکسالی‌، سطح آب‌های زیرزمینی استان سالانه یک متر کاهش می‌یابد و دشت‌ها با کسری ۳۰ میلیون مترمکعبی روبه‌رو هستند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی محمدی اظهار کرد: این درحالی است که حجم روان‌آبها و رودخانه‌هایی که از استان‌های همجوار به این استان سرازیر می‌شوند سالانه ۲.۶ میلیارد مترمکعب است که ذخیره آنها بخشی از کمبود آب استان را جبران می‌کند.

وی افزود: در این ارتباط برنامه‌هایی با هدف جلوگیری از هدر رفت روان آب‌های سطحی این استان و پیشگیری از خسارت‌های ناشی از ایجاد سیلاب و تخریب روستاها و زمین‌های کشاورزی تعیین شده‌ که با اجرای آنها سلانه ۱.۵ میلیارد مترمکعب ذخیره و کنترل سیلاب‌ها با هدف توسعه منابع آبی صورت می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر گفت: در زمان حاضر احداث شش سد در این استان به منظور تامین آب کشاورزی و نخیلات برای بهره برداران موجود در نظر گرفته شده است.

محمدی با اشاره به سد رئیسعلی به عنوان بزرگترین سد در حال بهره برداری استان بوشهر افزود: سد ارغون در منطقه کلمه با چهار میلیون مترمکعب و سد قیزقلعه نیز در مدار قرار گرفته و در حال بهره‌برداری هستند.

وی بیان کرد: سد خائیز در شهرستان تنگستان، اخند در عسلویه و باغان در شهرستان جم آبگیری شده و بزودی به بهره‌برداری می رسند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر ادامه داد: سدهای دشت پلنگ و دالکی نیز در دست ساخت هستند و همچنین برنامه‌ریزی هایی برای تامین آب در نظر گرفته شده است.

محمدی با اشاره به کاهش ۵۴ درصدی بارندگی در ۵۰ سال اخیر افزود: بیش از ۶۲ درصد از ذخیره آب استان بوشهر از محل روان آبهای حاصل از بارندگی این استان و استان‌های همجوار تامین می‌شود.

وی بیان کرد: برای جبران کمبود ذخیره آب استان بوشهر نیازمند تغییر الگوی مصرف آب شرب و کشاورزی توسط بهره‌برداران و اصلاح شیوه آبیاری هستیم.

محمدی به کاهش کیفیت منابع آبی استان بوشهر اشاره کرد و ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد منابع آب زیرزمینی این استان دارای Ec ( شاخص شوری بیش از اندازه) هستند که ساختار زمین شناسی و همجواری با دریا آن را تشدید می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار