آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۰۰۶۸
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

درویشی: مذاکره زمانی می‌تواند مفید باشد که در چارچوب منافع ملی و با رعایت خطوط قرمز انجام شود

دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه قم گفت:مذاکره زمانی می‌تواند مفید باشد که در چارچوب منافع ملی، با رعایت خطوط قرمز و بر مبنای واقع‌بینی و تجربیات گذشته پیش رود.
درویشی: مذاکره زمانی می‌تواند مفید باشد که در چارچوب منافع ملی و با رعایت خطوط قرمز انجام شود

 امیررضا درویشی، دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه قم  در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،پیرامون مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا گفت:در روز‌هایی که مجدداً باب گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده گشوده شده، توجه به نظرات مختلف، عقلانیت و عبرت‌های تاریخی از اهمیت دوچندان برخوردار است. مذاکره با ایالات متحده، با توجه به پیچیدگی‌های روابط دو کشور، نیازمند بررسی دقیق و همه‌جانبه است. این مذاکرات، به عنوان یک ابزار دیپلماتیک، می‌تواند در راستای تامین منافع ملی مورد توجه قرار گیرد، اما در عین حال، نیازمند هوشیاری و در نظر گرفتن تمامی جوانب است.

 

وی افزود:بدون شک، موفقیت در عرصه دیپلماسی می‌تواند گامی در جهت تأمین منافع ملت ایران باشد، اما تجربه نشان داده است که غفلت از چالش‌ها، ساده‌انگاری و عدم توجه به دیدگاه‌های مختلف، می‌تواند نتایج مطلوبی به همراه نداشته باشد. از این رو، لازم است با نگاهی واقع‌بینانه و با در نظر گرفتن تمامی احتمالات، به این موضوع پرداخته شود.

 

درویشی اضافه کرد:مذاکره زمانی می‌تواند مفید باشد که در چارچوب منافع ملی، با رعایت خطوط قرمز و بر مبنای واقع‌بینی و تجربیات گذشته پیش رود. به جای گره زدن سرنوشت کشور به نتیجه مذاکرات، باید بر ظرفیت‌های داخلی و توانمندی‌های ملی تکیه کرد. این رویکرد، زمانی قابل‌قبول است که با اقتدار ملی و در راستای راهبرد‌های کلان کشور همسو باشد.

 

وی در ادامه افزود:تعهدات باید به صورت شفاف، متوازن و گام‌به‌گام تعریف شوند و در این راستا، حفظ و توسعه زیرساخت‌های حیاتی کشور از جمله توان هسته‌ای، علمی و فناوری از اهمیت بالایی برخوردار است. مذاکرات نباید به مسیری فرسایشی و نامحدود تبدیل شود، بلکه باید با هدف مشخص و در یک بازه زمانی معقول پیگیری شود.

 

دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه قم یادآورشد:با توجه به سابقه بدعهدی‌ها و فشار‌های سیاسی از سوی ایالات متحده، ورود به مذاکره با رویکردی خوش‌بینانه توصیه نمی‌شود. گفت‌و‌گو با طرفی که به تعهدات خود پایبند نبوده، تنها در صورتی می‌تواند مؤثر باشد که از موضع اقتدار، واقع‌بینی و با حفظ عزت ملی دنبال شود.شایان ذکر است که تبدیل مذاکرات به هدف غایی سیاست‌خارجی، رویکردی است که می‌تواند با انتقاداتی همراه باشد. ایران با تکیه بر ظرفیت‌های مردمی، جهاد علمی و اقتصادی، قادر است مسیر پیشرفت و استقلال را طی کند و نباید صرفاً به نتایج یک توافق خارجی چشم دوخت.

 

وی خاطرنشان کرد:رفتار دولت‌های مختلف آمریکا، از جمله در دوران ریاست جمهوری ترامپ، نشان داده است که نمی‌توان صرفاً بر اعتماد، مبنای مذاکرات را بنا نهاد. بلکه باید با احتیاط، برنامه‌ریزی دقیق و زمان‌بندی مشخص، این مسیر را پیمود. در این میان، توجه به نقش کنگره و نهاد‌های تصمیم‌گیرنده در آمریکا نیز ضروری است. (افزودن این بخش برای اشاره به پیچیدگی‌های ساختار سیاسی آمریکا و تاثیر آن بر مذاکرات)

 

درویشی گفت:وحدت داخلی، حمایت از تیم مذاکره‌کننده در چارچوب اصول و پرهیز از هیجان‌زدگی و ساده‌انگاری، از جمله عوامل کلیدی در موفقیت مذاکرات است. دیپلماسی باید در خدمت تأمین منافع ملی و تقویت جایگاه کشور باشد.در نهایت، با تکیه بر توانمندی‌های داخلی و پرهیز از هرگونه وابستگی، می‌توان آینده‌ای روشن و عزتمند را برای ایران رقم زد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار