
متخلفان سوزاندن بقایای کشاورزی با برخورد قانونی مواجه خواهند شد

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمد رستگاری اظهار کرد: با توجه به فصل برداشت محصولات کشاورزی، بعضی از کشاورزان با هدف از بین بردن علف های هرز باقیمانده در مزارع و از بین بردن آفات گیاهی و آماده کردن زمین برای کشت دوره بعد، اقدام به سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی میکنند.
وی افزود: آتش زدن بقایای گیاهی مضراتی را در بر دارد که از جمله آن بیماری های تنفسی، آلودگی زیست محیطی، سرایت آتش سوزی به مزارع برداشت نشده، کاهش حاصلخیزی خاک، کاهش و از بین رفتن جانوران مفید خاک است.
رستگاری تاکید کرد: این اقدام همچنین باعث افزایش فرسایش آبی و بادی، کاهش نفوذپذیری آب و خاک و همچنین افزایش ریز گردها خواهد شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری ادامه داد: آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت محصول طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲۰ قانون هوای پاک ممنوع بوده، جرم تلقی شده و متخلفان با تشکیل پرونده قانونی به مراجع قضائی معرفی خواهند شد.
این مسئول یادآور شد: اداره جهاد کشاورزی با برگزاری جلسات توجیهی برای کشاورزان و آموزش روشهای جایگزین میتواند در کاهش این معضل کمک شایانی کند.
وی از کشاورزان خواست از آتش زدن بقایای گیاهی که دارای تبعات منفی بسیاری زیادی است، بطور جدی خودداری کنند و با انجام عملیات شخم و دیسک نسبت به حذف علف های هرز خشک حاشیه مزارع خود اقدام کنند.