آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۰۵۴۶
امام جمعه بیرجند:

منشأ بیشتر دعواها و فتنه ها به قدرت و ثروت بر می گردد

آیت الله عبادی با بیان اینکه بیشتر دعواها و فتنه‌ها به دو محور ملک (قدرت) و مال (ثروت) بازمی‌گردد، گفت: انسان‌هایی که برای رسیدن به قدرت یا ثروت از هر راهی استفاده می‌کنند، حقیقت نفع و ضرر را درک نکرده‌اند.

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو،آیت الله سیدعلیرضا عبادی امروز (۲۱ اردیبهشت) در جلسه درس اخلاق مدیران دستگاه های اجرایی خراسان جنوبی اظهار داشت: دفع ضرر از آثار اولیه حیات محسوب می شود. 

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به اصل حیاتی دفع ضرر و جلب منفعت در موجودات زنده، گفت: گیاهان و حیوانات در نظام آفرینش به طور جبری در مسیر نفع و دفع ضرر قرار دارند؛ اما انسان موجودی ترکیبی است که باید با عقل و آگاهی نفع واقعی را تشخیص دهد.

وی با بیان اینکه انسان باید نفع و ضرر واقعی خود را با عقل و علم تشخیص دهد، افزود: تفاوت انسان با دیگر موجودات در همین است که در تشخیص منفعت و ضرر، موظف به استفاده از اختیار و عقل است نه صرفاً پیروی از غریزه.

آیت الله عبادی ادامه داد: گاه آنچه برای انسان جذاب است، ممکن است نفع واقعی نداشته باشد و برعکس، چیزی که از آن بیزار است، ممکن است خیر او باشد، چنانکه قرآن کریم می‌فرماید: «وَعَسیٰ أَن تَکرَهوا شَیئًا وَهُوَ خَیرٌ لَکُم».

وی با بیان اینکه در انسان دیدگاه بسیار مهم است، تصریح کرد: انسان از این نظر با همه موجودات متفاوت است و باید نفع واقعی خود را کسب کند و از ضرر فاصله بگیرد، انسان مؤمن موظف است حتی از ضرر احتمالی نیز اجتناب کند.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی در ادامه به موضوع مرگ و حیات اخروی اشاره کرد و گفت: مرگ نابودی نیست، بلکه انتقال از عالمی به عالمی دیگر است. همه انسان‌ها به آن سو خواهند رفت و باید پاسخگوی اعمال و سخنان خود باشند.

آیت الله عبادی با اشاره به اینکه آیات قرآن کریم بر ثبت گفتار و اعمال انسان‌ها تأکید دارند، افزود: قرآن از ۱۴۰۰ سال پیش این حقیقت را بیان کرده و مخالفانی هم داشته است اما امروز علوم جدید نیز به نوعی آن را اثبات کرده‌اند. همه سخنان، تصاویر، حرکات و حتی نیت‌های انسان ضبط و ثبت می‌شوند و روز قیامت به نمایش گذاشته خواهند شد و باید جوابگو باشیم. 

وی به آیات «یَومَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخبارَها» و «یَومَئِذٍ یَصدُرُ النّاسُ أَشتاتًا لِیُرَوا أَعمالَهُم» اشاره کرد و افزود: انسان در روز قیامت شاهد فیلم زندگی خود خواهد بود و زمین، اعضای بدن و حتی مکان‌ها علیه او گواهی خواهند داد.

آیت‌الله عبادی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تجربه‌های نزدیک به مرگ که در برنامه‌های مستند نیز بازگو شده است، گفت: این تجربه‌ها نشان می‌دهد که از ابتدای تولد تا لحظه مرگ، زندگی انسان ثبت شده و در عالم دیگر نمایش داده می‌شود.

وی با بیان اینکه حیوانات نفع و ضرر خود را از طریق الهام الهی تشخیص می‌دهند، تأکید کرد: اما انسان با داشتن اختیار باید خود نفع و ضرر را بشناسد و این شناخت، ملاک انتخاب و مسئولیت اوست.

نماینده ولی‌فقیه به دو موضوع اصلی منازعات و ظلم‌های بشری اشاره کرد و گفت: بیشتر دعواها و فتنه‌ها به دو محور ملک (قدرت) و مال (ثروت) بازمی‌گردد. انسان‌هایی که برای رسیدن به قدرت یا ثروت از هر راهی استفاده می‌کنند، حقیقت نفع و ضرر را درک نکرده‌اند.

وی با بیان اینکه مالکیت حقیقی تنها از آن خداوند است و همه‌ی موقعیت‌ها و عناوین دنیایی صرفاً اعتباری هستند، افزود: در حقیقت، رئیس و مرئوس، مالک و مملوک، همه قراردادی‌اند و واقعیتی ندارند.

آیت‌الله عبادی با اشاره به حدیث «الناس نیام اذا ماتوا انتبهوا» خاطرنشان کرد: مردم در خوابند و با مرگ بیدار می‌شوند. در آن لحظه، روح که از قید بدن رها شده، همه حقایق را می‌بیند و درمی‌یابد که بسیاری از چیزهایی که در دنیا دنبال کرده، نفعی نداشته است.

وی تصریح کرد: انسان باید توجه داشته باشد که حتی اگر از مال حلال هم استفاده کند، باید بخشی از آن را برای حل مشکلات جامعه به کار گیرد و ثواب ببرد؛ وگرنه حتی بهره‌مندی از حلال هم ممکن است گناه‌آلود باشد.

نماینده ولی‌فقیه در ادامه با اشاره به کنترل دقیق رفتار انسان‌ها در دنیا و حسابرسی در آخرت گفت: همه‌ی نیات، اشارات چشم، آهنگ سخن گفتن و حتی حالت چهره انسان‌ها در پرونده اعمال ثبت می‌شود.

وی با اشاره به دعاهای پیامبر اسلام (ص) از جمله دعای «اللهم لا تَکِلْنی إِلی نَفْسی طَرْفَةَ عَینٍ أَبَداً» گفت: پیامبر با آن عظمت، از خدا می‌خواست حتی لحظه‌ای به خودش واگذار نشود، اما ما چرا اینقدر بی‌تفاوت و غافل شده‌ایم؟

آیت‌الله عبادی در پایان تأکید کرد: انسان باید در همه حال مراقب نفع و ضرر واقعی خود باشد و این مسیر، تنها از طریق عقل، علم، وحی، ایمان و تقوا قابل تشخیص است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار