
دعوت معاون قوه قضائیه از سران طوایف جنوب کرمان و سیستان برای حل اختلاف ٨ ساله

به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام هادی صادقی معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور در نشست با سران طوایف جنوب کرمان، از بزرگان طوایف به عنوان افرادی دنیا دیده و با تجربه یاد کرد و افزود: شما به عنوان رهبران طایفه خود، یک نفر نیستید و معادل هزار نفر هستید و کارهای زیادی را میتوانید انجام دهید؛ زمانی که شما چراغ دوستی را روشن کنید و از گذشت و دوستی صحبت کنید، دیگران نیز همین مسیر را در پیش میگیرند و دوباره الفت و دوستی برقرار میشود.
وی ضمن تاکید بر این مطلب که نقش رهبری را ایفا کردن، مهم است، تاکید کرد: زمانی که شما به عنوان بزرگ یک طایفه اعتبار دارید و آمدهاید که به عنوان صلح یار شناخته شوید، باید بدانید که این صلح یاری همان است که پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند که ایجاد صلح و سازش در بین افراد، بزرگترین خیرهاست.
رئیس مرکز حل اختلاف کشور ضمن اشاره به این مطلب که بزرگی در دنیا با عواملی از جمله وراثت، قدرت سیاسی، ثروت، سن یا عقل پدید میآید، گفت: به دست آوردن بزرگی در دنیا آسان است، اما باید دید که بزرگی روز قیامت چگونه به دست میآید.
او خاطرنشان کرد: بزرگی در آخرت با هزینه کردن آبرو، از دست دادن آسایش، گذشت کردن و مجاهدت کردن در راه آشتی دادن مردم با یکدیگر و با خداوند؛ حاصل میشود و این توفیق به آسانی به دست نمیآید.
تاکنون ۱۱ نفر کشته شدهاند
سپس رئیس کل دادگستری استان کرمان نیز در این نشست از مردم سیستان و بلوچستان به عنوان مردمی مهمان نواز، مومن، انقلابی و مرزداران غیور کشور یاد کرد و ادامه داد: قوم بلوچ هر زمان تهدیدی علیه کشور ایجاد شده است، در منطقه شرق کشور در برابر دشمن ایستادهاند و اجازه ندادهاند که دشمنان به امنیت و تمامیت ارضی کشور خللی وارد کنند.
حجت الاسلام ابراهیم حمیدی تاکید کرد: این مردم که نسبت به نظام، کشور و انقلاب بسیار دغدغهمند و مدافع هستند؛ حیف است که به دلیل اختلافات جزئی درگیر برخی اقدامات ناامنی شوند و طایفه و جوانانشان کشته شوند و در این رابطه، وظیفه سران طوایف است که برای حل این مشکلات تلاش کنند.
او با اشاره به این مطلب که در پی بروز اختلافی در بین سه طایفه در جنوب کرمان و شرق کشور در سال ۹۶ تاکنون ۱۱ نفر کشته شدهاند، تعدادی مجروح شدهاند و عدهای نیز مجبور به رها کردن خانه و کاشانه خود شدهاند، گفت: تلاش میکنیم که اختلافات بین این سه طایفه با میانجی گری سران با تجربه طوایف از میان برداشته شود.
وی گفت: تاکید داریم که در زمان بروز مشکلات جزئی، موارد را به قانون بسپارید تا قضاتی که از خودتان و افرادی دلسوز هستند و نیز نیروهای نظامی و انتظامی که فرزندان این کشور هستند، بر مبنای قوانین و مقررات موجود، حقوق شما را مورد حمایت و پیگیری قراردهند.
دبیر ستاد ملی صبر نیز پیشنهاد کرد: یک هیات صلح از میان سه طایفه تشکیل شود و در چندین جلسه تلاش کنند که این اختلاف چندین ساله با صلح و آشتی پایان یابد.