
رئیس رسانه ملی: رادیو در استفاده از ظرفیتهای استانی پیشرو بوده است

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیین اختتامیه چهارمین جشنواره پژواک با حضور مدیران، برنامهسازان و دوستداران رادیو، شامگاه دوشنبه ۲۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ برگزار شد.
رئیس رسانه ملی در این مراسم، با قدردانی از دستاندرکاران برپایی این رویداد، فضای گرم، صمیمی و بانشاط رادیو را سرمایه و نعمتی بزرگ برای رسانه ملی دانست و گفت: "آنچه از رادیو در ذهن ما نقش بسته، عرق و تعصب، علاقه، ایثار و عشق به کار است. خوشبختانه این فضا همچنان وجود دارد و استقبال از جشنواره پژواک، گواه این حقیقت است. "
وی افزود: "پیش از این، جشنواره فقط در یک رشته برگزار میشد، اما امسال با همت و اراده عزیزان برگزارکننده، این جشنواره در حوزههای مختلف برنامهسازی برگزار شده است که استقبال همکاران نشاندهنده عزم جدی، اراده و شور و نشاط تولید در رادیو است. "
جبلی همچنین با بیان اینکه رادیو همیشه منبع خیر و برکت در صداوسیما بوده و در تولید و تربیت نیروی انسانی و ایجاد نشاط در رسانه ملی پیشرو است، تصریح کرد: "امیدوارم این حرکت همچنان ادامه داشته باشد. ضمن خیرمقدم به پیشکسوتان رادیو، عرض ادب میکنم؛ زیرا آنان مایه دلگرمی جوانان و نعمتی بزرگ برای رسانه ملی هستند. "
رئیس سازمان صداوسیما، با اشاره به دو محور هویت و عدالت در رسانه ملی، عنوان کرد: "در پرتو این دو محور، شاهد توجه بیشتر و بهتر به استانها، شهرها و مناطق دورافتاده کشور هستیم. توانمندی همکاران ما در مراکز استانی، نمونهای ملموس از ظرفیتهای استانی است. "
وی ضمن قدردانی از همکاران رادیوهای استانی که در این جشنواره درخشیدند، افزود: "توجه به ظرفیت استانها باید بیش از پیش باشد. میدانم دل همه همکاران ما در صدای جمهوری اسلامی و استانها از رشد و شکوفایی نسل جوان استانی، خوشحال است و همین امر دلمان را به آینده رادیو امیدوار میکند. "
جبلی با تأکید بر استمرار این حرکت مبارک، اظهار داشت: "از معاون صدا و همکاران رادیو تشکر میکنم که این حرکت و رویه را با برنامهریزی مشترک از سطح کلان در رسانه ملی آغاز کردند. "
رئیس رسانه ملی، با اشاره به برنامه "هفتههای ایرانی" در سیما، که بهزودی آغاز میشود، گفت: "در این برنامه، همه شبکههای سیما موظفاند ظرفیتهای استانی را معرفی کنند. نخستین برنامه به ظرفیتهای استان خوزستان اختصاص خواهد داشت. "
به گفته جبلی، توجه به ظرفیت استانها حرکتی مبارک است که با در نظر گرفتن سال حمایت از تولید، به توسعه استانها و برجسته کردن توانمندیهایشان کمک میکند. وی رادیو را پیشگام این حرکت دانست و تأکید کرد: "رادیو این حرکت را آغاز کرده است و در این مسیر پیشرو بوده است. "
او افزود: "هیئت داوری این جشنواره، با انصاف و نگاهی حرفهای، ظرفیتهای استانی را شناسایی و به میدان شنیدهشدن و دیدهشدن آورده است که جای تقدیر دارد. "
رئیس رسانه ملی با تأکید بر ضرورت بهرهگیری از "این ظرفیت اقیانوس بیکران" در مذاهب، آیینها، اقلیمها و عناصر هویتی سرتاسر کشور، افزود: "آنچه با شعار عدالت به آن میپردازیم، تنها قطرهای از ظرفیتهای ایران اسلامی است. امیدوارم روزی برسد که بخش بیشتری از تولیدات رسانه ملی به شبکههای استانی اختصاص پیدا کند. "
جبلی با یادآوری رویدادهای سال گذشته رسانه، اظهار داشت: "سال ۱۴۰۳ را در شرایط بسیار خاصی سپری کردیم. سالی پرتنش و حادثهخیز بود. ما به شهدای مقاومت، درود میفرستیم و این روزها یادآور خاطره شیرین حضور شهید رئیسی در رادیو است که صداقت و یکرنگی او را از نزدیک شاهد بودیم. "
وی ادامه داد: "سال گذشته، رئیسجمهور و رهبران مقاومت را از دست دادیم و انتخابات ریاستجمهوری را پشت سر گذاشتیم. رسانه ملی توانست در این بخش، کارنامهای درخشان از خود به جا بگذارد و در سایه تدابیر رهبر معظم انقلاب، تنشهای بینالمللی را پشت سر گذاشتیم. "
رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به مدیریت بحران در رسانه، گفت: "حوادث و بحرانها هرچقدر سختتر باشند، آموزندهترند. تجربهای که همکاران ما در صداوسیما و فضای مجازی برای مدیریت بحران کسب کردهاند، باید موتور محرک برنامههای تحولی ما باشد. "
جبلی ادامه داد: "امیدواریم کشور از توسعه، بالندگی و آرامش بیشتری برخوردار شود. پشت سر گذاشتن این تجربههای سخت، برای ما مدیران رسانهای و خبرنگاران، گنجینهای ارزشمند است. "
وی خاطرنشان کرد: "رادیو، رسانه بحران است؛ چراکه سریعترین وسیله برای دسترسی به آنتن در زمان بحران به شمار میرود. "
در ادامه، رئیس رسانه ملی بر گردآوری و مکتوب کردن تاریخ شفاهی رسانه ملی درباره بحرانهای سال ۱۴۰۳ تأکید کرد.
جبلی با اشاره به حساسیتها در مسیر تحول صداوسیما و اهمیت ویژه مقطع کنونی، گفت: "در دورانی هستیم که چالشهای فرهنگی ناشی از تحولات فناوری، تغییرات نسلی و محصولات رسانهای، کار را برای ما حساستر کرده است. "
رئیس رسانه ملی ابراز امیدواری کرد که این سازمان، بهعنوان رسانهای مرجع، وظیفه هدایت فرهنگی جامعه و همراهی با نسلهای جدید را به انجام برساند و در رقابتها و تحولات پیش رو همچنان پیشگام باشد.
وی با تأکید بر لزوم خلاقیت و نوآوری در برنامهسازی و میدان دادن به نسلهای جدید، افزود: "استفاده از هوش مصنوعی در حوزه برنامهسازی و پژوهش، غیرقابلانکار است و باید سریعتر از رقبا در این عرصهها پیشرو باشیم. رادیو همواره نشان داده که در بهکارگیری ظرفیتهای جدید پیشگام است. "
جبلی در پایان، با قدردانی از هنرمندان نمایش رادیو، گفت: "از عزیزان نمایش رادیو بهطور خاص تشکر میکنم. خلاقیت نمایشی در رادیو، با وجود محدودیتها، قابلتحسین است. "