
مسجد دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، پروژهای که بیست سال طول کشید! + فیلم
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ساخت مسجد در دانشکدگان فنی دانشگاه تهران که بعد از پردیس مرکزی این دانشگاه در خیابان انقلاب، بزرگترین و پرجمعیتترین پردیس این دانشگاه به شمار میرود و حدود ده هزار دانشجو و تعداد زیادی دانشکده و استاد را در خود جای داده است در قریب به ۲۰ سال گذشته با فراز و فرودهایی روبهرو بوده است و با گذشت این سالها همچنان یکی از مطالبات اصلی دانشجویان و اساتید این دانشکدگان است. موضوعی که باعث شد پویش ساخت مسجد در دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، با تعداد زیادی از کاربران و دنبالکنندگان، به یکی از پویشهای ثابت و طولانی مدت دانشجویان و اساتید در فضای مجازی تبدیل شود.
ماجرای ساخت ناتمام مسجد دانشکدگان فنی چه بود؟
مطالبه ساخت مسجد در دانشکدگان فنی دانشگاه تهران به دهه ۸۰ برمیگردد. در سالهای ابتدایی دهه ۸۰ جمعی از اساتید و دانشجویان این دانشکده که امروز خود به جرگه اساتید پیوستند، خواستار مشخص شدن مکانی با عنوان نمازخانه در این دانشکدگان شدند. پس از تعیین مکانی در یکی از دانشکدهها با عنوان نمازخانه به دلیل استقبال زیاد نمازگزاران و پاسخگو نبودن محیط در نظر گرفته شده، نمازخانه مذکور به مکان دیگری انتقال یافت.
در سال ۱۳۹۰ مسئولان دانشکدگان، تصمیم به بهبود نمازخانه مذکور میگیرند که با استقبال مجدد دانشجویان و اساتید در سال ۱۳۹۵ با دغدغه و همت یکی از اساتید دانشکده عمران این دانشکدگان پروژه ساخت مسجد در مکان در نظر گرفته شده شروع میشود، اما بعد از چند ماه با طرح دلایلی از طرف ریاست وقت دانشگاه و شهردار وقت تهران از جمله عدم استحکام و ناایمن بودن سازه و همچنین سادگی طرح و عدم تناسب با دانشکدگان، با وجود اینکه اسکلت فلزی بنا نیز ایجاد شده بود، پروژه متوقف میشود و چند سال بعد همان بنای نصف و نیمه نیز تخریب و برداشته میشود.
دانشجویان و اساتیدی که ساخت مسجد در دانشکدگان فنی را به عنوان یک مطالبه طی این سالها دنبال میکردند خرداد ۱۴۰۱ تصمیم گرفتند با ایجاد پویشی با حضور دغدغهمندان ساخت مسجد، اقدامی منسجم و نتیجه بخش برای پیگیری مطالبه خود ایجاد کنند. این افراد خرداد ۱۴۰۲ در اقدامی اعتراضی با برگزاری نماز جماعت در کنار خرابه مسجد فنی با نام نماز همدلی، اعتراض و مطالبه خود را برای ساخت مسجد و همچنین اعتراض به طولانی شدن برای رسیدن به این خواسته را اعلام کردند.
مدتی بعد از این اقدام، مقیمی، رئیس وقت دانشگاه تهران با اختصاص مبلغی حدود ۲۰ میلیارد دستور ادامه و در واقع شروع جدی این پروژه را میدهد، اما با اتمام این رقم وضعیت ساخت مسجد در حالیکه بیش از نیمی از این پروژه پیش رفته بود و اسکلت فلزی و بنای اصلی مسجد نیز احداث شده بود، دوباره در آستانه توقف قرار میگیرد. با این وجود فازهای جدی و بعدی ساخت مسجد در انتظار تزریق بودجه و حمایتهای مالی از سوی ریاست دانشگاه تهران و دولت فعلی میباشد.
اواخر ماه گذشته جلسهی شورای فرهنگی دانشکدگان فنی با حضور ریاست دانشکدگان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی برگزار شد. یکی از موضوعات اصلی این جلسه، پیگیری ساخت مسجد دانشکدگان فنی بود. در این جلسه با اشاره به اتمام بودجه اختصاص یافته به ساخت مسجد احتمال توقف مجدد پروژه مسجد مطرح گردید.
مسئول پویش ساخت مسجد در خصوص پیگیریهای صورت گرفته از سوی این دانشجویان در این زمینه گفت: بعد از احتمال توقف پروژه، پویش ساخت مسجد فنی که از ۳ سال پیش آغاز به کار کرده بود، دوباره فعال شد. تاکید ما این است که وظیفه اصلی تامین بودجه و ساخت مسجد به عهده مسئولین دانشگاه است که با استفاده از ردیف بودجه مربوطه و با کمک خیرین و سازمانهای فرهنگی این امر صورت گیرد، اما جای تاسف و البته تعجب است که تاکنون ساخت مسجد فنی در لیست اولویتهای بنیاد حامیان دانشگاه تهران و حتی بنیاد حامیان فنی نیز جایی ندارد.اما ما نیز به عنوان دانشجو به تازگی طرحی با نام خشت بهشتی برای کمک مالی به ساخت مسجد فنی را آغاز کردهایم.
وی گفت: ما به عنوان بسیج دانشجویی طی نامهای به آقای دکتر حسینی سرپرست سابق دانشگاه در خواست جلسهای در خصوص مسجد را داشتیم که مورد بی توجهی از سوی ایشان قرار گرفت و پاسخی هم به نامه ما داده نشد. امیدواریم سرپرست فعلی دانشگاه برخوردی متفاوت و درخور داشته باشند.
این دانشجویان و پویش ایجاد شده دراین مدت دست به اقداماتی برای مطالبهگری برای ساخت مسجد و پیگیری برای تامین بودجه از سوی سازمانها و دستگاههایی که میتوانند در این زمینه کمک کنند زدند.
اخیرا حجت الاسلام پناهیان از وعاظ معروف نشستهای دانشجویی نیز در یکی از سخنرانیهای خود در دانشکدگان به این موضوع اشاره کردند و از ریاست دانشگاه و دولتمردان جدید خواستار تسریع در روند ساخت مسجد فنی شدند.
با توجه به تغییر سرپرست دانشگاه تهران و اسقرار رئیس دانشگاه که مشخص نیست چند وقت به طول میانجامد این خواسته دانشجویان همچنان بر روی زمین مانده و با این وجود مطالبهگری و درخواست دانشجویان و اساتید برای ساخت مسجد ادامه دارد.