
رهبر انقلاب همواره بر «آزاداندیشی» تأکید داشتهاند

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مجید صفاتاج، مدیرعامل انجمن قلم، در نشست بازخوانی رهنمودهای مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای انجمن اهل قلم ایران، در پاسخ به این پرسش که مبنای آزاداندیشی از نظر مقام معظم رهبری چیست، گفت: مقام معظم رهبری موضوع آزاداندیشی را در سال 78 مطرح کردند، برخی افراد فکرکردند که بحث بازاندیشی، نقطه و مفهوم جدیدی است که در اندیشه سیاسی کشور، بنا بر ملاحظات مقام معظم رهبری بیان میشود. اما باید گفت که وقتی بحث آزادی اندیشه بیان میشود، یکسری پیامدها و تبعات را به همراه دارد. بعبارتی در جوامعی که تنوع در اندیشهها، به قوانین خاص خود اخترام قائل نشود، این جوامع نمیتوانند محل رشد اندیشه و اندیشمندان باشند.
صفاتاج ادامه داد: اگر در نقطه مقابل آزادی اندیشه، سانسور باشد، تبعات منفی به همراه خواهد داشت. جوامعی که به اندیشه فکر میکنند به لحاظ جامعهشناسی و ایدئولوژیکی رشد خواهند کرد. در غیر این صورت اگر در جامعهای، به آزادی اندیشه اهمیت داده شود، اندیشمندان ناگزیر خواهند بود خود را با اندیشههای نظام حاکم تطبیق بدهند.
مدیرعامل انجمن قلم ایران گفت: آزادی اندیشه از زمان عالیترین مقام کشوری که در عین حال ولی فقیه جامعه اسلامی است، مطرح میشود و البته به آزادی اندیشه، در قرآن کریم به وفور و وضوح توجه شده است.
به گفته وی، آن چه که مقام معظم رهبری درباره آزاداندیشی فرمودند، براساس پیامدها و دستاوردهای جامعه است و این موضوع را در بین اندیشمندان و نویسندگان مطرح کردند و جلوی آزادیهای بی بندباری و هرجومرج در جامعه ایستادگی کردند.
در ادامه این نشست، رحیم مخدومی، رئیس هیاتمدیره انجمن قلم ایران گفت: دیدار مقام معظم رهبری با اعضای انجمن قلم ایران در تاریخ 8/11/1381 برگزار شد و خوب است که این تاریخ را حفظ کنیم، چرا که جای کار دارد و هرسال در این تاریخ، باید جلساتی با منتقدان و نویسندگان برگزار کنیم تا ادبیات پیشرو رخ دهد.
مخدومی ادامه داد: مقام معظم رهبری از ابتدا نفس شکلگیری همراهی فعالان فرهنگی متعهد را به عنوان یک رحمت و نعمت الهی توصیف کردند تا همافزایی و کمک به یکدیگر رقم زده شود.
در ادامه نیز محسن پرویز عضو هیاتمدیره انجمن قلم ایران گفت: مقام معظم رهبری مثالی زدند مبنیبر این که برخی از جریانات سیاسی همانند پوشالی است که در آن شعله آتشی وارد و خاموش میشود. بنابراین چه ضرورتی دارد انجمن قلم وارد مسائل جزئی سیاسی شود؟
وی افزود: اساسا تشکیل انجمن قلم ایران سیاسی است. اگر چه ورود به مسائل کلان سیاسی، وظیفه تشکلهای مشابه است اما شاید تمرکز بر مسائل جزئی به نفع انجمن نباشد.
همچنین محسن مومنیشریف، عضو اسبق هیات مدیره انجمن قلم گفت: مقام معظم رهبری برای انجمن قلم ایران جایگاه ویژهای قائل هستند و در دیدار با اعضای انجمن، همواره بحث آزاداندیشی را مطرح میکنند.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.