
نشست رئیسجمهور در نشست با فرهیختگان، نخبگان و فعالان فرهنگی استان کرمانشاه
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله غفوری نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه در خطبههای نماز جمعه این هفته، ضمن اشاره به کمبودهای زیرساختی در حوزه فرهنگی و مذهبی استان، خاطرنشان کرد: کرمانشاه در حوزه فرهنگی و مذهبی، هنوز از یک مصلای مجهز محروم است. انتظار داریم احداث مصلا و مراکز فرهنگی در کنار مراکز خیریه، خدماتی و حمایت از ازدواج جوانان در اولویت قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از خطبهها با اشاره به ویژگیهای شخصی و رفتاری رئیسجمهور شهید، آیتالله رئیسی، به روحیه صرفهجویی او پرداخت و گفت: رئیسجمهور شخصاً در محیطهای کاری تأکید بر خاموش کردن چراغها، استفاده از نور طبیعی و صرفهجویی در انرژی دارد. این رفتار برگرفته از سیره دینی و قرآنی است.
وی افزود: در منابع دینی، حتی ریختن نیملیوان آب هم مصداق اسراف دانسته شده است. باید با همین نگاه در مصرف آب، برق، سوخت و سایر منابع دقت کنیم.
نماینده ولیفقیه همچنین با اشاره به رویکرد مردمی شهید رئیسی گفت: در سازمان ملل، در زمانی که موج قرآنسوزی راه افتاده بود، قرآن را بالا برد و با صدای بلند گفت: ‘این کتاب خداست؛ حقیقتی ماندگار که هیچگاه نمیسوزد.’ تصویری از شهید حاج قاسم را نیز بالا برد و در برابر قاتلان او، شهید سلیمانی را قهرمان مبارزه با تروریسم معرفی کرد.
وی ادامه داد: سید ابراهیم رئیسی همیشه آرزوی شهادت داشت؛ در مناجاتهایش، شهدا را واسطه قرار میداد که او را به آن مقام برسانند. خوشا به سعادتش که به آرزوی خود رسید و در جوار حضرت رضا(ع) آرام گرفت.
در ادامه خطبهها، غفوری به بیانات مقام معظم رهبری درباره شهید رئیسی نیز اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین ویژگیهای شهید رئیسی، مردمی بودن بود. او برای مردم احترام قائل بود، در میان آنها حضور داشت، سخنانشان را میشنید و مشکلاتشان را محور برنامهریزی قرار میداد. این همان چیزی است که امیرالمؤمنین علی علیهالسلام در نامه به مالک اشتر فرمودند: ‘أحبّ الأعمال إلیک… أجمعها لرضا الرعیة’.
در بخش دیگری از خطبه، امام جمعه کرمانشاه به موضوع فلسطین پرداخت و گفت: امروز، ۲۶ اردیبهشتماه، مصادف با سالروز اشغال سرزمین فلسطین است؛ رژیمی که با زور اسلحه و کشتار، مردم را از خانه و زمین خود بیرون کرد. حمایت از فلسطین بهعنوان یک وظیفه اسلامی ادامه دارد و مقاومت ملت ایران موجب شد مسئله فلسطین از فراموشی خارج و به مسئله اول جهان اسلام تبدیل شود. انشاءالله این حمایتهای مادی و معنوی به پیروزی نهایی ملت مظلوم فلسطین خواهد انجامید.
حجتالاسلام غفوری با ابراز امیدواری گفت: به فضل الهی، در آیندهای نه چندان دور، همه دنیا شاهد ریشهکنی غده سرطانی صهیونیسم و نابودی این باند تبهکار و کودککش خواهد بود.
وی سپس به سالروز حادثه دلخراش سقوط بالگرد رئیسجمهور اشاره کرد و گفت: سیام اردیبهشتماه، سالروز یک حادثه بسیار تلخ، مصیبتبار و غمانگیز است؛ سالروز شهادت شهید آیتالله رئیسی، رئیسجمهور شهید، و همراهان گرانقدر ایشان؛ شهید آیتالله آلهاشم، شهید دکتر امیرعبداللهیان، استاندار شهید آذربایجان شرقی و سایر همراهان فداکار. این حادثه، امتحانی بزرگ و تلخ از سوی خدای متعال برای ملت شریف ایران بود، اما ملت بزرگ ایران با بصیرت، صلابت، ولایتمداری و ایمان مثالزدنیاش، این آزمون الهی را با سرافرازی پشت سر گذاشت.
وی با بیان اینکه حضور دولت در میان مردم، نشانهای از تداوم راه شهید رئیسی است، گفت: این روزها نیز استان کرمانشاه میزبان رئیسجمهور محترم و هیئت دولت بود. این حضورها، ادامه همان خطی است که شهید آیتالله رئیسی آغاز کرده بود؛ حضور در بین مردم، از نزدیک شنیدن مشکلات، و خدمت بیوقفه.
وی در پایان ضمن اشاره به جنبههای معنوی و اخلاقی شهید رئیسی گفت: شخصیت آیتالله رئیسی، شخصیتی بود که اهل معنا، راز و نیاز، توسل، عبادت و ارتباط قوی با خدا و حضرات معصومین بود. بارها دیده بودم که شبها در کنار مضجع مطهر حضرت رضا(ع)، به نماز شب میایستاد و با حالتی خاص و اشکبار، میگفت: یا ستّار العیوب، یا غفّار الذنوب، اسْتُر عُیُوبی و اغفِر ذُنوبی کلها...
وی همچنین افزود: این شخصیت بزرگ، در اثر همان معنویت، اهل ایثار و فداکاری شد؛ تمام عمر و زندگیاش را برای اسلام فدا کرد و برای خود و خانوادهاش سهمی از راحتی باقی نگذاشت. روزهای جمعه برای ایشان روز استراحت نبود، بلکه روز سفر کاری به استانها بود. همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند: او خستگیناپذیر بود.
امامجمعه کرمانشاه در پایان با اشاره به سادهزیستی و مردمدوستی شهید رئیسی گفت: گرایش شهید رئیسی به مردم، نه نمایشی بود و نه سطحی. او واقعاً دلسوز مردم بود. خود میفرمود: من فقر را نشنیدم، فقر را چشیدم. پس از فوت پدر، که روحانیای ساده در مشهد بود، او برای تأمین معاش خانواده، جانماز میفروخت. همین تجربه، او را ‘سید محرومان’ کرد. شهید رئیسی در قوه قضائیه، آستان قدس و ریاستجمهوری، حقوقش را نصف میگرفت و همان را هم کافی میدانست. این رفتار را باید با برخی از مسئولینی مقایسه کرد که به بیتالمال بیاعتنا هستند و مراعاتی در حلال و حرام ندارند.