آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۳۱۶۹

ریزپهپاد دانشجوی چینی رکورد جهانی گینس را شکست

ریزپهپادی که توسط یک دانشجوی چینی ساخته شده است، با سرعت ۳۴۰ کیلومتر در ساعت، رکورد جهانی گینس را شکست. این پهپاد از یک قاب فیبر کربنی، پوسته ۰.۴ میلی‌متری و پروانه‌های سفارشی چاپ ۳ ‌بعدی ساخته شده که از طریق تکرارهای طراحی متعدد اصلاح شده است.
ریزپهپاد دانشجوی چینی رکورد جهانی گینس را شکست

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یک ریزپهپاد ساخته شده توسط یک دانشجوی چینی رکورد جدیدی در کتاب رکوردهای گینس در شاخه سرعت ثبت کرده است.

این پهپاد که پراوس(Prowess) نام دارد، کمتر از ۲۵۰ گرم وزن دارد و به حداکثر سرعت ۳۴۰.۷۸ کیلومتر در ساعت رسیده است که از رکوردهای قبلی برای ریزکوادکوپترهای کنترل از راه دور پیشی گرفته است. این پرواز رکوردشکن در تاریخ ۲۳ مارس ۲۰۲۵ در استان گوانگدونگ چین انجام شد.

این ریزپهپاد توسط ژو یانگ(Xu Yang) از علاقه‌مندان به هواپیمای مدل و دانشجوی دانشگاه چینی هنگ‌کنگ در شنژن ساخته شد.

موسسه رکوردهای جهانی گینس در یک اعلامیه که روز دوشنبه منتشر شد، این دستاورد را تایید کرد.

اوایل هفته گذشته بود که سیستم رباتیک دانشجویان دانشگاه پردو(Purdue) موسوم به (Purdubik)، با حل یک مکعب روبیک تنها در ۰.۱۰۳ ثانیه، رکورد جهانی گینس را به نام خود ثبت کرد.

یانگ، دانشجوی دانشگاه چینی هنگ‌کنگ در شنژن، هواپیمای بدون سرنشین سفارشی خود به نام «پراوس» را با سرعتی بی‌سابقه هدایت کرد.

این ریزپهپاد با وزن کمتر از ۲۵۰ گرم (حد مجاز برای دسته ریزپهپادها) از سد سرعتی که به مدت سه سال شکست ناپذیر باقی مانده بود، عبور کرد و نقطه عطف قابل توجهی را در طراحی ریزپهپادها رقم زد.

یانگ از یک مفهوم ریزپهپادی در سال ۲۰۲۲ که توسط شرکت «Quadmovr» توسعه یافته بود، الهام گرفت که به سرعت غیررسمی ۲۱۹ کیلومتر در ساعت دست یافت.

یانگ در ماه اکتبر با یک پرواز آزمایشی به سرعت ۲۴۴ کیلومتر در ساعت رسید و از رکورد آن شرکت فراتر رفت.

وی به دنبال نظرات سازندگان بین المللی پهپادها، طراحی و عملکرد ریزپهپاد خود را بیشتر اصلاح کرد و در نهایت به این رکورد جهانی دست یافت.

به گزارش رسانه‌های چینی، این دستاورد، پیشرفت‌های سریع در فناوری پهپادهای سبک وزن و پرسرعت را برجسته می‌کند.

فراتر رفتن از مرزهای هواپیماهای بدون سرنشین

این ریزپهپاد دارای یک قاب فیبر کربنی سبک وزن و یک پوسته بسیار نازک ۰.۴ میلی متری چاپ سه بعدی شده است. یانگ همچنین پروانه‌های پرسرعت سفارشی را طراحی و چاپ سه بعدی کرد تا نیازهای عملکرد منحصر به فرد مورد نظر خود را برآورده کند، زیرا هیچ گزینه تجاری مناسبی در دسترس نبود. این امر مستلزم چندین دور بهینه‌سازی طراحی برای دستیابی به نتایج مطلوب بود.

یانگ قبل از این پرواز رسمی، باتری پهپاد خود را تا حدود ۴۰ درجه سانتیگراد گرم کرد تا از حداکثر عملکرد در طول آزمایش سرعت، اطمینان حاصل کند. تلاش‌های وی زمانی به ثمر نشست که پهپاد «پراوس» به حداکثر سرعت ۳۴۰.۷۸ کیلومتر در ساعت رسید و از یک مانع مانا در طراحی ریزپهپادها عبور کرد.

ساموئل گوبی(Samuele Gobbi)، مهندس سوئیسی دارنده رکورد جهانی گینس برای سریعترین کوادکوپتر کنترل از راه دور در رده غیر ریزپهپاد، دستاورد یانگ را به عنوان دستاوردی پیشگامانه توصیف کرد.

گوبی یک روش تخصصی محاسبه سرعت را از رکورددار سابق دریافت کرده بود و آن را به یانگ منتقل کرد. این روش در تجزیه و تحلیل داده‌های پرواز و تأیید این رکورد جدید بسیار مفید بود.

به گفته وی، کار یانگ نقطه عطف مهمی در مهندسی پهپادهای فوق سبک و پرسرعت است.

یانگ تاکید کرد که جامعه مسابقه سرعت هواپیماهای بدون سرنشین به همکاری بیش از رقابت اهمیت می‌دهد و تمایل خود را برای به اشتراک گذاشتن دانش خود با رقبای آینده ابراز کرد.

البته مسیر رسیدن به رکورد برای وی بدون شکست نبود، چرا که یکی از نمونه‌های اولیه یانگ در طول آزمایشی در ماه نوامبر به دلیل نقص موتور سقوط کرد.

یانگ با وجود چالش‌ها، همچنان متعهد به جلو بردن محدودیت‌های عملکرد هواپیماهای بدون سرنشین است. او قصد دارد طراحی موتور و پروانه را برای دستیابی به سرعت‌های بیشتر اصلاح کند.

برای وی، دنبال کردن سرعت فوق العاده ادامه دارد که نشان دهنده تعهد به نوآوری و بهبود مستمر در فناوری ریزپهپادهای پرسرعت است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار