آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۳۳۲۶

ثبت غار جدید در استان کرمان

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان از اکتشاف و ثبت غار جدید در پارک ملی خَبر و پناهگاه حیات وحش روچون شهرستان بافت خبر داد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان، محسن جعفری نژاد بسطامی بیان کرد: حسب برنامه ارایه شده درخصوص شناسایی و پیمایش غار‌های مناطق تحت مدیریت استان، گروهی متشکل از دبیر کارگروه غارشناسی، همکاران اجرایی محیط زیست و انجمن غارنوردی استان مختصات دهانه غار تازه کشف در پارک ملی خبر را ثبت کردند و بولتینگ (ساقه روی) و پیمایش آن را انجام دادند.

او افزود: این غار طی اجرای برنامه سرشماری سال گذشته توسط محیط بانان پرتلاش ما، ابراهیم علیدادی سلیمانی و حافظ رضوانی به دبیرخانه کارگروه غارشناسی استان معرفی شده بود.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: در این برنامه مسیر صعب العبور تا دهانه غار پیمایش شد و پس از ثبت مختصات محل، تیم فنی به سرپرستی زینب یوسفی پور نماینده انجمن غارنوردی استان در کارگروه برای انجام بررسی‌های کارشناسی نسبت به رول کوبی و طناب ریزی غار اقدام کرد که نتیجه ورود به این غار، ثبت عمق ۱۵۰ متری فرود چاه سه قسمته غار است.

همچنین مسئول دبیرخانه کارگروه غارشناسی استان کرمان نیز گفت: اقدام برای تعیین نام مناسب و تعیین درجه بندی حفاظتی از طریق کارگروه‌های مربوط و برنامه ریزی برای استفاده بهینه از این اثر طبیعی در پارک ملی خبر از الزامات پیش رو است.

مهرانگیز حیدریان پیش از این، از اجرای برنامه پیمایش و بازدید غار‌های موجود در مناطق تحت مدیریت استان کرمان خبر داده و گفته بود: طی برنامه اعلامی توسط این دبیرخانه برای پیمایش و بازدید غار‌های استان با همراهی غارنوردان انجمن غار استان، هفته‌های گذشته نیز از ۲ غار موجود در منطقه حفاظت شده "چاه کوچه زرند" بازدید به عمل آمد.

وی اظهار کرد: به علت وجود غارنهشته‌های ویژه در این ۲ عدد غار، درصدد انجام مطالعات زمین شناسی بیشتر برای تعیین درجه حفاظتی آنها هستیم و پیمایش غار‌های استان مستلزم تامین تجهیزات ایمن و استاندارد است که در دستور کار کارگروه غار استان قرار دارد.

بنا به اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست کرمان تاکنون بیش از ۵۰ غار در این مناطق شناسایی شده است.

استان کرمان ۲۳ منطقه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست شامل یک پارک ملی، یک اثر طبیعی ملی، چهار پناهگاه حیات وحش، ۱۰ منطقه حفاظت شده و هفت منطقه شکار ممنوع دارد که وسعتی حدود ۱۵ درصد از مساحت استان را شامل می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار