ورود آفرودسواران به طبیعت ممنوع شد
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، اسفندیار خزائی با تاکید بر اینکه ورود آفرودسواران به عرصههای طبیعی همدان ممنوع است گفت: مراتع این استان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و بر اساس آخرین داده ها یک درصد مراتع کشور در همدان قرار دارد که سه درصد علوفه مورد نیاز کشور را تولید می کند.
وی اضافه کرد: به هیچ وجه ورود آفرود به اراضی طبیعی توصیه نمی شود بنابراین تصویب قوانینی در این راستا ضروری است هر چند قوانین به اندازه کافی در این باره موجود است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه تخریب طبیعت به هر شکلی خسارت بار و ممنوع است گفت: برخورد با آفرودسواران به علت استفاده از خودروهایی که قابل تعقیب در طبیعت نیست و قوی تر بودن خودرویشان نسبت به وسایل نقلیه منابع طبیعی، سخت و دشوار است با این وجود در صورت توقیف خودرو برای فرد متخلف پرونده قضایی تشکیل می شود.
خزائی افزود: شناسایی مالک خودروی آفرود با توجه به اینکه بیشتر آنها بدون پلاک هستند کار را سخت و دشوار کرده است همچنین برخی از آفرودسواران غیر بومی و مربوط به دیگر استان ها هستند که در طبیعت همدان حضور می یابند.
وی اظهارکرد: آفرود به واسطه داشتن موتورهای پُرقدرت اراضی ملی و گونه ای گیاهی را تخریب و نابود میکند و هنگام عبور از چمن زارها به علت مرطوب بودن زمین، حین گردش خودرو، چمن از زمین کنده می شود و هنگام تردد از مناطق کوهستانی به پوشش گیاهی در لابه لای صخره ها آسیب می زند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: علاوه بر آفرود ورود موتورسیکلت به طبیعت نیز خسارت بار بوده بنابراین توصیه می شود که آفرود سواران در مناطق بدون پوشش گیاهی به رانندگی بپردازند.
خزائی افزود: اداره کل منابع طبیعی با هیات موتورسواری و اتومبیل رانی و اداره کل ورزش و جوانان به منظور پیش بینی پیستی برای تردد آفرود سواران برگزار و در این نشست محل هایی برای دایر کردن پیست در شهر همدان و تویسرکان پیشنهاد و مصوب شد اما اقدامی از سوی نهادهای متولی انجام نشد.
وی اضافه کرد: آفرود سواری و موتورسواری علاوه بر خسارت فیزیکی به اکوسیستم طبیعی خاک، به زیستگاههای گیاهی و جانوری خسارت وارد کرده و موجب تخریب بافت خاک میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان، تخریب پوشش گیاهی، ایجاد آلودگی صوتی و مزاحمت برای گونه های جانوری، جابه جایی بافت خاک و از بین بردن گونه های نادر دارویی و خوراکی را از دیگر آثار خسارت بار تردد آفرود در طبیعت دانست.
خزائی بیان کرد: تشکیل یک سانتی متر مکعب خاک بیش از یک دهه طول می کشد بنابراین نباید برای تفریح و سرگرمی عدهای، منابع پایه آب و خاک از بین برود.