
مقابله با قاچاق کالا بدون کار فرهنگی ممکن نیست

به گزارش خبرنگارگروه استانهای خبرگزاری دانشجو، ابراهیم شریفی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، صبح امروز در اولین جلسه کارگروه فرهنگی و تبلیغات مبارزه با قاچاق کالا و ارز که در سالن جلسات اداره کل ارشاد استان برگزار شد، ضمن تشکر از همه اعضای کارگروه و فعالان رسانهای، بر اهمیت کار فرهنگی در مقابله با قاچاق کالا تاکید کرد.
شریفی با اشاره به مشکلات گسترده ناشی از قاچاق کالا و تاثیرات منفی آن بر اقتصاد و اشتغال گفت: دستفروشی اجناس بیکیفیت و قاچاق که تحت عنوان کالاهای ارزان و تبلیغات گسترده به مردم عرضه میشود علاوه بر آسیب به تولیدات داخلی و تعطیلی کارخانهها، خانوادهها را نیز با مشکلات جدی مواجه میکند.
وی ادامه داد: کار فرهنگی هنری برای آگاهسازی و ایجاد حساسیت در جامعه هزینه بر است اما لازم و ضروری است و رسانهها، صدا و سیما، آموزش و پرورش و فعالان فرهنگی باید با تولید محتوای مستمر و اثرگذار این موضوع را در دستور کار قرار دهند.
شریفی همچنین به تاثیر منفی کالاهای قاچاق بر روح و روان کودکان و نوجوانان اشاره کرد و افزود: بروشورها و تبلیغات همراه با این کالاها میتواند ذهن کودکان را به شدت تحت تاثیر قرار دهد و پاکسازی این آسیبها زمانبر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد البرز با بیان اینکه خانوادهها باید از درون خودشان نسبت به این موضوع حساس و فعال شوند، گفت: در سال ۱۴۰۴ برنامههای متنوعی با محوریت تولید محتوای هنری و فرهنگی، بهرهگیری از فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی و مشارکت نوجوانان در تولید محتوا خواهیم داشت تا بتوانیم به صورت ریشهای به مقابله با قاچاق کالا بپردازیم.
وی ادامه داد: کمیتههای مشورتی تخصصی برای تدوین و اجرای برنامههای فرهنگی مرتبط با مبارزه با قاچاق کالا تشکیل خواهد شد و از همه نهادهای فرهنگی و رسانهای استان برای همکاری دعوت کرد.
شریفی از حمایت مسئولان استان و همکاری سازمانها از جمله اداره دارایی و دستگاههای مرتبط قدردانی کرد و ابراز امیدواری نمود که با کار جمعی بتوانند در مدت دو سال آینده تحولات قابل توجهی در عرصه فرهنگی مبارزه با قاچاق کالا ایجاد کنند.
این جلسه نخستین گام برای شروع مجموعه برنامههای فرهنگی و هنری بود که با هدف ارتقای آگاهی عمومی و کاهش آسیبهای ناشی از قاچاق کالا و ارز در البرز برگزار شد.