آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۰۳۹

خواص عجیب لوبیا چیتی به عنوان یک وعده غذایی

لوبیا چیتی نه تنها منبع خوب پروتئین و فیبر است، مقدار زیادی کربوهیدرات پیچیده دارد که اصلی‌ترین منبع انرژی بدن محسوب می‌شود. این ماده‌ی غذایی همچنین منبع خوب فیبر است؛ ماده‌ی مغذی مهمی که به تثبیت قند خون، افزایش احساس سیری و حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.
خواص عجیب لوبیا چیتی به عنوان یک وعده غذایی

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نوع کربوهیدرات‌، چربی‌، پروتئین، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی و آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا چیتی خواص بی نظیری را به این ماده غذایی حبوباتی افزوده است. 

۱. کربوهیدرات‌

لوبیا چیتی مقدار زیادی کربوهیدرات پیچیده دارد که اصلی‌ترین منبع انرژی بدن محسوب می‌شود. این ماده‌ی غذایی همچنین منبع خوب فیبر است؛ ماده‌ی مغذی مهمی که به تثبیت قند خون، افزایش احساس سیری و حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.

شاخص گلیسمی (GI) لوبیا چیتی حدود ۳۹ است. غذا‌هایی که شاخص گلیسمی آنها کمتر از ۵۵ است، تاثیر کمی روی سطح قند خون دارند و آن را به آرامی بالا می‌برند.

۲. چربی‌

در لوبیا چیتی فقط یک گرم چربی وجود دارد که این ویژگی آن را به یک ماده‌ی غذایی فوق‌العاده سالم تبدیل کرده است. غذا‌هایی مانند لوبیا چیتی که به طور طبیعی دارای ارزش غذایی بالا و چربی اندک هستند، انتخاب مناسبی برای رژیم غذایی مختلف به شمار می‌روند.

۳. پروتئین

بخش قابل‌توجهی از خواص لوبیا چیتی به پروتئین موجود در آن نسبت داده می‌شود. این ماده‌ی غذایی مقدار زیادی پروتئین دارد و به همین دلیل در رژیم‌های گیاه‌خواری از جایگاه خاصی برخوردار است.

با این حال، لوبیا چیتی به عنوان یک پروتئین کامل در نظر گرفته نمی‌شود. پروتئین‌های کامل تمام اسید آمینه‌های ضروری که بدن قادر به تولید آنها نیست را فراهم می‌کنند. در یک رژیم غذایی گیاهی برای دریافت تمام این اسید آمینه‌ها باید در طول روز از ترکیب غذا‌های مختلف از جمله غلات کامل، حبوبات، مغزیجات و دانه‌ها استفاده کرد.

۴. فیبر

فیبر یک نوع کربوهیدرات غیرقابل هضم است که در غذا‌های گیاهی یافت می‌شود و نقش مهمی در حفظ سلامت دستگاه گوارش، پیشگیری از بیماری قلبی، کنترل قند خون و درمان چاقی دارد. اما متاسفانه، بیشتر افراد آن را به اندازه‌ی کافی دریافت نمی‌کنند.

مقدار فیبر توصیه‌شده برای زنان و مردان به ترتیب ۲۵ و ۳۸ گرم در روز است. یک لیوان لوبیا چیتی پخته می‌تواند تقریبا ۴۰ تا ۶۰ درصد نیاز روزانه به این ماده‌ی مغذی مهم را برآورده کند.

۵. ویتامین‌ها و مواد معدنی

با مصرف یک لیوان لوبیا چیتی می‌توان بخش زیادی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین کرد:

ویتامین B۱: ۲۸ درصد نیاز روزانه‌ی بدن

ویتامین B۶: ۲۰ درصد

فولات: ۷۴ درصد

فسفر: ۳۶ درصد

منگنز: ۳۳ درصد

مس: ۴۰ درصد

آهن: ۲۰ درصد

منیزیم: ۲۰ درصد

 

۶. آنتی‌اکسیدان‌ها

لوبیا چیتی حاوی آنتی‌اکسیدان‌های زیادی از جمله پلی‌فنول و فلاونوئید است که از سلول‌های بدن در برابر آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستند که به مرور زمان به بروز بیماری‌های مزمن منجر می‌شوند.

کامفرول که یکی از مهم‌ترین فلاونوئید‌های لوبیا چیتی است اخیرا مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. چرا که تحقیقات مختلف نشان داده‌اند که جلوی پیشرفت سرطان را می‌گیرد. علاوه بر این، با کاهش التهاب و پیشگیری از سکته‌ی مغزی مرتبط است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار