آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۱۳۸

سیاست‌گذاری جمعیتی باید با فرهنگ و سبک زندگی جدید مردم همسو باشد

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: سیاست‌هایی که یک دهه پیش تدوین شده‌اند، ممکن است امروز کارایی لازم را نداشته باشند باید با نگاهی واقع‌بینانه و آینده‌نگرانه، به اصلاح و به‌روزرسانی این سیاست‌ها پرداخت.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مرتضی محمدزاده در همایش علمی و فرهنگی هفته ملی جمعیت که در مجتمع رفاهی پتروشیمی تبریز برگزار شد، با بیان اینکه ایران با دگرگونی در ساختار سنی و جغرافیایی جمعیت مواجه است، اظهار کرد: اگر این روند به‌درستی مدیریت نشود، توسعه پایدار کشور با چالش‌های عمیق و پیچیده‌ای روبه‌رو خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که اساس توسعه جوامع امروز بر سرمایه انسانی نهاده شده است، افزود: بسیاری از کشور‌های توسعه‌یافته و در حال توسعه با چالش‌های جمعیتی مواجه هستند و ایران نیز از این روند مستثنا نیست.

محمدزاده افزود: با کاهش سهم جمعیت جوان و افزایش جمعیت سالمندان، ساختار جمعیتی کشور در حال دگرگونی است و این موضوع باید به‌عنوان یک دغدغه راهبردی در همه سطوح مدیریتی مدنظر قرار گیرد. در حال حاضر، ۱۴ درصد جمعیت استان وارد مرحله‌ای از زندگی شده‌اند که به مراقبت‌های ویژه و توانمندسازی نیاز دارند.

وی اضافه کرد: یکی از دلایل اصلی فشار بر صندوق‌های بازنشستگی نیز همین روند فزاینده جمعیت بازنشستگان است که بدون اصلاح سیاست‌های پیش‌نگرانه، آینده اقتصادی کشور را با تهدید مواجه می‌کند.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی به ابعاد جغرافیایی این تغییرات نیز اشاره کرد و گفت: در نخستین سرشماری کشور ایران که در سال ۱۳۳۵ انجام شد، حدود ۷۱ درصد جمعیت کشور در روستا‌ها ساکن بودند، اما اکنون تمرکز جمعیت به‌سمت کلانشهر‌ها سوق پیدا کرده است. این جابه‌جایی جمعیتی، پدیده حاشیه‌نشینی و پیامد‌های اجتماعی آن را به همراه داشته که مستلزم توجهی ویژه در برنامه‌ریزی‌های توسعه‌ای است.

محمدزاده با تأکید بر این‌که سیاست‌گذاری جمعیتی باید با فرهنگ و سبک زندگی جدید مردم همسو باشد، گفت: سیاست‌هایی که یک دهه پیش تدوین شده‌اند، ممکن است امروز کارایی لازم را نداشته باشند باید با نگاهی واقع‌بینانه و آینده‌نگرانه، به اصلاح و به‌روزرسانی این سیاست‌ها پرداخت.

وی در ادامه به مسئله ناباروری بعنوان یکی از چالش‌های حوزه جمعیت اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار‌های ملی، حدود ۲۰ درصد از جمعیت کشور با ناباروری مواجه‌اند.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی بیان کرد: اگر تمرکز خود را بر مسئله ناباروری بگذاریم دو دستاورد داریم از یک طرف بحث سیاست‌های جمعیتی به نتیجه رسیده و از طرف دیگر مسائل روحی و روانی ناباروری برطرف خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار