
از زیر ذرهبین رفتن دانشگاه تهران تا حمایت مالی صندوق رفاه از بورسیههای دانشجویی
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
قنبری: حمایت مالی دانشجویان بورسیه به صندوق رفاه دانشجویان واگذار شد
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان گفت:تمام بورسیههای دانشجویان داخل در حال حاضر هست هیچ کدام تغییر نکرده، اما ممکن است مکانیستمهای اجرایی تغییر کند.
عباس قنبری، معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان با اشاره به تغییرات ساز و کارهای بورسیه دانشجویان داخل گفت:تمام بورسیههای دانشجویان داخل در حال حاضر هست هیچ کدام تغییر نکرده، اما ممکن است مکانیستمهای اجرایی تغییر کند.
وی افزود: در دولت شهید رئیسی بورسیه دانش را داشتیم که مخصوص رشتههایی بود که متقاضی کمتری داشت از جمله ریاضی و فیزیک، رشتههایی که برای آینده کشور مهم است برای اینکه دانشجویان تشویق شوند به سمت رشتههای پایه و مادر بورس دانش را ایجاد کردند که بورس خوبی بود و در حال حاضر تقویت میشود.
قنبری اضافه کرد: این بورسیه تاکنون توسط سازمان امور دانشجویان انجام میشد، اما بر اساس مصوبه دولت اجرای بورسیه را برعهده سازمان دانشجویان قرار گذاشته، اما پرداخت هزینه را به صندوق رفاه دانشجویان واگذار کرده و از امسال یعنی ۱۴۰۴ توسط صندوق رفاه دانشجویان پرداخت میشود، در واقع حمایت مالی از دانشجو توسط سازمان امور دانشجویان انجام میشد. پرداخت مالی از طریق صندوق رفاه دانشجویان انجام میشود.
خسروپناه:مقالات حکمرانی شهید رئیسی به صورت دانش مدون و کتابهای درسی منتشر میشود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این مقالات به صورت دانش مدون و کتابهای درسی دربیاید و با همکاری بنیاد علمی شهید رئیسی کتاب درسی این مقالات تولید خواهد شد.
خسرو پناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به الگوی حکمرانی مطرح شده گفت: الگوی حکمرانی شهید رئیسی خیلی میتواند بازخورد خوبی داشته باشد. این ادبیاتی که تولید شد، اگر بتوانیم سامانهای برای هوش مصنوعی داشته باشیم واین ادبیات را به این سامانه منتقل کنیم بسیار موثر است.
وی افزود: مقالات برتر این حکمرانی به صورت، مقالههای علمی و پژوهشی چاپ خواهد شد.
دانشگاه تهران زیر ذرهبین دانشجویان/ وقتی تخته وایتبرد هم مطالبه میشود!
در برنامهی «صدای دانشجو»، جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران با حضور عضو کمیسیون آموزش مجلس، به بیان صریح مشکلات صنفی، آموزشی و مدیریتی خود پرداختند. از وضعیت نامناسب خوابگاهها و امکانات رفاهی تا بلاتکلیفی در مدیریت دانشگاه، محور اصلی انتقادات دانشجویان بود.
برنامهی «صدای دانشجو» در این قسمت به یکی از موضوعات مهم و بنیادین حوزه آموزش عالی پرداخت: «برخورد صحیح با مطالبات صنفی دانشجویان چیست و امکانات وزارت علوم برای پاسخگویی به این مطالبات تا چه اندازه است؟» پرداخت؛ در این گفتوگو که با مشارکت جمعی از دانشجویان و مسئولان برگزار شد، ابعاد مختلف مسائل صنفی، آموزشی و رفاهی دانشجویان مورد بررسی قرار گرفت.
حضور چهرههای مختلف از سطوح دانشجویی تا نمایندگی مجلس، این برنامه را به محلی برای تبادل مستقیم دیدگاهها و دغدغههای دانشجویان با مسئولان تبدیل کرد. «حسین محبوبی»، دانشجوی کارشناسی رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی از دانشگاه تهران، با بیانی شفاف و صریح به بازتاب مشکلات عینی و ملموس دانشجویان پرداخت؛ از وضعیت خوابگاهها و کیفیت پایین خدمات رفاهی گرفته تا مشکلات ساختاری در سرفصلهای آموزشی و نبود مدیریت متمرکز در دانشگاهها است.