آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۹۰۳

از حاشیه تا قاب؛ روایت دانشجویان از حضور شهید رئیسی در دانشگاه الزهرا

بازدید شهید رئیسی، از دانشگاه الزهرا در بحبوحه اعتراضات سال ۱۴۰۱، نقطه عطفی در جریان جنبش «زن، زندگی، آزادی» بود که با حاشیه‌ها و اخبار متفاوتی همراه شد. اکنون پس از گذشت دو سال، مستندی از زبان دانشجویان و شاهدان آن روز‌ها تهیه شده که به بررسی دقیق این اتفاقات و روایت درست آن می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در اولین سالگرد شهید سید ابراهیم رئیسی و شهدای مقاوت درباره مستند «از حاشیه تا قاب» با هانیه قره‌قانلو، دانش‌آموخته زیست‌شناسی دانشگاه الزهرا، نویسنده و کارگردان این مستند گفتگوی داشتیم.

 

وی درباره دلایل ساخت این مستند و عواملی که باعث شد تصمیم به ساخت این مستند بگیرد گفت: وقتی اغتشاشات و جنبش «زن، زندگی، آزادی» در سال ۱۴۰۱ شروع شد، من در دانشگاه الزهرا بودم. همه چیز خیلی سریع اتفاق می‌افتاد و رسانه‌های طرف مقابل، چه کانال‌های تلگرامی و چه شبکه‌های معاند، خیلی فعال‌تر و سریع‌تر بودند.

هر بار که در دانشگاه تجمع می‌شد، آنها نهایتاً نیم ساعت تا یک ساعت بعد از تجمع، فیلم‌ها را ویرایش و منتشر می‌کردند. حتی گاهی خود فیلم‌ها را بلر می‌کردند تا هویت دانشجویان لو نرود، ولی باز هم خیلی زود فیلم‌ها منتشر می‌شد.

 

اولین عکس منتشر شده از دانشگاه الزهرا مربوط به یک خانم بی‌حجاب بود که بین سه خانم چادری ایستاده بود. شاهدان می‌گفتند نیم ساعت بعد از ورود آن خانم، رسانه‌های بین‌المللی مثل «من و تو» و کانال خانم علی‌نژاد این عکس را منتشر کردند. سرعت عمل آنها بسیار بالا بود و ما دانشجویان کاملاً گیج بودیم.

 

آن موقع دانشجویان آموزش خبرنگاری و مدیریت بحران ندیده بودند و نمی‌دانستند دقیقاً باید چه کار کنند، چه عکس و فیلمی بگیرند و کجا منتشر کنند. بیشتر کار ما میدانی بود و به فضای رسانه‌ای دسترسی کافی نداشتیم. تازه کمبود نیرو نیز داشتیم.

 

این شرایط از اوایل مهر ۱۴۰۱ تا اواخر پاییز ادامه داشت تا اینکه اوضاع کمی آرام شد و ریاست دانشگاه تغییر کرد. پس از آن با چند نفر از دانشجویان تصمیم گرفتیم دوره خبرنگاری بحران برگزار کنیم و دانشجویان را آموزش دهیم؛ از عکاسی و فیلم‌برداری گرفته تا نوشتن یادداشت خبرنگاری، تا بتوانیم در لحظه واکنش مناسبی داشته باشیم.

 

یکی از اتفاق‌های مهم، میزبانی از رئیس جمهور آقای رئیسی در دانشگاه بود. دانشگاه ما جزو مراکز اصلی جنبش «زن، زندگی، آزادی» بود و اخبار آنجا به بقیه دانشگاه‌ها نیز منتقل می‌شد.

خبرگزاری صدا و سیما گزارشی منتشر کرد که در آن گفته شده بود آشوبگران در حاشیه حضور رئیس جمهور به دانشگاه حمله کردند، اما تصاویر دوربین مدار بسته نشان می‌داد که بین خروج رئیس جمهور و شروع آشوب‌ها حدود یک ساعت و نیم فاصله زمانی وجود داشت.

ما نتوانستیم این واقعیت را درست به مردم منتقل کنیم و این موضوع بسیار ناراحت‌کننده بود.

 

از تابستان ۱۴۰۲، به پیشنهاد یکی از اعضای تشکل، شروع کردیم به جمع‌آوری تاریخ شفاهی آشوب‌های دانشگاه الزهرا. با حمایت دفتر تاریخ شفاهی حسینیه هنر، حدود ۱۲۰ ساعت مصاحبه با دانشجویان، اعضای بسیج، انجمن اسلامی و کادر دانشگاه انجام دادیم. این پروژه تقریباً یک سال طول کشید تا سال ۱۴۰۳ که شهادت آقای رئیسی اتفاق افتاد.

 

پس از شهادت ایشان، دوباره فهمیدیم چقدر مهم است که این خاطرات ثبت شود و تصمیم گرفتیم مستندی درباره آن بسازیم.

اکنون قصد داریم این مستند را به مناسبت سالگرد شهادت آقای رئیسی در پلتفرم‌های مختلف منتشر کنیم تا مخاطبان بیشتری بتوانند این روایت را ببینند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار