آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۵۲۴۸

راه‌اندازی ۸ پایگاه نوآوری کشاورزی در استان مرکزی

رئیس جهاد کشاورزی مرکزی گفت: سه مزرعه نوآور و هشت پایگاه نوآوری در استان شناسایی و راه‌اندازی شد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی صفری بیان کرد: کشاورزانی که یک نوآوری را به کار می‌گیرند که به تبع آن راندمان افزایش پیدا کند، مصرف آب کاهش داشته باشد، افزایش تولید رخ بدهد، شوری آب از بین برود یا هر اقدام دیگری که پیش از آن انجام نشده و در سطح خود خلاقانه و نوآور باشد، به عنوان کشاورز نوآور معرفی می‌شود.

وی ادامه داد: مزرعه‌های نوآور در استان مرکزی شناسایی و به پارک علم و فناوری معرفی می‌شوند و به عنوان واحد نوآور مجوز دریافت می‌کنند، در کنار این شناسایی دوره‌های آموزشی برای کشاورزان در نظر گرفته می‌شود و کشاورز نوآور به سایرین برای به کارگیری تکنیک آموزش لازم را ارائه می‌دهد.

رئیس سازمان جهاد کشارزی استان مرکزی در خصوص فواید این برنامه تصریح کرد: آموزش کشاورزان به یکدیگر و در محل اجرای طرح اثرگذاری بیشتری دارد، از طرفی به کارگیری خلاقیت در کشاورزی زمینه توسعه این بخش را فراهم می‌سازد.

صفری گفت: سه کشاورز نوآور مزارع نوآور را در استان شکل داده‌اند و این مزارع با برنامه‌ریزی صورت گرفته مورد بازدید توسط کشاورزان قرار می‌گیرد که به عنوان الگو معرفی و اقدام انجام شده در دیگر مزارع نیز به کار گرفته شود.

وی در خصوص پایگاه‌های نوآوری نیز گفت: مرکز تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گونه‌های رقم‌های شناسایی شده از محصولات مختلف از جمله گندم را در مزارعی که خود کشاورز داوطلب اجرای طرح می‌شود کشت می‌کنند، کشت‌ها به این صورت است که رقم‌های مختلف کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و تفاوت تولید و میزان انرژی مصرفی مشخص می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به فعالیت هشت پایگاه در این استان، ادامه داد: پایگاه نوآوری مزرعه فراهان یکی از این موارد است، در این مزرعه ۱۰۰ لاین محصولاتی از جمله گندم، ماش، گیاهان دارویی، نخود علوفه‌ای، نخود محلی و جو در رقم‌ها و و شیوه‌های مختلف کاشته شده و تفاوت محصول کنار یکدیگر مشخص شده است.

صفری افزود: محصول برداشت شده از این مزارع به خود کشاورز داوطلب تعلق می‌گیرد و برای آشنایی کشاورزان با شیوه‌های نوین کاشت و ارقام مختلف کلاس‌های آموزشی در این مزارع برگزار و از نزدیک نتیجه مورد نظر مشاهده می‌شود که به مراتب تاثیرگذاری بیشتری دارد.

وی اظهار کرد: کلاس آموزشی در پایگاه فراهان برگزار و کشت مرسوم و سنتی با کشت مستقیم انجام شده، مصرف کودهای پایه و ریز مغذی‌ها و استفاده از بذور بذرمال شده، برای کشاورزان توضیح و از نزدیک نتیجه را مشاهده کردند.

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی تاکید کرد: پایگاه و تشویق کشاورزان به نوآوری در طرح مزرعه نوآور کشاورزی را به سمت استفاده از شیوه‌های نوین هدایت می‌کند که در نهایت مصرف انرژی به حداقل کاهش و از طرفی کیفیت و رواندمان افزایش پیدا می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار