آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۵۲۷۶

بازار زنجان و بافت تاریخی اطراف آن نیازمند بازسازی و احیا است

رئیس میراث فرهنگی زنجان گفت: بازار و بافت‌های تاریخی اطراف آن به‌دلیل فرسودگی و تحولات اجتماعی-اقتصادی نیازمند بازآفرینی هستند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مهدی باقری اظهار کرد: بازار زنجان، به عنوان طولانی‌ترین بازار سرپوشیده ایران در بافت تاریخی شهر زنجان واقع شده است.

وی گفت: ساخت این بازار در سال ۱۲۰۵ هجری قمری به دستور آقا محمد خان قاجار شروع شد و در سال ۱۲۱۳ هجری قمری در زمان فتحعلی شاه قاجار به پایان رسید.

به گفته باقری، این مجموعه شامل راسته‌ها، سراها، مساجد، گرمابه‌ها و کاروانسراهاست که در سال ۱۳۲۴ هجری قمری به آن افزوده و به دو بخش بازار بالا و بازار پایین تقسیم شد.

وی با بیان اینکه معماری بازار زنجان به سبک سنتی دوره قاجار و شامل چهارسوق‌ها، تیمچه‌ها و راسته‌های اصلی و فرعی است که هر کدام به صنف خاصی اختصاص دارد، اظهار کرد: این بازار با مساحتی حدود ۱۵ هکتار، نقش کلیدی در اقتصاد و فرهنگ شهر زنجان ایفا کرده است و از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری این شهر محسوب می‌شود.

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان زنجان با تاکید بر اینکه بازآفرینی شهری با تأکید بر حفظ ارزش‌های تاریخی و فرهنگی بازار می‌تواند به احیای کارکردهای اقتصادی و اجتماعی این بافت‌ها کمک کند، گفت: پژوهش‌ها نشان داده‌ است که استفاده از راهبردهای مبتنی بر حفظ عناصر تاریخی و تزریق فرهنگ به عنوان عامل برون‌زا می‌تواند موجب پویایی و رونق اقتصادی و اجتماعی در بافت‌های تاریخی شود.

وی یادآور شد: این بازآفرینی‌ها با تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید (SWOT) و مشارکت جامعه محلی انجام می‌شود تا ضمن حفظ هویت تاریخی، کارکردهای جدید متناسب با نیازهای روز در آن ایجاد شود.

باقری خاطر نشان کرد: بازار زنجان به عنوان هسته تاریخی و اقتصادی شهر، در طرح‌های بازآفرینی شهری نقش محوری دارد و اقدامات بازآفرینی باید با هدف حفظ معماری سنتی، ارتقای کیفیت زندگی و تقویت فعالیت‌های اقتصادی در بافت ناکارآمد انجام شود.

وی افزود: این رویکرد می‌تواند به حفظ و احیای بافت تاریخی بازار و اطراف آن کمک کند و از فرسودگی بیشتر آن جلوگیری نماید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار