آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۶۱۶۵
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

لزوم افزایش ظرفیت پزشکی برای جلوگیری از مهاجرت دانشجویان

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مهاجرت گسترده دانشجویان ایرانی برای تحصیل در رشته پزشکی درکشورهای خارجی، بر ضرورت افزایش ظرفیت پزشکی در داخل کشور تأکید کرد و خواستار حمایت بیشتر دولت و وزارت بهداشت برای افزایش ظرفیت پزشکی شد.
لزوم افزایش ظرفیت پزشکی برای جلوگیری از مهاجرت دانشجویان

سلام ستوده، نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  با اشاره به مهاجرت گسترده دانشجویان ایرانی به کشورهای خارجی برای تحصیل در رشته‌های پزشکی، وضعیت فعلی را نگران‌کننده دانست و خواستار افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان در دانشگاه‌های داخلی شد.

 

ستوده با بیان اینکه اطلاعات منتشر شده از حضور ۲۲ هزار دانشجوی پزشکی ایرانی در ترکیه و ۸ هزار دانشجوی دیگر در روسیه حکایت دارد، اظهار کرد: «ما دانشجویان زیادی داریم که در خارج از کشور در حال تحصیل هستند و با مشکلات عدیده‌ای مواجه اند؛ مشکلاتی همچون هزینه‌های بالای تحصیل، خوابگاه، رفت‌وآمد و سایر هزینه‌های جانبی که متأسفانه بسیاری از آن‌ها توانایی تأمین این هزینه‌ها را ندارند.»

 

عضوکمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: «این دانشجویان مرتب با ما در تماس هستند و درخواست کمک دارند، اما با وجود پیگیری‌های مکرر و پیشنهادهای ارائه شده به وزارتخانه‌های مربوطه، هنوز پاسخ قانع‌کننده‌ای دریافت نکرده‌ایم.»

 

ستوده با تأکید بر اینکه راهکار مهم، افزایش ظرفیت دانشگاه‌های داخلی است، گفت: «بایدظرفیت‌ها را هم در دانشگاه‌های دولتی و هم در دانشگاه‌های خصوصی مانند دانشگاه آزاد اسلامی و پردیس‌های خودگردان افزایش داد تا دانشجویان بتوانند در کشور خودمان تحصیل کنند. این جوانان سرمایه‌های انسانی کشورند و باید برای ماندن آن‌ها برنامه‌ریزی شود.»

 

نماینده مهاباد در مجلس تصریح کرد: «دانشجویانی که برای تحصیل به خارج رفته‌اند، علاوه بر هزینه‌های مالی، از نظر روحی و روانی نیز دچار آسیب می‌شوند. این افراد نخبگان و جوانان مستعدی هستند که کشور به شدت به حضورشان نیاز دارد. اگر مهاجرت این نیروها ادامه یابد، در آینده برای بازگشت یا حتی استخدام آن‌ها در داخل کشور با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد، چرا که مسئله تأیید مدارک و سطح علمی مطرح می‌شود.»

 

این نماینده مجلس شورای اسلامی  همچنین سطح آموزش در دانشگاه‌های داخلی را نسبت به برخی دانشگاه‌های خارجی بالاتردانست و افزود: «ما در حوزه‌های کارگاهی، علمی و تخصصی از بسیاری از دانشگاه‌های کشورهای مقصد بهتر عمل می‌کنیم. بنابراین اگر امکانات و ظرفیت بیشتری فراهم شود، قطعاً می‌توانیم دانشجویان را در داخل کشور نگه داریم.»

 

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان تأکید کرد: «باید دانشجویان را امیدوارکرد که در هر شرایطی امکان تحصیل و پیشرفت در کشور خودشان وجود دارد. دولت باید ظرفیت پذیرش در دانشگاه‌های خصوصی و دولتی را افزایش دهد و سازوکاری بیندیشد تا ازمهاجرت گسترده این جوانان جلوگیری شود. حفظ این سرمایه‌های انسانی، آینده کشور را تضمین می‌کند.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار