آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۶۴۶۵

توزیع هفتگی قرص آهن در دبیرستان‌های دخترانه کشور

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت، از اجرای برنامه‌های مکمل‌یاری آهن و ویتامین D در مدارس کشور خبر داد و هدف این اقدامات را کاهش کمبود ریزمغذی‌ها در میان دانش‌آموزان عنوان کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمد اسمعیل‌زاده، در این باره گفت: برنامه مکمل‌یاری با آهن به مدت ۲۳ سال است که در مدارس متوسطه اول و دوم دخترانه اجرا می‌شود. طبق این برنامه، دانش‌آموزان دختر دبیرستانی هر هفته یک عدد قرص آهن به مدت چهار ماه در سال تحصیلی دریافت می‌کنند.

وی گفت: مکمل‌ها از طریق مراکز بهداشتی به مدیران مدارس تحویل داده می‌شود و مسئولیت اجرای برنامه با مدیران مدارس است.

دکتر اسمعیل‌زاده افزود: کمبود آهن باعث کم‌خونی، اختلال تمرکز، کاهش قدرت یادگیری، خستگی زودرس و ضعف سیستم ایمنی می‌شود. برای پیشگیری، علاوه بر مصرف مکمل، رعایت تنوع غذایی و مصرف منابع آهن مثل گوشت و حبوبات نیز توصیه می‌شود.

وی در مورد نحوه اجرا گفت: پیش از توزیع مکمل‌ها، آموزش‌های لازم توسط کارشناسان تغذیه مراکز سلامت به معلمان، مراقبین بهداشت، دانش‌آموزان و والدین ارائه می‌شود.

به گفته وی، روند مکمل‌یاری آهن از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ از ۵۷ درصد به ۹۱ درصد افزایش یافته است.

دکتر اسمعیل‌زاده همچنین درباره مکمل‌یاری ویتامین D اظهار داشت: این برنامه از سال ۱۳۹۳ آغاز شده و اکنون در تمامی مدارس متوسطه دخترانه و پسرانه، هر ماه یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی توزیع می‌شود.

وی تاکید کرد: با وجود اجرای برنامه در مدارس و مراکز سلامت و حتی خرید شخصی از داروخانه‌ها، کمبود ویتامین D همچنان شایع است. دفتر بهبود تغذیه در حال برنامه‌ریزی برای مداخلات لازم در این زمینه است.

او گفت: میزان مشارکت در برنامه مکمل‌یاری ویتامین D نیز در سه سال اخیر از ۵۱ درصد به ۸۰ درصد افزایش یافته که نشان‌دهنده همکاری مؤثر بین وزارت بهداشت، آموزش‌وپرورش و والدین است.

دکتر اسمعیل‌زاده گفت: اجرای برنامه با چالش‌هایی مانند محدود بودن بودجه، همکاری‌نکردن برخی مدیران مدارس و مقاومت دانش‌آموزان در مصرف مکمل‌ها مواجه است.

براساس گزارش وبدا، وی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت با آموزش به معلمان و دانش‌آموزان درصدد رفع این چالش‌هاست. همچنین در حال همکاری با شرکت‌های دارویی برای استفاده از مکمل‌هایی با عوارض گوارشی کمتر می‌باشد تا پذیرش مصرف مکمل‌ها افزایش یابد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار