آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۶۷۴۰
گزارش|

تقلا برای تکمیل پروژه‌های ابتر گرگان/ حضور بخش خصوصی؛ شعار یا مسیر؟

اهتمام شورای شهر گرگان برای ورود سرمایه‌گذار بخش خصوصی به منظور تکمیل شهربازی این شهر، امید‌ها را برای افتتاح این پروژه طی یک سال آینده افزایش داده است؛ اما عده‌ای بر این باورند که این تقلا صرفاً با هدف "دستاورد سازی" برای اعضای شورا، در انتخابات پیش رو در حال انجام است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی قاسمعلی؛ پروژه‌های نیمه کاره، ابتر و برزمین مانده در گوشه کنار شهر ۵۰۰ هزار نفری گرگان پرشمار و فراوان هستند که تکمیل آنها به چند هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

 بخشی از این پروژه‌ها در زمره پروژه‌های وابسته به مدیریت شهری مرکز استان گلستان هستند که به دلایل مختلف سال‌هاست بلاتکلیف و بی‌سرانجام رها شده‌اند

پروژه‌هایی که اگر قرار باشد فقط با اتکا به منابع مالی شهرداری به بهره‌برداری برسند شاید به بیش از نیم قرن زمان نیاز داشته باشند.بودجه شهرداری گرگان در سال جاری حدود ۳۵۰۰ میلیارد تومان است که ۲۰۰۰ میلیارد تومان آن در بخش جاری ، حقوق و خدمات هزینه می‌شود و ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار باقیمانده ، کفاف تکمیل پروژه ناتمام را نمی‌دهد.

بلاتکلیفی شهربازی مدرن، پروژه‌های گردشگری متعدد بی‌سرانجام ، میدان بسیج و آبشار مخروبه ، تعلیق راه‌اندازی بی آر تی و ده‌ها سازه تجاری بلاتکلیف بخشی از پروژه‌های نیمه تمام،مدیریت شهری مرکز استان گلستان است. این وضعیت بغرنج که ناشی از اتخاذ تصمیمات نادرست اعضای فعلی شورای شهر و البته نمایندگان مردم در این نهاد در ادوار گذشته است؛ سبب شد تا مجموعه مدیریت شهری برای تکمیل و بهره‌برداری حداقل یک یا دو مورد از این پروژه‌ها به سراغ بخش خصوصی یا همان سرمایه‌گذار غیردولتی بروند تا شاید در ماه‌های پایانی حضور خود در پارلمان شهری گرگان برای خود رزومه سازی کنند. استفاده از توانمندی بخش خصوصی برای تکمیل پروژه امری مرسوم است اما آمارها و حتی اذعان برخی از اعضای شورای شهر گرگان حاکی از آن است که مدیران مدیریت شهری مرکز استان گلستان موفقیت مطلوبی در این حوزه نداشته اند. ایرادات شکلی و ماهوی در تنظیم قراردادها ، گپ‌های حقوقی، فقدان ضمانتنامه‌ها و یا عدم همخوانی ضمانتنامه با ارزش قراردادها و ابهام در حق السهم طرفین از جمله مواردی است که سبب شده تا فرایند جلب مشارکت بخش غیر دولتی در مدیریت شهری گرگان ثمرات چندانی به همراه نداشته باشد.

این کارنامه ناموفق سبب شده است تا شهروندان گرگانی اعتماد و اعتقاد چندانی به ورود سرمایه گذار بخش خصوصی در پروژه‌های شهرداری نداشته باشند.

در آخرین تلاش انجام شده، اعضای پارلمان شهری گرگان مقرر کرده اند تا راه‌اندازی و تجهیز فاز نخست شهربازی با حضور سرمایه گذار غیردولتی بااعتباری در حدود ۳۰۰ میلیارد طی حدود ۶ ماه به سرانجام برسد.

 

سرمایه‌گذاران خوش‌نام را فراری داده‌اند

روح الله شاهینی، یکی از شهروندان گرگانی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشجو اظهارکرد: طی یک دهه اخیر شعارهای جذابی از سوی اعضای شورای شهر گرگان و شهرداران این شهر شنیده‌ایم که یکی از آنها مشارکت بخش خصوصی در توسعه آبادانی شهر بود.

 وی گفت: با توجه به دستگیری تعدادی از اعضای شورای شهر و همچنین کارکنان و مدیران شهرداری گرگان در دوره ششم پارلمان شهری، اعتماد سرمایه‌گذاران به این مجموعه کاهش یافته است.

 شاهینی افزود: سرمایه‌گذاران خوشنام و خوش سابقه رغبتی به فعالیت در امور شهری ندارند و برخی از افرادی هم که در حال حاضر فعال هستند نتوانستند ثمره‌ای برای گرگان داشته باشند.

 

راهکاری برای سرمایه‌گذاری موفق نداریم

عیسی مهری، عضو کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر گرگان در گفت‌وگو با خبرنگار دانشجو اظهارکرد: جذب سرمایه‌گذار برای شهری مانند گرگان که از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی برخوردار است، کار دشواری نیست، چراکه موقعیت جغرافیای این شهر و سایر پتانسیل‌ها، گوی رقابت را برای سرمایه‌گذاری در سایر شهرها خواهد ربود.

وی ادامه داد: وقتی سرمایه‌گذاری برای توسعه شهری قدم پیش می‌گذارد، باید شرایط مناسبی برای امنیت سرمایه بخش خصوصی ایجاد شود؛اما متاسفانه اراده و برنامه‌ای برای جلب سرمایه‌گذار نداریم.

وی با بیان اینکه مشکلات و آسیب‌های موجود در پروژه‌های مشترک سرمایه‌گذاری با شهرداری صرفاً به این نهاد مرتبط نیست؛ گفت:سنگ‌اندازی‌هایی در سایر دستگاه‌ها رخ می‌دهد که از خروجی موفق پروژه جلوگیری می‌کند.

مهری ادامه می‌دهد: سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی به دنبال تأمین منافع و سودآوری است، درحالی‌که پروژه‌های سرمایه‌گذاری پس از گذشت چند سال به دلیل فرایند فرسایشی پروسه اداری از انتفاع خارج می‌شود.

وی افزود: هرچند که مدیران شهری علاقه‌مندی خود برای جذب سرمایه‌گذار را اعلام می‌کنند، اما این علاقه‌مندی به خروجی موفق منتهی نمی‌شود.

عضو شورای شهر گرگان با انتقاد از روند سرمایه‌گذاری در شهر گرگان گفت: در چند سال گذشته به خاطر نداریم که پروژه سرمایه‌گذاری خاصی در این شهر اجرا و با عایدی مطلوب به پایان رسیده باشد.

وی ادامه داد: بسیاری از پروژه‌های سرمایه‌گذاری در گرگان دچار مشکلات عدیده‌ای هستند که باید برای آنها چاره‌اندیشی شود؛ حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری با بخش غیر دولتی مطرح شده که سرانجام اکثر آنها مبهم است.

 

ضرورت بررسی توانمندی مالی سرمایه گذاران

ابوالفضل تجری، عضو شورای اسلامی شهر گرگان هم در خصوص ورود سرمایه گذار به شهربازی این شهر گفت: چگونه می‌توانیم بزرگ‌ترین پروژه گردشگری شهری را در اختیار فردی قرار دهیم که هنوز اجاره دیگر املاک شهرداری را که در اختیار دارد به ما پرداخت نکرده است.

وی بیان کرد: باید اهلیت مالی سرمایه‌گذار بررسی شود، میانگین حساب مالی و یا رسوب مالی این فرد را بررسی کنیم و سپس تصمیم بگیریم.

تجری گفت: اگر قرار است سرمایه‌گذار به‌صورت جدی وارد پروژه شود، باید وجه التزام کافی از وی بگیریم تا در نیمه‌راه، کار را ابتر و ناقص رها نکند.

وی عنوان کرد: در برخی از پروژه‌های سرمایه‌گذاری گرگان شاهد آن هستیم که ضمانت‌نامه حسن انجام کار از سرمایه‌گذار گرفته نمی‌شود و این موضوع اصلاً پذیرفتنی نیست.

 

سخت‌گیری سرمایه گذاران را فراری می دهد

حمیدرضا آقا ملایی، رئیس شورای شهر گرگان دراین‌خصوص گفت: برای پیشرفت و آبادانی گرگان باید سخت‌گیری‌ها را کمتر کنیم؛ بسیاری از پتانسیل‌های گرگان بدون سرمایه‌گذار رها شده است که بخشی از آنها به سبب سخت‌گیری زیاد است.

پایان سخن آنکه تعداد زیادی از شهروندان گرگانی بر این باور هستند که اهتمام نمایندگان آنها در پارلمان شهری در تکمیل یک یا چند مورد از پروژه‌های نیمه تمام گرگان به سبب آن است که آنها بتوانند برای انتخابات پیش رو رزومه سازی کنند تا شاید بتوانند اقبال دوباره مردم را به دست آورند موضوعی که تحقق آن سخت و بعید به نظر می‌رسد.

شهر گرگان حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار