
ممنوعیت بکارگیری اتباع بیگانه غیر مجاز در مشاغل مختلف

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سرهنگ مهدی بشارتی در تشریح جزئیات این خبر اظهارکرد: اگرچه حضور نیروهای کار خارجی در ایران همانند حضور اتباع ایرانی در سایر کشورها امری طبیعی و اجتناب ناپذیر است، اما زمانی که اتباع خارجی بدون مجوز و بصورت غیر قانونی وارد کشور میشوند دیگر نمیتوان اشتغال به کار آنها در مشاغل و فعالیتهای اقتصادی را امری موجه دانست.
وی با اشاره به فعالیت مخرب برخی از اتباع بیگانه در حوادث اخیر کشور، به کارفرمایان فعال در استان توصیه کرد: در اسرع وقت اتباع غیرمجاز حاضر در پروژههای ساختمانی و ... تحت تملک خود را به اداره اتباع و گذرنامه پلیس اطلاعات معرفی نمایند.
این مسئول انتظامی عنوان کرد: برابر ماده ۱۲۰ قانون اشتغال به کار اتباع خارجه، اتباع بیگانه نمیتوانند در ایران مشغول به کار شوند مگر آنکه دارای روادید ورود با حق کار مشخص باشند.
رئیس سازمان اطلاعات انتظامی استان هرمزگان خاطرنشان کرد: بدیهی است با کارفرمایانی که راسا اقدام به تحویل اتباع غیرمجاز در اختیار خود ننمایند و در پروژههای ساختمانی و ... آنان تبعه غیر مجاز دستگیر گردد، برابر قانون با آنان برخورد و پرونده قضایی تشکیل میگردد.
سرهنگ بشارتی خاطر نشان کرد: برابر ماده ۱۲۵ قانون کار که بر اساس آن به هر عنوان رابطه استخدامی تبعه بیگانه باکارفرما قطع میشود، کارفرما مکلف است ظرف مدت پانزده روز مراتب را به وزارت کار و اموراجتماعی اعلام نماید و تبعه بیگانه نیز مکلف است ظرف ۱۵ روز پروانه کارخود را در برابر اخذ رسید، به وزارت کار و امور اجتماعی تسلیم نماید.
وی در پایان بیان داشت: در ماده ۱۸۱ قانون کار نیز به صراحت آمده است که کار فرمایانی که اتباع بیگانه را که فاقد پروانه کارند و یا مدت اعتبار پروانه کارشان منقضی شده، به کار بگیرند و یا اتباع بیگانه را در کاری غیر از آنچه در پروانه کار آنها قید شده است بپذیرند و یا در مواردی که رابطه استخدامی تبعه بیگانه با کارفرما قطع شده مراتب را به وزارت کار و امور اجتماعی اعلام ننمایند، باتوجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم، به مجازات حبس از ۹۱ روز تا ۱۸۰ روز محکوم خواهند شد.