
«سرود سرو آزادگی»، بزرگداشت پدر شعر انقلاب در سبزوار

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این پیام که توسط بهادران، سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سبزوار قرائت کرد، گفته است: حمید سبزواری را باید بیش از آنکه شاعر بنامیم، راوی یک ملت بدانیم؛ کسی که شعر را به زبان انقلاب بدل کرد و از روزهای مبارزه تا سالهای پایداری، همراه اندیشه امام خمینی (ره) ماند و صدای ماندگار مردم در سنگر فرهنگ شد.
سید عباس صالحی تصریح کرده است: او نه تنها در برهههای پرحادثه پیش از انقلاب اسلامی صدای وجدان بیدار جامعه بود، بلکه پس از پیروزی انقلاب نیز تا واپسین دم حیات، با شعر خویش از اسلام، انقلاب، امام و رهبری پاسداری کرد.
وی آورده است: آثار او، نه صرفاً قطعاتی ادبی، بلکه اسناد زندهای از تاریخ پرفراز و نشیب این سرزمین هستند؛ نغمههایی از نور که در دل تاریکیها روشنی میافکند و چراغ راه اهل بصیرت میشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرده است: گردهمایی سرود سرو آزادگی، تنها بزرگداشت این شاعر متعهد نیست؛ ادای دینی است به مردی که قلم را سلاحی در مسیر حق میدانست و از مقاومت سرود.
دبیر علمی این گردهمایی هم در این مراسم گفت: حمید سبزواری با حساسیتی ویژه هر رویداد مهم تاریخ معاصر ایران را با واژههای شعر خود در حافظه زمانه ثبت کرده است.
علی صادقیمنش افزود: سبزواری در نخستین سالهای انقلاب، حماسه پرداز انقلاب مردم ایران و روایتگر مهمترین رویدادهای این دوره در قالبهای قصیده و مثنوی بود؛ این شاعر حماسه سرا، بسیاری از تصنیفها و ترانههای انقلاب را سرود و توانست نمونههای درخشانی از ترانههای متعهد را ارایه کند
در ادامه نماهنگی با عنوان «هیچگاه شعر را برای نان نگفت» با محوریت گفتوگو با محسن ممتحنی، فرزند مرحوم حمید سبزواری، پخش شد.
سخنرانی جمعی از اساتید و اندیشمندان حوزه فرهنگ و ادبیات از جمله دکتر رضا چمن رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با موضوع «تأثیر شعر و عرفان بر سلامت معنوی»، دکتر احمد امیری خراسانی از دانشگاه شهید باهنر کرمان با موضوع «چیستی و ماهیت ادبیات پایداری» و دکتر عباس محمدیان از دانشگاه حکیم سبزواری با موضوع «مبانی نظری ادبیات پایداری در شعر حمید سبزواری» از بخشهای این گردهمایی بود.
همچنین پیام دکتر وحید شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، توسط دکتر حسن یعقوبنیا مشاور فرهنگی این معاونت، قرائت شد و دکتر حمیدی و دکتر مهیار علویمقدم نیز سخنرانی کردند.
در پایان، با حضور شاعران انقلابی از جمله دکتر جواد جعفرینسب و مجتبی ابوالقاسمی، آیین شعرخوانی برگزار شد.
رونمایی از کتاب «نغمه نور» بهعنوان ویژهنامه دومین گردهمایی «سرود سرو آزادگی»، حسن ختام این گردهمایی علمی بود.
این گردهمایی به همت دانشگاه حکیم سبزواری و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و فرمانداری سبزوار در دانشگاه حکیم برگزار شد.
«حسین آقا ممتحنی» معروف به حمید سبزواری، شاعر معاصر که پدر شعر انقلاب لقب گرفته است، سال ۱۳۰۴ در شهر سبزوار به دنیا آمد و سحرگاه شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ در ۹۱ سالگی در یکی از بیمارستانهای تهران چشم از جهان فروبست و در روز ۲۶ خرداد در بوستان جانبازان شهر سبزوار به خاک سپرده شد.
حمید سبزواری که به «پدر شعر انقلاب» معروف است، از سرایندگان بسیاری از اشعار و سرودهای سالهای اول پیروزی انقلاب و دوران دفاع مقدس است و از آثار وی میتوان به دیوان اشعار و مجموعههای شعری کاروان سپیده، یاد یاران، سرود درد، گزیده ادبیات معاصر و سرود سپیده اشاره کرد.
کسب نشان درجه یک فرهنگ و هنر در سال ۱۳۷۱، انتخاب به عنوان چهره ماندگار دوره سوم در سال ۱۳۸۲ و کسب نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر در سال ۱۳۹۳، از افتخارات این شاعر انقلابی است.