
خشکسالی و تغییرات اقلیمی ۲۰۰ هزار هکتار از جنگلهای بلوط کهگیلویه و بویراحمد را خشکاند

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، جواد رحیمیان، رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: ۲۰۰ هزار هکتار از جنگل های بلوط این استان بر اثر تغییرات اقلیمی، خشکسالیهای پی در پی و نفوذ ریزگردها و شیوع آفت دچار خشکیدگی شده است.
رحیمیان با بیان اینکه مساحت جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد حدود ۸۷۰ هزار هکتار است افزود: در نیمی از این جنگلها به دلیل در دست نبودن مصالح و همچنین قرار گرفتن در مناطق کوهستانی امکان اجرای عملیات اصلاحی وجود ندارد.
وی ادامه داد: هم اکنون پوشش جنگلی در برخی از مناطق این استان زیر ۳۰ درصد است.
رحیمیان یادآور شد: در راستای صیانت از جنگلهای این استان ،امسال عملیات اجرایی توسعه جنگل در ۱۴۰ هکتار از حاشیه این مناطق انجام میشود.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: از زمان شناسایی کانونهای خشکیدگی بلوط در این استان، اقدامات مختلف بیولوژیکی و کاهش تنش رطوبتی کوتاه و بلند مدت در استان انجام شده است که این روند تا کنترل کامل خشکیدگی درختان بلوط در استان ادامه دارد.
رحیمیان گفت: هرس و قطع بافتهای آسیبدیده ناشی از خشکیدگی یا بیماریهای دیگری چون زغالی، خروج بافتهای آسیبدیده از جنگل و معدومسازی آنها، تولید نهال و بذرکاری و ایجاد سامانههای سطوح آبگیر باران از جمله فعالیتهای مربوط به احیای درختان بلوط در این استان است.
وی گفت: امسال ۵۰۰ هزار اصله نهال در شهرستانهای کهگیلویه و بویراحمد از نوع کُنار، کهور ، زبانگنجشک ، افرا، اکالیپتوس و تعدادی از گونههای زاگرسی از جمله بلوط، بَنه، زالزالک و گلابی وحشی تولید شد.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیش از ۴۲ هزار هکتار هم اکنون جنگل دست کاشت در این استان وجود دارد.
کهگیلویه و بویراحمد ۵۵۲ هزار هکتار مرتع و۸۷۰ هزار هکتار جنگل است.