آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۳۸۷۲

هشدار در خصوص مداخله عطاری‌ها در فرایند‌های درمانی طب سنتی

مدیر اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص مداخله عطاری‌ها در فرایند‌های درمانی طب سنتی هشدار داد.

به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو ، مریم رامشک مدیر اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان در نشست خبری به مناسبت ۲۵ تیرماه روز طب سنتی اعلام کرد: در دهه ۹۰ به دلیل استقبال مردم به حوزه طب ایرانی و تولید دارو‌های گیاهی اداره‌ای با عنوان اداره فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل در معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور تشکیل شد که تاسیس این اداره در کرمان در سال ۱۳۹۷ می‌باشد.

وی افزود: قبلا پرونده متقاضیان دریافت مجوز تولید دارو‌های طبیعی، سنتی و مکمل توسط این اداره بررسی می‌شد، ولی حدود یک سالی است که این پرونده‌ها از طریق سامانه تی‌تک توسط متقاضیان به اداره کل ارسال و توسط کارشناسان اداره کل مورد بررسی قرار می‌گیرند.
 
رامشک همچنین گفت: یکی دیگر از فعالیت‌های این اداره، نظارت بر عطاری‌ها می‌باشد و تمام عطاری‌ها به صورت سالانه مورد بررسی قرار می‌گیرند.

وی به وجود ۵۰۰ عطاری در سطح کرمان اشاره کرد و فعالیت برخی از آنها را مداخله گر توصیف کرد و افزود: در شهرستان‌ها تابعه این نظارت‌ها توسط کارشناس شبکه بهداشت انجام می‌شود.

رامشک همچنین در ادامه این نشست در خصوص مصرف برخی گیاهان دارویی هم عنوان کرد: عطاری‌ها به دلیل عدم شناخت مبانی زیستی و بیوشیمی فرایند‌ها و سازوکار اثرگذاری دارو‌ها و تداخلات و عوارض جانبی با تجویز‌های خود ممکن است سلامت شهروندان را به خطر اندازند به عنوان مثال مصرف ختمی می‌تواند اثربخشی دارو‌های شیمیایی را کم کند.

مدیر اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو در خصوص تداخل زنجبیل با دارو‌های ضد انعقاد خون هم گفت: افرادی که داروی ضد انعقاد مانند وارفارین، آسپرین، هپارین و ... مصرف می‌کنند از خوردن زنجبیل خود داری نمایند، چون رقیق کننده خون و باعث افزایش خون ریزی می‌شود.

رامشک در خصوص مصرف عرقیجات گیاهی هم بیان کرد: مصرف زیاد عرقیجات به دلیل ورود متانول موقع عرق‌گیری باعث ضعف بینایی و آسیب کبدی می‌شود.
 
وی در پایان تاکید کرد: دارو‌های گیاهی به دلیل تداخل با برخی از دارو‌های شیمیایی و عوارضی که دارند باید حتما زیر نظر پزشک متخصص مصرف شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار