
هشدار در خصوص مداخله عطاریها در فرایندهای درمانی طب سنتی

به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو ، مریم رامشک مدیر اداره فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان در نشست خبری به مناسبت ۲۵ تیرماه روز طب سنتی اعلام کرد: در دهه ۹۰ به دلیل استقبال مردم به حوزه طب ایرانی و تولید داروهای گیاهی ادارهای با عنوان اداره فراوردههای طبیعی، سنتی و مکمل در معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور تشکیل شد که تاسیس این اداره در کرمان در سال ۱۳۹۷ میباشد.
وی افزود: قبلا پرونده متقاضیان دریافت مجوز تولید داروهای طبیعی، سنتی و مکمل توسط این اداره بررسی میشد، ولی حدود یک سالی است که این پروندهها از طریق سامانه تیتک توسط متقاضیان به اداره کل ارسال و توسط کارشناسان اداره کل مورد بررسی قرار میگیرند.
رامشک همچنین گفت: یکی دیگر از فعالیتهای این اداره، نظارت بر عطاریها میباشد و تمام عطاریها به صورت سالانه مورد بررسی قرار میگیرند.
وی به وجود ۵۰۰ عطاری در سطح کرمان اشاره کرد و فعالیت برخی از آنها را مداخله گر توصیف کرد و افزود: در شهرستانها تابعه این نظارتها توسط کارشناس شبکه بهداشت انجام میشود.
رامشک همچنین در ادامه این نشست در خصوص مصرف برخی گیاهان دارویی هم عنوان کرد: عطاریها به دلیل عدم شناخت مبانی زیستی و بیوشیمی فرایندها و سازوکار اثرگذاری داروها و تداخلات و عوارض جانبی با تجویزهای خود ممکن است سلامت شهروندان را به خطر اندازند به عنوان مثال مصرف ختمی میتواند اثربخشی داروهای شیمیایی را کم کند.
مدیر اداره فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو در خصوص تداخل زنجبیل با داروهای ضد انعقاد خون هم گفت: افرادی که داروی ضد انعقاد مانند وارفارین، آسپرین، هپارین و ... مصرف میکنند از خوردن زنجبیل خود داری نمایند، چون رقیق کننده خون و باعث افزایش خون ریزی میشود.
رامشک در خصوص مصرف عرقیجات گیاهی هم بیان کرد: مصرف زیاد عرقیجات به دلیل ورود متانول موقع عرقگیری باعث ضعف بینایی و آسیب کبدی میشود.
وی در پایان تاکید کرد: داروهای گیاهی به دلیل تداخل با برخی از داروهای شیمیایی و عوارضی که دارند باید حتما زیر نظر پزشک متخصص مصرف شوند.