برنامه حمایتی چندبُعدی برای جبران خسارت، حفظ اشتغال و تداوم تولید

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روحالله ذوالفقاری، معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی با تشریح ابعاد مختلف این بسته حمایتی، اعلام کرد: در جریان جنگ اخیر، سه دسته از شرکتهای دانشبنیان با آسیبهایی جدی مواجه شدهاند؛ برخی در زیرساختها و محل استقرار دچار خسارت شدهاند، برخی دیگر با از بین رفتن مواد اولیه و محصولات خود روبهرو شدند و دسته سوم بهویژه فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال، کاهش چشمگیر فروش و درآمد را تجربه کردهاند.
به گفته وی، صندوق نوآوری با هدف کمک به جبران این خسارتها، حفظ ظرفیت تولید و اشتغال و پیشگیری از تعدیل نیرو در شرکتهای دانشبنیان، برنامهای نسبتاً جامع تدوین کرده است.
در قالب این برنامه، شرکتهایی که فضای کاری آنها آسیب دیده است، میتوانند از تسهیلات «ودیعه رهن محل کار» برای تأمین فضای موقت استفاده کنند. همچنین برای تأمین مجدد مواد اولیه و محصولات آماده یا نیمهآماده از بین رفته، تسهیلات ویژهای اختصاص یافته است.
در بخش دیگری از این برنامه حمایتی، برای دانشبنیانهایی که تحت تأثیر فضای جنگی اخیر، بیش از ۲۰ درصد کاهش درآمد داشتهاند، طرحی سهجانبه با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تدوین شده است. در قالب این طرح، تسهیلاتی معادل سه برابر مجموع حقوق و دستمزد کارکنان شرکت با نرخ ۱۵ درصد و بازپرداخت یکساله (شامل ۳ ماه تنفس و ۹ ماه بازپرداخت) به این شرکتها ارائه میشود.
شرکتهای دانشبنیان آسیبدیده میتوانند از سه مسیر نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند: سامانه «غزال» صندوق نوآوری و شکوفایی، سامانه «خدمت» معاونت علمی و نیز مسیر تعیینشده از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات. پس از ثبت اطلاعات، درخواستها برای رسیدگی نهایی به صندوق نوآوری و شکوفایی ارجاع داده میشوند.