
آیتالله اعرافی: پیچ تاریخی کنونی نیازمند هوشیاری و پایداری حداکثری است/استکبار جهانی با همه ابزارهای پیشرفته به میدان آمده بود

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور، در اجلاسیه سراسری مدیران حوزههای علمیه که با حضور اعضای شورایعالی، معاونان، مدیران استانی و مدیران مدارس علمیه برگزار شد، با اشاره به شرایط حساس امروز، آن را یک پیچ تاریخی همراه با دشواریها و پیچیدگیهای فوقالعاده توصیف کرد.
وی با بیان اینکه این مسیر همچنان ادامه دارد، به ۱۴ مورد از پیچیدگیهای کنونی اشاره کرد و گفت: تمام توان استکبار جهانی بهصورت مستقیم، شفاف و فراتر از دورههای گذشته، با استفاده از فناوریهای نوین، تسلیحات پیشرفته و هوش مصنوعی به میدان آمده است.
مدیر حوزههای علمیه افزود: شبکهسازی داخلی و پیوند زدن عناصر ضدانقلاب داخلی و خارجی به شکلی بیسابقه شکل گرفته است و ضدانقلاب خارجنشین بهطور متمایز و هدفمند سازماندهی شدهاند.
آیتالله اعرافی ادامه داد: نقشههای کلان ۴۰ تا ۸۰ ساله پس از جنگ جهانی دوم، از نو بازخوانی شده و در حال اجراست. مرزها برای حمله زمینی آماده شده بود و جنگ ادراکی و روایتها با تبلیغات سنگین همراه شده است.
وی با اشاره به تحرکات دشمن برای ایجاد ضعف در محور مقاومت، گفت: تطمیع کشورها، فعالسازی گسلهای قومی و مذهبی، و اعمال فشارهای چندلایه از جمله برنامههای اجراشده توسط استکبار جهانی است.
آیتالله اعرافی هدف اصلی غرب را ایجاد دوگانهای میان «زمین سوخته و بیقدرت» یا «قدرت وابسته و تسلیمشده» دانست و تأکید کرد: در دو سه سال اخیر، گام به گام در این مسیر حرکت کردهاند، اما به صخرهای استوار برخوردهاند که همان ملت ایران، انقلاب اسلامی و رهبری معظم است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به آینده محور مقاومت، گفت: انشاءالله ملتهای یمن، عراق و دیگر کشورهای جبهه مقاومت جان تازه خواهند گرفت و تحرکات دشمن خنثی خواهد شد.
عضو شورایعالی حوزههای علمیه، استوارسازی دلها، راهبری مغزها و مصممسازی ارادهها را از وظایف مهم روحانیت برشمرد و افزود: اگر جامعه دارای تحلیل درست، قلبی مؤمن و ارادهای استوار باشد، هیچ قدرتی حتی با سلاح اتمی نمیتواند آن را شکست دهد.
وی چهار ضلع اصلی پایداری را «علم و دانش»، «ایمان و اعتقاد به غیب»، «آگاهی اجتماعی و سیاسی» و «اراده استوار» عنوان کرد و نقش روحانیت را در حفظ این اضلاع حیاتی دانست.
آیتالله اعرافی با اشاره به فرصتهای جدید، اظهار داشت: انسجام امت اسلام، درخشش اندیشه انقلاب اسلامی و معارف اهلبیت (ع) فرصتهای بزرگی است که باید تقویت شود.
وی با بیان اینکه شرایط پیشرو سنگین و سرنوشتساز است، این مرحله را یک عطف تمدنی در تاریخ منطقه و بشر خواند و تأکید کرد: ماندگاری گفتمان انقلاب اسلامی، زمینهساز ظهور حضرت ولیعصر (عج) خواهد بود.
مدیر حوزههای علمیه، مسیر آینده را مبتنی بر «پایداری، تابآوری، مقاومت، هوشیاری، وحدت، و آشکارسازی مبانی انقلاب اسلامی» دانست و بر پرهیز از وادادگی و تبیین صحیح مفاهیم دینی و انقلابی تأکید کرد.
آیتالله اعرافی، پیام این اجلاسیه را تجدید عهد با حضرت ولیعصر (عج)، امام رضا (ع)، امام راحل (ره)، مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید و شهدای انقلاب عنوان کرد و گفت: این حضور و ارادهها، آینده را تضمین خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شاخصههای مدیریت موفق گفت: مدیر موفق باید علاوه بر شرایط علمی و مهارتی، از شناخت دقیق محیط و اوضاع برخوردار باشد و توان تغییر مناسب بر اساس تحلیل شرایط را داشته باشد.
مدیر حوزههای علمیه، قدرت هماهنگسازی منابع انسانی و مادی، توانایی ایجاد انگیزه، شور و نشاط، منطق مدیریتی، نظریهپردازی، و توان تیمسازی را از دیگر ویژگیهای مدیر موفق برشمرد.
وی همچنین به ضرورت نگاه جامع به تمام مأموریتهای حوزه اشاره کرد و گفت: مدیر باید با پرهیز از نگاه کاریکاتوری، منظومهای متوازن از آموزش، پژوهش، تبلیغ، تهذیب، پشتیبانی و روابط بینالملل را در نظر بگیرد.
آیتالله اعرافی، نظم ذهنی و رفتاری، تحمل فشار، تقسیم درست وظایف، و شناخت بحرانهای حوزه و روحانیت را از دیگر شاخصهای لازم برای مدیریت موفق معرفی کرد.
وی با اشاره به نقش فزاینده هوش مصنوعی در آینده بشر، گفت: حوزه علمیه پروژههایی را برای بهرهگیری از هوش مصنوعی در علوم اسلامی آغاز کرده که در حال پیشرفت است و باید با تسلط بر این فناوری، آن را در خدمت گفتمان انقلاب اسلامی قرار دهیم.
مدیر حوزههای علمیه در پایان با اشاره به نزدیک شدن ایام اربعین حسینی، گفت: بخش تبلیغ و بینالملل حوزه مأموریت دارد تا در برگزاری باشکوهتر این رویداد جهانی، نقشآفرینی کند و پیام حوزه سرآمد و پیشرو را در این حرکت عظیم به جهان منتقل نماید.