
زمان دقیقی برای رفع کدورت آب نداریم/ اوضاع روبه بهبودی است
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، زینب رحیمی، روز گذشته روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان چهارمحال و بختیاری با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که دبی خط انتقال آب کوهرنگ که یکی از منابع اصلی تأمین آب شرب شهرکرد و سایر شهرها و روستاهای اطراف است کاهش یافته است.
در اطلاعیه شرکت آب و فاضلاب استان آمده است:
«با توجه به بارندگیهای هفته گذشته کدورت آب چشمه کوهرنگ افزایش پیدا کرده که متعاقب افزایش کدورت، تصفیهخانه آب خط انتقال کوهرنگ به شهرکرد واقع در گردنه حیدرآباد وارد مدار بهرهبرداری شده و اقدام به رفع کدورت میکند.
با توجه به کدورت بالای آب در مواقع بکواش یا شستوشوی فیلترها مقدار ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیتر آب از دست میرود که منجر به کاهش دبی خط کوهرنگ شده است؛ لذا از مشترکین و مردم شهرها و روستاهای در مسیر به خصوص شهرکرد خواهشمندیم برای جبران این کمبود همکاریهای لازم را با مدیریت مصرف و صرفهجویی در مصرف آب به عمل آورند.
ضمناً به اطلاع میرساند پیک مصرف آب در شهرکرد ۷۰۰ لیتر بر ثانیه است که در این روزها به ۱۲۰۰ لیتر بر ثانیه رسیده که مجددا صرفهجویی در مصرف آب را به همه یادآور میشویم، همچنین عدم استفاده از آب شرب در مصارف غیر شرب مورد استدعا است.».
اما گلایه مردم از قطعی آب، افت فشار و گلآلود بودن آب در منازل به خبرنگار این رسانه سبب شد تا موضوع در دست بررسی قرار گیرد.
فرشاد متقی در گفتوگو با خبرنگار این رسانه در پاسخ به علت قطعی آب در چند نقطه شهرکرد در روز گذشته گفت: قطعی آب نداریم و افت فشار است که در طبقات بالا منجر به قطعی آب میشود.
مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری در خصوص اعلام زمان برای رفع کدودرت آب افزود: زمان دقیقی را نمیتوان مشخص کرد چراکه کدورت چشمه کوهرنگ کم و زیاد میشود، اما از دیروز تا کنون سیر نزولی داشته و امروز کدورت کمتر شده است.
وی ادامه داد: با کاهش کدورت آب میزان تصفیه آب را بیشتر کردیم و امروز ۵۰ لیتر بیشتر میتوانیم تصفیه کنیم که اگر همینطور کدورت کمتر شود تصفیهخانه از مدار خارج میشود و آب مستقیم برای مردم میآید.
متقی گلایه مردم از آب گلآلود را اینگونه پاسخ داد: در شبکهها آبرسانی آب کدورتدار از مخازن خارج نمیشود و اگر جایی هست مربوط به طلاتم آب است که ما برای مدیریت فشار آب شبها فشار آب را کم و صبحها زیاد میکنیم یا جایی که لوله میشکند آب کامل بسته و بعد از تعمیر باز میشود که این قطع و وصلی تراکمی در شبکه ایجاد میکند و کدورتهایی که به جدارهها چسبیدهاند، کنده میشود که بعد ۱ یا ۲ دقیه از بین میرود.
وی بیان کرد: اگر گردنه قلک را مشاهده کنید چند روزی که آب کدورت داشت آب این بخش در محل رها بود و وارد شبکه نمیشد و از خطهای پدافندی بن-بروجن و چاههای کشاورزی مردم استفاده میشد.
نبود یخچالهای زردکوه سبب گلآلود شدن آب چشمه کوهرنگ
مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان در مورد علت گلآلود شدن آب چشمه، گفت: قبلا کوههای زردکوه دارای پوشش برفی بودند که حالت خود پالایشی برای آبی که از این مسیر حرکت میکرد داشت و یخچالهای چندساله آب باران تابستانی را پالایش میکرد، اما اکنون این پوشش از بین رفته است و با اولین بارش آب گلآلود به چشمه وارد میشود.
وی ادامه داد: گلآلود شدن در دفعات بعدی بارش نیز بستگی به فاصله بارشها دارد اگر طولانی مدت باشد و گرد و خاک در مسیر رودخانه بنشیند مجدد شاهد گل و لایی خواهیم بود و به همین منظور تصفیهخانه شیرعلی مردان خان را در سال ۱۴۰۱ در این محل ساختیم.
به گزارش خبرنگار دانشجو، مردادماه سال ۱۴۰۱ نیز کدورت و گلآلودگی شدید چشمه کوهرنگ منجر به قطعی دو هفتهای آب شرب شهرکرد شد و مشکلات جدی برای مرکز استان به همراه داشت. در آن مقطع، پروژه ملی بن-بروجن هنوز به بهرهبرداری نرسیده بود و آب مورد نیاز شهرکرد صرفاً از چشمه کوهرنگ تأمین میشد.
اکنون با راهاندازی بخشی از پروژه بن-بروجن و ورود تدریجی آن به مدار تأمین آب، بخشی از نیاز آبی شهرکرد از این مسیر تأمین میشود و انتظار میرود در صورت تداوم کاهش دبی کوهرنگ، دستکم با قطعی کامل آب مواجه نباشیم.
با این حال، بررسیها نشان میدهد که برای پیشگیری از بروز بحرانهای مشابه در آینده، لازم است بهرهبرداری کامل از پروژه بن-بروجن با سرعت و جدیت بیشتری دنبال شود تا نیاز آبی شهرکرد و مناطق پیرامونی بهطور پایدار و مطمئن تأمین شود.