آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۶۵۴۱
گزارش|

بی‌ثمری دانشکده علوم پزشکی شرق هرمزگان/زیرساخت‌های درمانی هشتبندی پاسخگوی جمعیت نیست

باوجود رشد جمعیت، توسعه کشاورزی و افزایش جمعیت شناور در بخش توکهور و شهر هشتبندی شهرستان میناب زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی این منطقه همچنان در سطحی ابتدایی باقی مانده و پاسخگوی نیاز‌های فزاینده جمعیت نیست.

بی‌ثمری دانشکده علوم پزشکی شرق هرمزگان/زیرساخت‌های درمانی هشتبندی پاسخگوی جمعیت نیست

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، منطقه بخش توکهور و شهر هشتبندی از توابع شهرستان میناب در استان هرمزگان با موقعیتی خاص در شرق این شهرستان و نزدیکی به مرز‌های شرقی استان، یکی از مناطق راهبردی و پرجمعیت هرمزگان به شمار می‌رود.

این منطقه به‌واسطه قرار گرفتن در مسیر تردد‌های بین‌شهری، همجواری با مناطق روستایی پرجمعیت و شرایط اقلیمی خاص ظرفیت‌های بالایی در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی، گردشگری بومی، و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی دارد.

روند رو به رشد جمعیت، افزایش تعاملات تجاری و تلاش برای ارتقاء آن به شهرستان لزوم توجه به زیرساخت‌های پایه‌ای را در این منطقه بیش از پیش نمایان ساخته است.

جذب سالانه هزاران نیروی کار فصلی و مهاجر

بخش توکهور و شهر هشتبندی به عنوان یکی از قطب‌های اصلی کشاورزی استان هرمزگان با دارا بودن زمین‌های حاصل‌خیز، منابع آبی نسبی و تجربه تاریخی مردم در کشت محصولات متنوع سهم چشم‌گیری در تأمین امنیت غذایی جنوب کشور دارند.

فعالیت گسترده کشاورزی در منطقه هشتبندی و توکهور باعث جذب سالانه هزاران نیروی کار فصلی و مهاجر از سایر نقاط استان و کشور شده است، این جمعیت شناور که به صورت موقت در منطقه ساکن می‌شوند تأثیر مستقیمی بر ساختار جمعیتی، نیاز‌های خدماتی و فشار بر زیرساخت‌های عمومی به‌ویژه در بخش بهداشت، درمان، آموزش و حمل‌ونقل دارند.

باوجود رشد جمعیت، توسعه کشاورزی و افزایش جمعیت شناور در بخش توکهور و شهر هشتبندی زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی این منطقه همچنان در سطحی ابتدایی باقی مانده و پاسخگوی نیاز‌های فزاینده جمعیت نیست؛ نبود پزشکان متخصص، کمبود تجهیزات آزمایشگاهی، فقدان پایگاه‌های اورژانس کافی و مراکز درمانی مجهز از جمله مشکلات اساسی این منطقه است که سلامت و امنیت جانی مردم را در معرض تهدید قرار داده است.

زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی پاسخگوی نیاز‌های مردم نیست/محرومیت مردم از وجود پزشک متخصص

محمد پورمحمدی رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو با اشاره به وضعیت کنونی خدمات بهداشتی و درمانی در این منطقه گفت: وضعیت زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی منطقه توکهور و هشتبندی با بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت به هیچ عنوان پاسخگوی نیاز‌های مردم نیست و مردم در دسترسی به پزشکان عمومی به ویژه نیمه دوم سال با تشدید بیماری‌ها با مشکلات عدیده‌ای رو‌به‌رو هستند.

وی با بیان اینکه با توجه به وجود مسیر خطرناک، حادثه خیز و طولانی تا مراکز درمانی تخصصی مرکز شهرستان مردم از وجود پزشکان متخصص محروم هستند، افزود: درخواست‌های متعددی برای احداث بیمارستان و تقویت زیرساخت‌های های بهداشتی و درمانی داده شده است که به سرانجام مطلوب نرسیده است.

رئیس شورای اسلامی شهر توکهور و هشتبندی بیان کرد: وعده‌های متعدد روسا و معاونین دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برای توسعه زیرساخت‌ها در مرکز بستر درمان شهر هشت‌بندی نظیر راه اندازی آزمایشگاه، مرکز تصویر برداری، افزایش تخت ها، افزایش تعداد آمبولانس و افزایش نیروی انسانی محقق نگردیده است.

ضرورت تقویت مراکز بهداشتی و درمانی روستایی/درخواست احداث دو پایگاه جدید در شهر هشتبندی

پورمحمدی اضافه کرد: مرکز بهداشتی و درمانی فعلی در منطقه هشت‌بندی پاسخ گوی مناطق روستایی کم جمعیت شاید باشد ولی به هیچ عنوان پاسخ نیاز‌های بهداشتی و درمانی مردم ساکن در شهر هشتبندی، روستا‌های بزرگ مجتمع امام، چاه غربال، هشت بندی دو و توکهور به هیچ عنوان نیستند؛ اغلب از وجود پزشک محروم هستند و بخش عظیم مردم سراسر منطقه به مرکز بستر درمان شهر هشتبندی که آن هم فاقد امکانات است مراجعه میکنند، تقویت مراکز بهداشتی و درمانی روستایی از نظر وجود پزشک به صورت مستمر و توسعه تجهیزات ضروری است.

وی تأکید کرد: با توجه به رشد چشمگیر جمعیت در منطقه توکهور و هشتبندی که در آستانه ارتقاء به شهرستان است وضعیت نیروی انسانی، امکانات، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی در مراکز بهداشتی و درمانی متناسب با جمعیت و نیاز‌های بهداشتی و درمانی نیست و به صورت ویژه نیازمند توسعه زیرساخت‌ها به ویژه خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های بهداشتی و درمانی در شهر هشتبندی و روستا‌های بزرگ نظیر مجتمع امام، دهستان چراغ آباد، هشت بندی دو، چاه غربال و توکهور است و از نظر امکانات آزمایشگاهی منطقه تقریباً از نظر این زیرساخت مهم محروم است.

رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی تصریح کرد: با توجه به آمار بالای حوادث و سوانح جاده‌ای بیماران اورژانسی مرکز بستر درمان، جمعیت بالا تنها پایگاه اورژانس جاده‌ای پاسخگوی نیاز‌های مردم نیست و احداث دو پایگاه جدید در شهر هشتبندی و دهستان چراغ آباد ضروری است؛ البته تجهیز پایگاه اورژانس به آمبولانس جدید نقش بسزایی در بهبود ارائه خدمات داشته است تجهیز پایگاه به آمبولانس جدید و افزایش نیروی انسانی تا راه اندازی پایگاه جدید جهت رفاه مردم ضروری است.

مردم از وجود دانشکده علوم پزشکی در شرق استان تاکنون خدماتی لمس نکرده‌اند/مطالبه عمومی استقرار شبکه مستقل بهداشت و درمان در منطقه

پورمحمدی افزود: درخواست تجهیز پایگاه اورژانس به آمبولانس جدید از طریق استانداری و دانشگاه علوم پزشکی پیگیری گردید که با مساعدت دانشگاه محقق گردید، درخواست دیگری برای احداث پایگاه اورژانس شهری در شهر هشتبندی از طریق استانداری و دانشگاه داده شده است که در دست پیگیری است و تاکنون محقق نشده است.

وی همچنین گفت: استقرار دانشکده علوم پزشکی در شرق استان تاکنون نقش ملموسی در بهبود امکانات بهداشتی و درمانی منطقه هشتبندی نداشته است و مردم وجود آن را در بهبود خدمات تاکنون لمس نکرده‌اند.

رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی در پایان بیان داشت: باتوجه به اینکه منطقه در آستانه ارتقاء به شهرستان است، فاصله منطقه تا مرکز شهرستان طولانی است و جمعیت هشت‌بندی متناسب با شهرستان‌های سیریک و بشاگرد است؛ استقرار شبکه مستقل بهداشت و درمان در منطقه هشت‌بندی مطالبه عموم مردم از دانشکده علوم پزشکی شرق استان است.

منطقه توکهور و هشتبندی زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی آن پاسخگوی جمعیت بومی و شناور نیست، نبود پزشکان عمومی و متخصص، کمبود تجهیزات درمانی، ضعف مراکز اورژانسی و محقق‌نشدن وعده‌های مسئولان، مشکلاتی جدی برای مردم ایجاد کرده است؛ در حالی‌که دانشکده علوم پزشکی شرق استان تاکنون اثر ملموسی در بهبود خدمات نداشته، مردم خواستار استقرار شبکه مستقل بهداشت و درمان هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار