آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۷۲۱۱

حیات‌وحش در مرز سکونتگاه‌های انسانی /محیط زیست البرز هشدار داد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به افزایش موارد ورود حیات‌وحش به مناطق مسکونی در محور کرج–چالوس، دلایل این پدیده را تخریب زیستگاه‌ها، کم‌آبی و سرمای هوا اعلام کرد.
حیات‌وحش در مرز سکونتگاه‌های انسانی /محیط زیست البرز هشدار داد

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، قربانعلی محمدپور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز در واکنش به مطالب منتشر شده در فضای مجازی پیرامون آسیب‌های وارده از سوی حیات‌وحش به باغات و دام‌های منطقه گچسر، اعلام کرد: کلیه سکونتگاه‌ها، باغات و مزارع واقع در حاشیه محور کوهستانی کرج–چالوس در حریم زیستگاه‌های طبیعی جانوری قرار دارند. بخشی از این ناحیه، در سمت راست محور کرج–چالوس، به‌دلیل تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی از سال ۱۳۴۶ به‌عنوان منطقه حفاظت‌شده ثبت شده است.

وی با بیان اینکه حضور حیوانات وحشی در حریم سکونتگاه‌های انسانی پدیده‌ای طبیعی و نتیجه دخالت‌های انسانی است، گفت: تخریب زیستگاه‌ها، کاهش منابع غذایی و آبی، خشکسالی و سرمای هوا از جمله دلایل نزدیک شدن گونه‌های جانوری به روستاها و باغات است.

محمدپور تأکید کرد: خساراتی که در اثر ورود این حیوانات به مزارع، باغ‌ها، دام‌ها و کندوها وارد می‌شود، اغلب ناشی از نبود سازه‌ها و حایل‌های حفاظتی مناسب یا مدیریت نادرست پسماندها توسط کشاورزان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز با تأکید بر لزوم پیشگیری و ایمن‌سازی اظهار کرد: لازم است دامداران و باغداران نسبت به تقویت ایمنی املاک خود با استفاده از سازه‌های مستحکم اقدام و دارایی‌های خود را در برابر خطر حمله حیات‌وحش بیمه کنند.

وی افزود: در صورت وارد آمدن خسارت از سوی گونه‌های جانوری، افراد می‌توانند با ارائه مستندات به نزدیک‌ترین پاسگاه محیط‌بانی یا اداره محیط زیست، موضوع را برای بررسی و دریافت خسارت از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی و صندوق ملی محیط زیست پیگیری کنند.

محمدپور عنوان کرد: حیات‌وحش بخشی از انفال عمومی است و تنها به دلیل فشارهای محیطی وارد محدوده‌های انسانی می‌شود. در موارد خاص، مانند حملات گراز، امکان صدور مجوز معدوم‌سازی برای میرشکاران محلی یا پروانه شکار برای اقلیت‌های دینی وجود دارد.

وی همچنین از اجرای اقدامات پیشگیرانه در دستور کار این اداره کل خبر داد و گفت: نصب فنس الکترونیکی، استفاده از سیستم‌های پایش اپتیکی، کنترل جمعیت دام‌های اهلی، لایروبی آبشخورها و سایر اقدامات فنی با هدف کاهش تعارض میان انسان و حیات‌وحش در حال انجام است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار