برگزاری نشست معاونان دانشجویی دانشگاههای منتخب کشور با محوریت الگوی نوین تغذیه دانشجویی
به گزارش گروه دانشگاه خبگزاری دانشجو، در این نشست دکتر رحمت الله الهیاری معاون پشتیبانی و مدیریت منابع سازمان امور دانشجویان در سخنانی در خصوص اهمیت راه اندازی رستوران مکمل و تشکیل کمیتههای راهبری و برگزاری جلسات توجیهی در این زمینه مطالبی را عنوان کرد.
وی گفت ۱۲ دانشگاه برای اجرای اولیه این طرح انتخاب شدند که پس از بررسی، ۵ دانشگاه دیگر نیز به آن افزوده شد و جمعا ۱۷ دانشگاه مشمول اجرای این طرح خواهند بود.
در ادامه دکتر سعید حبیبا معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان طی سخنانی خاطر نشان ساخت: در زمینه بحث خوابگاه و تغذیه که دو مقوله مهم در خصوص نیازمندیهای دانشجویان هستند، نباید منتظر تزریق بودجه به دانشگاهها باشیم و معاونان دانشجویی باید برای حل مشکلات موجود طرحی نودراندازند و با ایدههای خلاقانه دست در دست هم دهیم و بتوانیم رضایتمندی بیشتری برای دانشجویان فراهم آوریم.
دکتر حبیبا در ادامه به تجربه موفق دانشگاه تبریز در بهره گیری از رستوران مکمل اشاره کرد و گفت: در دانشگاه تبریز، ۶۰ تا ۶۵ درصد دانشجویان از رستورانهای مکمل استفاده میکنند. زیرا این رستورانها که به بخش خصوصی تعلق دارند، کیفیت بهتری را ارائه میدهند و از لحاظ قیمتی نیز با رستورانهای دولتی برابر هستند. دانشجویان میتوانند براساس سلیقه خود انتخاب کنند و در صورت رضایت، از غذاهای این رستورانها استفاده کنند.
وی همچنین تاکید کرد: اجبار خاصی برای انتخاب رستورانهای مکمل وجود نخواهد داشت و دانشجویان امکان استفاده از رستورانهای دولتی را نیز دارند. امیدواریم از اول مهرماه، با آغاز سال تحصیلی جدید، دانشجویان بتوانند از خدمات این رستورانهای مکمل بهرهمند شوند.
دکتر حبیبا در پایان از حضور معاونان و حمایتهای آنان در اجرای این طرح تقدیر کرد و از تمامی دستاندرکاران خواست تا در راستای تحقق اهداف این طرح به بهترین نحو عمل کنند تا دانشجویان بتوانند در فضای آموزشی و رفاهی بهتری تحصیل کنند
دکتر شاپور رمضانی سرپرست صندوق رفاه دانشجویان نیز اظهار داشت: ۳ درصد از بودجه کشور به آموزش عالی اختصاص دارد که در حدود دو دهه قبل حدود ۹ درصد از این بودجه به تغذیه دانشجویی اختصاص داشت، اما در حال حاضر ۲۱ درصد از بودجه آموزش عالی، صرف تغذیه دانشجویی میشود و لازم است با روشهای جایگزین ارائه خدمات به دانشجویان، بحث دهک بندی، یارانه تغذیه و ... علاوه بر مدیریت منابع، رضایتمندی بیشتر دانشجویان را نیز فراهم کنیم.
در ادامه دکتر حسین امامعلی پور مدیر کل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان و مسئول اجرای الگوی نوین تغذیه دانشجویی در دانشگاههای کشور، ضمن تشریح این طرح خاطر نشان کرد: در حال حاضر تغذیه دانشجویی به دغدغه اصلی دانشگاهها تبدیل شده و علیرغم تمامی هزینههایی که در این بخش صورت میگیرد، دانشجویان ناراضی هستند و لازم است در این زمینه تدابیر مناسبی صورت گیرد.
وی گفت: بخشی از این طرح مربوط به استفاده از توان بخش خصوصی در ایجاد رستورانهای مکمل است و ما در زمینه انعقاد قراداد با رستورانهای دولتی و پیماتکار خصوصی و رستورانهای مکمل در کنار دانشگاهها خواهیم بود و مشاورههای لازم را به آنان ارائه خواهیم داد.
وی یادآور شد: وجود غذاخوریهای غیردولتی متنوع و مستقل در کنار غذاهای یارانهای، منجر به افزایش حق انتخاب، ارتقای کیفیت تغذیه و در نهایت رضایتمندی بیشتر دانشجویان خواهد شد.
وی با اشاره به بررسی وضعیت رستورانهای دولتی و مکمل در دانشگاهها بیان کرد: طی سه ماه گذشته، با حضور در دانشگاهها وضعیت رستورانها بررسی شده و خوشبختانه دانشگاههای منتخب تمام تلاش خود را برای اجرای اهداف وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان به کار گرفتهاند. به امید خدا، از اول مهر ماه، تمامی این دانشگاهها به رستورانهای مکمل مجهز خواهند شد.
دکتر امامعلیپور با اشاره به اینکه در مرحله آزمایشی، نزدیک به ۲۵ رستوران مکمل به برنامه اضافه خواهد شد، خاطرنشان کرد: این بدان معنا نیست که رستورانهای دولتی فراموش شوند. قراردادها و تجهیزات آشپزخانههای دولتی با دقت آنالیز شده و وضعیت آنها نیز مورد بررسی قرار گرفته است. هدف ما این است که نتیجه تمامی تلاشها، رضایت دانشجویان باشد و تنوع غذایی را برای آنان افزایش دهیم.
مدیر کل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان افزود: در اجرای این طرح، تعامل با پیمانکار و بخش خصوصی باید به خوبی صورت گیرد و نظارت بر کیفیت، کمیت، بهداشت و قیمت باید از سوی دانشگاه صورت گیرد تا حداکثر رضایتمندی هم برای دانشجو هم بخش خصوصی و هم دانشگاه ایجاد شود.
در ادامه معاونان دانشجویی و دبیران مناطق ده گانه به بیان نظرات و دیدگاهها و تجربیات خود در خصوص اجرای الگوی نوین تغذیه پرداختند.