آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۸۰۰۳
وزیر صمت مطرح کرد

سهم ۸ درصدی استان آذربایجان غربی از صادرات کشور

وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: هشت درصد از صادرات و ۱.۸ درصد از واردات کشور از آذربایجان‌غربی انجام می‌شود.
سهم ۸ درصدی استان آذربایجان غربی از صادرات کشور

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سید محمد اتابک روز چهارشنبه در نشست مشترک با فعالان اقتصادی آذربایجان غربی گفت: زمینه تجارت به علت همسایگی با سه کشور، از مزیت‌های عمده استان این است ولی این حجم تجارت برای این منطقه که دارای بزرگترین و بیشترین پایانه‌های مرزی است، قابل قبول نبوده و باید با تسهیل‌گری این میزان تجارت افزایش یابد.

وی با بیان اینکه آذربایجان‌غربی از نظر اشتغال صنعتی و سرمایه‌گذاری در این زمینه از سایر نقاط کشور و از میانگین کشوری عقب‌تر است، بیان کرد: در این استان دارای تنوع در فعالیت‌های معدنی و صنعتی بوده که مورد مطلوب است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه باید به دنبال تولید در بخش‌هایی رفت که بتواند ارزش افزوده خوبی ایجاد کند، اظهار کرد: وجود ۲ هزار و ۴۰۰ طرح نیمه تمام در استان جایگاه آذربایجان‌غربی را در میزان ایجاد ارزش افزوده پایین آورده است.

وی با اشاره به مزیت‌های استان از جلمه حمل و نقل و زیرساخت‌ها، گفت: با نگاهی به صنایع و معادن این استان و صنایع فرآوری، شاهد رتبه‌های خوب آن در بخش کشاورزی و درخشش فعالان این بخش هستیم.

اتابک خاطرنشان کرد: در برخی قسمت‌ها شاخص‌های متعادل و حتی بالاتری را در این منطقه شاهدیم ولی وقتی به ارزش افزوده می‌رسیم این شاخص با مساحت و جمعیت و داشت‌های استان همخوانی ندارد که باید علت‌یابی شود.

وی با اشاره به اینکه در استان آذربایجان‌غربی معادن تیتانیوم، طلا و معادن سنگ وجود دارد، بیان کرد: این استان دارای معادن خوبی است که محصولات آن نیازمند پردازش است؛ با توجه به اینکه مواد استخراج از معدن به خارج از استان ارسال می‌شود، این ارزش افزوده در خارج از استان ایجاد می‌شود.

وزیر صنعت معدن و تجارت راه‌های مواصلاتی این استان را به نسبت سایر نقاط کشور مناسب دانست و با بیان اینکه آذربایجان غربی دارای بهترین مرزهاست، گفت: این استان دارای ظرفیت‌خوب و فراوانی است بنابراین شرایط را باید برای سرمایه‌گذاری فراهم کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار