آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۸۴۱۴

بلاتکلیفی ۱۵ ساله ۸ هزار چاه آب غیرمجاز در گلستان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان گلستان گفت: طی ۱۵ سال اخیر حدود ۱۹ هزار چاه آب غیرمجاز و فاقد پروانه شناسایی شده که تاکنون ۱۱ هزار حلقه چاه تعیین تکلیف و مابقی آن در مسیر رسیدگی و دادرسی است.
بلاتکلیفی ۱۵ ساله ۸ هزار چاه آب غیرمجاز در گلستان

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو ، ایرج حیدریان در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: بیش از ۹۵ درصد از منابع آبی در اختیار در استان گلستان، آب‌های زیرزمینی است که برای کاهش استفاده از این آب‌ها و پایداری آب شرب در استان،باید برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: مهم‌ترین تامین‌کننده آب شرب در شرق گلستان، سد نرماب است که اگر این سد به بهره‌برداری برسد، به جرات می‌توان گفت: مشکل تامین آب شرب در شرق گلستان و نوار مرزی گنبدکاووس حل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای گلستان ابراز کرد: بدنه این سد تکمیل شده و در نیمه دوم امسال، آبگیری اولیه این سد به میزان ۳۰ میلیون مترمکعب بعد از جابه‌جایی روستا انجام خواهد شد.وی ادامه داد: احداث این سد با منابع مالی دولتی بیش از ۵۰ سال طول می‌کشید اما خوشبختانه با استفاده از فایناس و ماده ۵۶، این سد توسط قرارگاه خاتم‌الانبیا با اعتبار حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تاکنون، مراحل پایانی خود را می‌گذراند.

حیدریان گفت: برای حل مشکل تامین اعتبار این سد، قرار است مولدسازی در سطح ملی انجام شد و وزارت نیرو اعتبارات لازم برای بهره‌برداری نهایی از این سد، تخصیص پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه سد نرماب، تنها سد با مدل ماده ۵۶ است، بیان کرد: مولدسازی در سطح ملی، تجربه جدیدی است و می‌تواند در استملاک و جابه‌جایی روستاها و احداث واحدهای مسکونی جدید برای مردم روستاهای اطراف سد، تاثیر بسزایی داشته باشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان یادآور شد: سند سازگاری با کم‌آبی از سال ۱۴۰۰ در گلستان تدوین شده و قرار است تا سال ۱۴۰۵ اجرا شود که اجرای این سند در استان گلستان تقویت شده است‌.وی افزود: در این سند، میزان بهره‌وری از آب‌های زیرزمینی از ۸۲ میلیارد مترمکعب به ۶۵ میلیارد مترمکعب کاهش یافته و استفاده از آب‌های تجدیدپذیر افزایش پیدا می‌کند.حیدریان با بیان اینکه، حوزه کشاورزی، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده آب است، گفت: نیاز است نگاه ما به مصرف آب در حوزه کشاورزی تغییر کند، زیرا کشور و استان ما به مثابه یک کشتی است که همه ما در آن قرار داریم و تبعات مصرف بیش از حد، گریبانگیر همه ما خواهد شد.وی ادامه داد: تغییر الگوی کشت به ویژه در خصوص محصولاتی مانند سیب‌زمینی، هندوانه و شالی که مصرف آب آن‌ها بیش از اندازه است، بسیار اساسی و مهم است و باید هرچه زودتر اجرا شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان بیان کرد: مهم‌ترین سرمایه کشور در همه استان‌ها،آب است و باید در افق ۱۴۲۵، تامین آب شرب از طریق سفره‌های زیرزمینی را به میزان ۷۴ میلیون مترمکعب کاهش دهیم.

وی اضافه کرد: اجرای الگوی کشت مناسب و استفاده از سیستم نوین آبیاری در حوزه کشاورزی با آخرین مُتد روز می‌تواند در کاهش بحران و تنش آبی کشور و به ویژه استان گلستان تاثیر بسزایی داشته باشد.حیدریان ابراز کرد: در استان گلستان ۱۹ هزار و ۱۸۵ حلقه چاه آب مجاز داریم که در سال ۱۳۸۹، به همین میزان نیز، چاه آب غیرمجاز و فاقد پروانه گزارش شده است که تاکنون از این میزان، ۱۱ هزار حلقه چاه تعیین تکلیف شده و مابقی آن در مسیر رسیدگی و دادرسی است

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار