رضوی: منازعات میان افغانستان و پاکستان فروکش می کند؟/ از شعار استقلال طالبان تا افکار عمومی پاکستانی ها نسبت به جنگ + فیلم
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۱۶۴۹۱
در گفتگو با SNNTV مطرح شد:

رضوی: منازعات میان افغانستان و پاکستان فروکش می کند؟/ از شعار استقلال طالبان تا افکار عمومی پاکستانی ها نسبت به جنگ + فیلم

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: وقتی طالبان پیروز میدان شد و در افغانستان مستقر شد، شعارش این بود که یک حکومت مستقل و ملی است و اجازه نخواهد داد که افغانستان محل بازی دیگر کشور ها باشد.
رضوی: منازعات میان افغانستان و پاکستان فروکش می کند؟/ از شعار استقلال طالبان تا افکار عمومی پاکستانی ها نسبت به جنگ + فیلم

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با SNNTV رضوی: وقتی طالبان پیروز میدان شد و در افغانستان مستقر شد، شعارش این بود که یک حکومت مستقل و ملی است و اجازه نخواهد داد که افغانستان محل بازی دیگر کشور ها باشد.

افغانستان از نظر جغرافیایی در قلب دنیا و مسیر کریدور ها قرار دارد

 کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با SNNTV گفت::در بیست سال گذشته بسیاری از پروژه‌ها  به دلیل فساد در این کشور تعطیل شد وطالبان با دست‌گرفتن قدرت این پروژه ها را مجدد شروع کردند.

وی افزود: به خاطر وجود کریدور های مهم، چین و روسیه با طالبان همراه شده و آن را به رسمت شناختند.

کد ویدیو

احتمالا منازعات میان افغانستان و پاکستان، رفته‌رفته فروکش می کند

 کارشناس مسائل غرب آسیا در ادامه اعلام کرد: طالبان ظرفیت جنگ ندارد، چرا که وضعیت اقتصادی خوبی ندارد، پس میلی به ادامه منازعات ندارد و افکار عمومی افغانستان نیز تمایلی به جنگ ندارند.

رضوی افزود: پاکستان نیز مسائل جدی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دارد وافکار عمومی و مردم مسلمان پاکستان نیز میلی به جنگ و نزاع ندارند.

کد ویدیو

 

شعار طالبان این بود که مستقل است و نمی گذارد افغانستان محل بازی کشورهای دیگر باشد

 کارشناس مسائل غرب آسیا در ادامه گفتگو خود با SNNTV اظهار داشت: طالبان افغانستان همان ابتدا بیان کرد که آمریکایی ها حق حضور نظامی ندارند و

 شروع ناراحتی پاکستان از اینجا شروع شد . چرا که مردم پاکستان یک نگاه دشمن گونه به هند دارند که عقبه آن به افغانستان برمی‌گردد.

کد ویدیو

اصلاح تی‌تی‌پی و بی‌ال‌ای یعنی چه ؟

 کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: تی‌تی‌پی به معنای تحریک طالبان پاکستان است و بی‌ال‌ای به معنای ارتش آزادی بخش بلوچ است،این دو گروه در نقطه در پاکستان حضور دارند که بر علیه حکومت مرکزی و ارتش پاکستان فعالیت می‌کنند.

رضوی ادامه داد:ارتش آزادی بخش بلوچ، هدفش استقلال ایالت بلوچستان است وتحریک طالبان پاکستان، هدفش تشکیل یک حکومت اسلامی مانند افغانستان در پاکستان است.

                                                                       
کد ویدیو

 در اواخر سال 1400  فعالیت دو گروه تی‌تی‌پی و بی‌ال‌ای در پاکستان افزایش یافت 

 کارشناس مسائل غرب آسیا در بخش دیگری از صحبتهایش با SNNTV گفت:به گونه ای که تلفات ارتش پاکستان در دوسال گذشته به اندازه 20 سال قبل از آن است وجمع بندی حکومت پاکستان از افزایش فعالیت این دو گروه این بود که این افزایش فعالیت به دلیل عقبه‌ای است که طالبان افغانستان برایشان ایجاد کرده است.

رضوی تصریح کرد:حکومت پاکستان بارها در نشست های بین‌المللی بیان کرد که تروریستی که موجودیت حکومت پاکستان را تهدید می‌کند، عقبه‌اش در افغانستان است.

کد ویدیو

 حکومت افغانستان بیان کرد که اسنادی دارند که طبق آن داعش در پاکستان حضور دارد و ارتش پاکستان از آن حمایت می‌کند 

 رضوی در ادامه اظهار داشت:داعشی که در پاکستان حضور دارد را با نام داعش‌خراسان میشناسیم و عملیات‌هایی نیز در ایران انجام داده است ازجمله عملیات تروریستی شاهچراغ ولی اما اثر اصلی داعش‌خراسان در افغانستان بود.

وی افزود:مهم ترین المان حکمرانی برای طالبان امنیت بود که داعش‌خراسان مانع آن بود وطالبان افغانستان معتقد بود، بخشی از بدنه جوان افغانستان و منطقه به دلیل سرمایه‌ای که داعش‌خراسان دارد جذب آن می‌شوند .

رضوی در ادامه تاکید کرد:حدود چند ماه پیش گروه بی‌ال‌ای طی یک عملیات پایگاه داعش خراسان را در بلوچستان پاکستان مورد هدف قرار داد تا اعلام بکند که پایگاه داعش در پاکستان وجود دارد.

 
کد ویدیو

باید دید چه کسی از ناامنی در چابهار سود می‌برد؟/ در حال حاضر نگاه تاجران به سیستان و بلوچستان و چابهار، ناامنی است و رغبتی به سرمایه گذاری در آنجا ندارند

 این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: باید منتظر اقداماتی باشیم تا پروژه‌های کریدوری مانند راه‌ابریشم و راه‌لاجورد راه اندازی شوند.

کد ویدیو

 اگر طالبان نسبت به بگرام کوتاه بیاید از نظر هویتی و رویکردی فرو میپاشد

رضوی  در بخش دیگری از گفتگوی خود با  با SNNTV پیرامون موضوع حضور مجدد امریکا در افغانستان عنوان کرد: ورود آمریکا به بگرام، واکنش متقابل چین را به‌دنبال خواهد داشت و امکان معامله بین آمریکا و طالبان وجود ندارد.

کد ویدیو

مجادله بر سر بگرام، آدرس غلط دادنِ آمریکاست / ایالات متحده در جنوب پاکستان پایگاه اقتصادی ایجاد کرده است

 کارشناس مسائل غرب آسیا گفت:نیروهای آمریکایی تا حدودی وارد پاکستان شده‌اند.

کد ویدیو

 افکار عمومی داخلی درباره آینده تقابل جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی نباید در وضعیت «نه جنگ و نه صلح» باقی بماند

رضوی در ادامه تاکید کرد:ساختار باید از ذهنیت افکار عمومی محافظت کند تا مردم بتوانند به زندگی عادی خود ادامه دهند.

کد ویدیو
 

بهترین موضع برای جمهوری اسلامی ایران در منازعه بین افغانستان و پاکستان، بی‌طرفی است

 کارشناس مسائل غرب آسیا در ادامه این گفتگو عنوان کرد: آقای عراقچی و دستگاه دیپلماسی موضع درستی در قبال این مناقشه اتخاذ کرده‌اند وما باید هر دو طرف را به خویشتنداری دعوت کنیم.

وی افزود: هرچقدر منطقه آرام‌تر باشد، فضای اقتصادی منطقه برای ما مطلوب‌تر خواهد بود.

کد ویدیو
 
پربازدیدترین آخرین اخبار