نوسان بی‌سابقه ۴۰ ساله اونس طلا/ سقوط شدید قیمت طلا در بازار جهانی
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۶۳۴۱۴
در گفت‌وگو با دانشجو مطرح شد؛

نوسان بی‌سابقه ۴۰ ساله اونس طلا/ سقوط شدید قیمت طلا در بازار جهانی

پس از صعود به قله ۵۶۰۰ دلاری، طلای جهانی با ریزشی شوک‌آور به ۴۸۰۰ دلار سقوط کرد؛ نوسانی که در چهار دهه گذشته بی‌سابقه بود.
نوسان بی‌سابقه ۴۰ ساله اونس طلا/ سقوط شدید قیمت طلا در بازار جهانی

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ قیمت طلا و نقره در بازارهای جهانی که طی چند روز اخیر با جهش بی سابقه همراه بودند، روز گذشته در اثر اعمال سیاست‌های جدید ریزش شدید و بی‌سابقه‌ای را به همراه داشتند.

 

محمد کشتی‌آرای، عضو هیأت رئیسه کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با شاره به نوسانات شدید قیمت اونس جهانی طلا گفت: بازار‌های جهانی تا حدود چهار روز قبل، با توجه به شرایط موجود، شاهد افزایش شدید قیمت طلا و فلزات گرانبها بودند.

 

او افزود: در دو روز گذشته، تغییر رئیس فدرال رزرو آمریکا و سیاست‌های مالی جدید این کشور، باعث شد قیمت طلا، نقره، پلاتین و سایر فلزات گرانبها با تغییرات کاهشی شدیدی مواجه شود. به طوریکه قیمت جهانی طلا که تا سطح ۵۶۰۰ دلار افزایش یافته بود، وارد کانال ۴۸۰۰ دلار شد.

 

در ادامه، پرویز محمدی، کارشناس بازار طلا و ارز، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: با توجه به افزایش‌های چندین درصدی روز‌های گذشته، وقوع یک اشباع در بازار مشخص بود. دلایل این تغییرات قیمتی شدید، تغییرات ارزش دلار پس از خبر تغییر رئیس فدرال رزرو و نیز برداشت سود سنگین پس از رشد‌های انفجاری بود.

 

او توضیح داد: وقتی چنین رشد‌هایی در بازار‌های مالی رخ می‌دهد، سرمایه‌داران بزرگ برای کسب سود، اقدام به فروش می‌کنند و این فروش خود یکی از دلایل ریزش قیمت‌ها می‌شود. محمدی همچنین به تأثیر اتفاقات سیاسی منطقه که هنوز اوضاع آن مشخص نیست، بر ایجاد این نوسانات سنگین اشاره کرد.

 

این کارشناس افزود: مشخص بود که عاملی در کار است تا چنین نوسانی را از بازار بگیرد. نه افزایش تا ۵۶۰۰ دلار منطقی به نظر می‌رسید و نه ریزش تا ۴۸۰۰ دلار. این نوسان، در طول ۴۰ تا ۵۰ سال گذشته بی‌سابقه بود؛ یعنی از دهه ۱۹۸۰ میلادی تاکنون، نوسانی به این شدت نداشتیم.

 

تا لحظه تنظیم این گزارش، قیمت اونس طلا به ۴۸۹۳ دلار و قیمت جهانی نقره به ۸۵ دلار رسیده است.

پربازدیدترین آخرین اخبار