اقدام اخیر یونسکو در به رسمیت شناختن قدس اشغالی بعنوان پایتخت موجودیت نامشروع رژیم صهیونیستی، تاییدی بر اشغالگری این رژیم در سرزمین فلسطین و بیاحترامی به هویت یک ملت از یکسو و زیر پا گذاشتن تمام قطعنامههای سازمان ملل متحد و معاهدات بینالمللی از سوی دیگر است.
به گزارش گروه بینالملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد ( UNESCO ) که بهطور خلاصه یونسکو نامیده میشود، یکی از سازمانهای تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد است که در سال ۱۹۴۵ تشکیل شد.
هدف این سازمان کمک به صلح و امنیت در جهان از راه همکاری بینالمللی در زمینههای آموزشی و علمی و فرهنگی به منظور افزایش احترام به عدالت و قانونمداری و حقوق بشر، بر پایه منشور سازمان ملل متحد است.
این تعریفی است که از یکی از مهمترین سازمانهای بینالمللی فعال در عرصه جهانی شده است و به نظر میرسد اندک اندک باید این تعریف را هم از این سازمان عریض و طویل ستاند و آن را بعنوان سازمانی در خدمت اهداف استعمار و استکبار جهانی درآورد.
یونسکو به عنوان یکی از وظایف اصلی خود که کمک به صلح و امنیت جهانی است، باید اقداماتی را انجام دهد که ملتها بتوانند از آن به عنوان سازمانی بیطرف یاد کنند، نه اینکه در میانه واقعیات مسلم تاریخی اقدامی را صورت دهد که تمام وجهه آن زیر سوال رود.
اقدام اخیر این نهاد تابع سازمان ملل متحد در به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت موجودیت نامشروع و غیرقانونی رژیم صهیونیستی، تاییدی است بر اشغالگری این رژیم در سرزمین فلسطین و بیاحترامی به هویت و استقلال یک ملت از یکسو و زیر پا گذاشتن تمام قطعنامههای سازمان ملل متحد و معاهدات بینالمللی از سوی دیگر است.
درست است که لابی صهیونیسم بینالمللی به واسطه پول و قدرت ناشی از تهدید و تطمیع همه کاری را میتواند انجام دهد، اما آیا درست است که یونسکو که وظیفه پاسداری از میراث بشریت را دارد، با این اقدام خود رژیمی غاصب و اشغالگر را تایید و آن را در تداوم اقدامات تجاوزگرانه خود جریتر میکند. از ساخت این سازمان بینالمللی البته بیش از این بر نمیآید که از ابتدای شکلگیری خود در سال 1946تاکنون حتی یک مدیرکل مسلمان هم نداشته و تمام تلاش کشورهای غربی بر آن است تا این نهاد بین المللی را هم به مانند دیگر ارگانهای جهانی در خدمت خود درآورند که البته تمام این کشورها نیز خود به نوعی بدهکار صهیونیسم جهانی هستند.
قدس شریف که اکنون گرفتار غارت صهیونیستها قرار گرفته است و تلاش شبانه روزی در آن صورت میگیرد تا آن را از شهری مسلمان به شهری یهودی نشین تبدیل کنند، پایتخت کشور مستقل فلسطینی است که قرار است در ماه سپتامبر درخواست تشکیل آن به مجمع عمومی سازمان ملل برود. همین اقدام که باعث دستپاچه شدن صهونیستها و همپالکیهای غربی آنها شده، برای یک جنگ روانی، دست به اقدام غیرقابل قبول معرفی قدس به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر زده است.
هر چند یونسکو در طول سالهای گذشته اقدامات بسیاری را در حوزه جهانی انجام داده است، اما سوال این است که این سازمان هنگامی که آثار و ابنیه اسلامی را در این شهر توسط صهیونیستها نابود میشوند و تمام زیر مسجدالاقصی به بهامه واهی یافتن سرنخی از معبد موهوم سلیمان تونل میشود که هر لحظه خطر ریزش آن و ویرانی یکی از ماندگارترین میراثهای بشری میرود، چرا بیانیه صادر نکرد و بر این رژیم فشار وارد نکرد؟ مگر همین چند روز پیش نبود که صهیونیستها که دشمنی دیرینهای با انسانیت و سرشت بشریت دارند به جان کاخهای اموی در بیتالمقدس افتادند، چرا یونسکو در قبال این اقدامات خرابکارانه که بر خلاف تمام قوانین بینالمللی است، بیانیهای صادر نکرد؟
یونسکو در حالی اقدام به معرفی قدس شریف به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی کرده که این شهر در سالهای گذشته به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام و عرب شناخته شد و همین نهاد در فوریه 2010 دفتر نمایندگی خود را در قدس برای نظارت بر تجاوزگری صهیونیستها با اجازه فلسطینیها افتتاح نکرد که حالا مدعی است این شهر، پایتخت یهودیان مهاجر و صهیونیستهای فرصتطلب است!
هر چند این یک روی قصه است، اما روی دیگر این ماجرا را باید در تفاوت واکنشها در فلسطین به اینگونه اقدامات دید. فلسطین و بیت المقدس و مسجدالاقصی میراث همه فلسطینیها است که باید برای آن دل بسوزانند و با کوچکترین اقدام علیه آن واکنش نشان دهند و این واکنشها باید لحظهای باشد و نه با تاخیر.
جنبش حماس به عنوان نماینده مردم فلسطین و سکاندار دولت فلسطین به نخستوزیری اسماعیل هنیه با پیروی از قانون فوق، با صدور بیانیهای این اقدام خارج از قانون یونسکو را محکوم کرد و خواستار پس گرفتن طرح خود شد. در این بیانیه که میتوان نظرات یک ملت را در آن دید آمده است: « ما در جنبش حماس اقدام سازمان یونسکو در معرفی شهر قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی بر روی پایگاه اینترنتی این سازمان را به شدت محکوم می کنیم و آن را اقدامی خطرناک و نقض آشکار قطعنامه و قوانین بین المللی مربوط به شهر اشغالی قدس و به منزله طرفداری از دولت عبری میدانیم که به عملیاتهای یهودی سازی خود در شهر قدس به منظور نابودی آثار باستانی و تغییر واقعیت های تاریخی ادامه میدهد و سازمان ملل متحد نیز هیچ اقدامی برای مقابله با این سرکشی و طغیانگری آن نمیکند؛ لذا ما از سازمان یونسکو میخواهیم که هر چه سریعتر از تصمیم اخیر خود که در مغایرت با قوانین و رژیم های مورد قبول سازمان ملل متحد قرار دارد، عقب نشینی کند.»
در برابر این درخواست و این بیانیه، تشکیلات خودگران به رهبری محمود عباس چه اقدامی کرده است. وی که در یک عنوان انتصابی به عنوان نماینده مردم فلسطین، می برد و میدوزد و قرارداد امضا میکند و بر آن است تا کشور فلسطینی به پایتختی قدس را تشکیل دهد، چرا اقدامی نکرد. مگر همین سال گذشته نبود که در پی تشدید تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه قدس شریف و تلاش برای تهوید آن، فرد الياس صنبر، نماينده تشكيلات خودگردان در سازمان يونسكو در مخالفت با صدور 5 مصوبه درباره فلسطين از جمله مصوبهای درباره قدس اشغالي، خشم و ناراحتی هياتهای عربی حاضر در نشست سازمان يونسكو را به همراه داشت.
مرکز اطلاع رسانی فلسطین سال گذشته در ماه ژوئن در گزارشی با ذکر خبر فوق، اوج وطندوستی نماینده تشکیلات خودگردان در یونسکو را چنین ترسیم کرد: مدير كل يونسكو به صنبر وعده داده است كه با توجه به بازنشتگی وی در پايان سال جاری ميلادی و به منظور تقدير از موضع سفير تشكيلات، پستی مهم را برای وی در سازمان يونسكو تحويل دهد. حال آیا همین آقای صنبر که همچنان در این نهاد بینالمللی با پرچم فلسطین و بنام مردم آن و به کام صهیونیستها مانور میدهد، خود مشوق این امر نبوده تا پستی مهمتر – با توجه به نزدیکی رئیس این نهاد به جریانهای صهیونی – را دریافت کند؟
اما خارج از فلسطین باید به کشورهای اسلامی و عربی اشاره کرد که قطب قدرتمندی در جهان هستند. این کشورها که سالیانه دهها میلیون دلار برای هزینه این سازمان عریض و طویل میدهند باید تلاشهای بیشتری برای حضور و نفوذ در آن داشته باشند. قدس به عنوان دبیرخانه دایمی سازمان همکاری اسلامی -نام جدید سازمان کنفرانس اسلامی- نیازمند دقت و توجه بیشتری است، از این رو از آقای اکملالدین احسان اوغلو دبیرکل این سازمان اسلامی و دیگر سران و رهبران کشورهای اسلامی انتظار میرود با حساسیت بیشتری قدس و مسایل آن را پیگیری کنند، بدون شک اگر این توجهها و نگاهها موشکافانه و ریزبینانه باشد، نه صهیونیستها به خود جرات تخریب بناهای مقدس اسلامی را میدهند و نه یونسکو توان آن را دارد تا پایتخت یک ملت زنده و پویا را به مشتی مهاجر مسلح تقدیم کند.