کد خبر:۱۳۸۰۸۴
مهدی محمدی در گفت وگو با «خبرگزاري دانشجو»:
هيچ مانع سياسي و فني در راهاندازي نيروگاه بوشهر وجود ندارد
يك كارشناس امور هستهاي و بينالمللي با بيان اينكه بهرهبرداري از نيروگاه بوشهر تا يك ماه آينده امكان پذير است، گفت: هيچ گونه مانع فني و سياسي در خصوص راه اندازي نيروگاه بوشهر وجود ندارد.
مهدي محمدي در گفتوگو با خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، با بيان اين مطلب كه نيروگاه بوشهر آماده بهرهبرداري است، گفت: نيروگاه بوشهر از نظر فني عملا تكميل شده است و تقريبا مي شود گفت كه در اين نيروگاه هيچ عمليات فني انجام نشدهاي وجود ندارد؛ تمامي قطعات در نيروگاه بوشهر نصب، و تمام تستهاي لازم نيز انجام شده است.
نيروگاه بوشهر تا يك ماه ديگر آماده بهرهبرداري است
وي افزود: تنها نگراني كه مقام رسمي كشورمان در مورد نيروگاه بوشهر مطرح كرده اند، مربوط به ايمني اين نيروگاه مي باشد و علت آن هم اين است كه اگر نيروگاه شروع به كار كند متوقف كردن كار آن و بررسي مشكلات ديگر امكان پذير نخواهد بود، لذا حتما بايد قبل از آغاز به كار نيروگاه همه مشكلات مرتفع شود.
اين كارشناس امور هستهاي و بينالمللي شروع به كار نيروگاه بوشهر را ظرف يك ماه آينده امكان پذير دانست و گفت: تصور ميكنم با وسواسي كه به خرج داده شده و تستهايي كه در نيروگاه بوشهر انجام گرفته و همچنين با توجه به نياز فني و سياسي كه روسيه دارد، نيروگاه بوشهر ظرف يك ماه آينده حتما به مدار وصل شده و برق توليد خواهد كرد.
روسها به لحاظ فني و سياسي ناچارند به تعهداتشان عمل كنند
محمدي خاطرنشان كرد: روس ها بازار هستهاي محدودي دارند و كشورهاي اندكي مشتري تكنولوژي هستهاي اين كشور هستند؛ كشورهايي كه به تكنولوژي هستهاي اروپا و آمريكا دسترسي دارند، جز در شرايط خاص، سراغ روس ها نميآيند، در نتيجه براي اينكه روسيه همين بازارهاي محدود و اندك خود را حفظ كند، احتياج دارد كه در عمل به تعهداتشان پايبند باشد.
اين كارشناس امور هستهاي و بينالمللي تصريح كرد: اگر كشورهاي ديگر مشاهده كنند كه روسيه در پروژه ايران دائما در حال سياسي كاري است و يا اينكه توان فني لازم براي پروژه هاي هستهاي را ندارد، در اين صورت قراردادهاي ديگري را كه در بعضي از كشورها دارد، از دست خواهد داد.
به گفته محمدي كشورهاي هند و ژاپن امروز منتظر راهاندازي نيروگاه بوشهر هستند تا با مشاهده نحوه عملكرد روس ها، در آينده، قرارداد احداث نيروگاه هايي شبيه نيروگاههاي بوشهر را با روسيه منعقد كنند.
وي با بيان اينكه روس ها در شرايطي نيستند كه در كار نيروگاه بوشهر خلل ايجاد كنند، اظهار داشت: روس ها هم به لحاظ فني و هم به لحاظ سياسي در موقعيتي هستند كه ناچارند نيروگاه بوشهر را راه بيندازند؛ ضمن اينكه در خود ايران هم قراردادهاي نيروگاهي ديگري وجود دارد و اگر روسيه بخواهد در اين قراردادها مشاركت كند بايد فاز يك را به خوبي تحويل ايران بدهد.
عقب نشيني آمريكاييها در خصوص مسئله هستهاي كشورمان
اين كارشناس امور هستهاي و بينالمللي در ارتباط با نحوه برخورد آمريكا با مسئله هستهاي ايران در شرايط زماني حاضر بيان داشت: مشكلاتي كه به لحاظ سياسي با آمريكا در خصوص امر هستهاي وجود داشت حل شده است؛ در واقع استفاده سياسي كه روس ها مي خواستند از موضوع نيروگاه بوشهر در چانه زني با آمريكا ببرند، تا حالا صورت گرفته است و نيروگاه بوشهر ديگر ظرفيتي براي چانه زني بيشتر در روابط دو جانبه روسيه و آمريكا ندارد؛ آمريكاييها موافقت خودشان را با راه اندازي نيروگاه بوشهر اعلام كردند، در نتيجه نه مانع سياسي و نه مانع فني و تجاري براي راه اندازي بوشهر وجود ندارد.
محمدي افزود: به نظر مي رسد كه پيش بيني صالحي در خصوص راه اندازي نيروگاه بوشهر در يك ماه آينده صحيح خواهد بود و تا حدود يك ماه ديگر برق هستهاي را در مدار خودمان خواهيم ديد، البته نيروگاه در اوايل امر با تمام ظرفيت شروع به كار نمي كند، بلكه از كيلوواتها و مگاواتهاي پايين توليد خودش را شروع ميكند و در حدود يك سال طول مي كشد كه نيروگاه بوشهر به ظرفيت مطلوب خود كه توليد هزار مگاوات برق است، دست يابد.
نيروگاه بوشهر براي سه سال سوخت دارد
وي در مورد تامين سوخت راكتور بوشهر اظهار داشت: تامين سوخت راكتور بوشهر دچار هيچ مشكلي نخواهد بود، به علت آن كه روس ها موظف هستند طبق قراردادي كه وجود دارد سوخت راكتور را تامين كنند؛ مصرف سه سال سوخت راكتور بوشهر در نيروگاه انبار شده است، در واقع راكتور بوشهر سالي حدود 30 تن سوخت مصرف ميكند كه اين را روس ها براي سه سال تامين كرده اند و به نظر نمي آيد كه ما براي بوشهر دچار مشكل باشيم.
اين كارشناس امور هستهاي و بينالمللي با اشاره به تاسيس نيروگاههاي نطنز و فردو و نياز كشورمان به تامين سوخت بيشتر براي اين نيروگاهها گفت: مطابق قانون بايد 7000 مگاوات برق هستهاي توليد كنيم، در حالي كه روس ها فقط تامين سوخت 1000مگاوات راكتور هستهاي را به عهده گرفته اند، از اين رو ساير نيروگاه هايي كه در ايران ساخته خواهند شد دچار مشكل سوخت مي شوند.
محمدي با اشاره به كارشكني كشورهاي غربي براي تامين سوخت هستهاي نيروگاههاي كشورمان افزود: موضوع راكتور هسته اي تهران هم نشان داد كه نمي توانيم براي دريافت مطمئن سوخت به بازار بين المللي تكيه كنيم؛ در واقع كشورهاي غربي براي اهداف سياسي خودشان، تامين سوخت نيروگاه هاي هستهاي كشورمان را گروگان مي گيرند، در نتيجه تصميم ايران اين است كه در تامين سوخت راكتورهاي هسته اي خودكفا باشد كه فناوري غني سازي كه در نطنز وجود دارد دقيقا با همين هدف انجام مي شود.
تاسيسات نطنز قادر به تامين سوخت يك نيروگاه 1000 مگاواتي است
وي ادامه داد: تاسيسات نطنز اگر با ظرفيت كامل خود كار كند، قادر خواهد بود كه ظرف يك سال، سوخت نيروگاه 1000 مگاواتي مثل بوشهر را تامين كند، لذا راه افتادن نيروگاه بوشهر در ايران و مشكلي كه در آينده براي تامين سوخت داريم، اين استدلال را ايجاد مي كند كه بايد به سمت غني سازي براي تامين سوخت داخلي كشورمان پيش برويم.
كارشناس مسائل هستهاي و بينالمللي كشورمان خاطرنشان كرد: براي تامين درازمدت سوخت نيروگاه بوشهر هيچ اطميناني به روس ها نيست؛ به همين دليل ايران حتما بايد در داخل غني سازي كند و توليد سوخت داشته باشد؛ براي اينكه اگر يك روزي روس ها در يك بازي سياسي جديد با آمريكا تصميم گرفتند كه به نيروگاه بوشهر سوخت ندهند ايران بتواند در داخل سوخت نيروگاه بوشهر را تامين كند.
محمدي تصريح كرد: آنچه كه رسما بارها اعلام شده هم تصديق كننده همين امر است كه اراده براي توليد سوخت هستهاي در داخل كشور وجود دارد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.