جلالی: کشور‌های بریکس نقش تعیین‌کننده در شکل‌دهی به امنیت انرژی دارند
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۱۲۵۲۴

جلالی: کشور‌های بریکس نقش تعیین‌کننده در شکل‌دهی به امنیت انرژی دارند

سفیر ایران در روسیه در نشست چشم‌انداز توسعه بریکس بر نقش اعضای بریکس در شکل‌دهی به امنیت انرژی تأکید کرد.
جلالی: کشور‌های بریکس نقش تعیین‌کننده در شکل‌دهی به امنیت انرژی دارند

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، "کاظم جلالی"، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه در نشست «چشم‌انداز توسعه بریکس: دگرگونی‌ها و افق‌های جدید» که در حاشیه بیست‌ونهمین همایش بین‌المللی اقتصادی سن‌پترزبورگ برگزار شد، با ارائه سخنرانی با عنوان «همکاری‌های انرژی و امنیت انرژی در چارچوب بریکس» به تشریح دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در خصوص جایگاه بریکس در نظام انرژی جهانی پرداخت.

جلالی در این نشست اظهار داشت: تنش‌های ژئوپولیتیکی، اختلال در زنجیره‌های تأمین، نوسانات بازار‌های جهانی و افزایش تقاضا در اقتصاد‌های نوظهور نشان می‌دهد که امنیت انرژی بیش از هر زمان دیگری به یکی از ارکان اصلی ثبات و توسعه جهانی تبدیل شده است.

وی افزود: امنیت انرژی صرفاً به‌معنای دسترسی به منابع انرژی نیست، بلکه مفهومی جامع است که امنیت عرضه، امنیت تقاضا، امنیت سرمایه‌گذاری، امنیت فناوری، امنیت زیرساخت‌ها و امنیت مالی را نیز در بر می‌گیرد.

سفیر کشورمان با اشاره به تحولات سال‌های اخیر تأکید کرد که امنیت انرژی جهان تا حد زیادی در کشور‌های جنوب جهانی، به‌ویژه میان اعضای بریکس، رقم می‌خورد.

وی ظرفیت‌های عظیم کشور‌های عضو بریکس را مستلزم مسئولیت‌های مشترک دانست و گفت: این کشور‌ها مسئولیت دارند در شکل‌دهی به نظامی عادلانه‌تر، باثبات‌تر و فراگیرتر برای امنیت انرژی جهانی نقش‌آفرینی کنند.

جلالی با تأکید بر اینکه انرژی باید عامل توسعه، رفاه و تولید باشد و نه ابزاری برای اعمال فشار سیاسی، خواستار توسعه کریدور بین‌المللی شمال ـ جنوب، گسترش زیرساخت‌های حمل‌ونقل و لجستیک، توسعه همکاری‌های بندری و تقویت اتصال شبکه‌های انرژی میان کشور‌های عضو بریکس شد.

وی خاطرنشان کرد: این اقدامات می‌تواند به افزایش امنیت و پایداری تجارت انرژی در سطح منطقه‌ای و جهانی کمک کند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران همچنین تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها به هیچ کشوری حمله نکرده است، بلکه همواره خواستار صلح، ثبات و امنیت در جهان بوده است و به‌عنوان عضو بریکس و یکی از تولیدکنندگان مهم انرژی، نقش سازنده و مؤثر خود را در تحقق عدالت و امنیت انرژی جهانی ایفا خواهد کرد.

این نشست به‌میزبانی الکسی اوورچوک، معاون نخست‌وزیر فدراسیون روسیه، برگزار شد و موضوعاتی همچون امنیت انرژی، امنیت غذایی، نظام‌های مبادلات مالی و گسترش همکاری‌های بریکس مورد بررسی قرار گرفت. معاون وزیر دارایی روسیه، معاون وزیر کشاورزی برزیل، معاون وزیر امور خارجه هند و شرپای این کشور در بریکس، معاون وزیر کشاورزی کوبا و جفری ساکس، اقتصاددان برجسته آمریکایی، از دیگر سخنرانان این نشست بودند.

نشست «چشم‌انداز توسعه بریکس: دگرگونی‌ها و افق‌های جدید» یکی از نشست‌های تخصصی برگزارشده در چارچوب بیست‌ونهمین همایش بین‌المللی اقتصادی سن‌پترزبورگ به‌شمار می‌رود.

پربازدیدترین آخرین اخبار