کد خبر:۱۴۱۳۷۰
گمركات آذربايجان غربي؛ دروازهبان اقتصادي كشور
گمركات آذربايجان غربي به عنوان يكي از دروازهبانان مهم اقتصادي كشور، نقش مهمي را در تحقق جهاد اقتصادي دارد؛ نقشي كه ميتواند با تغيير توازن مبادلات به سمت صادرات و يا واردات ما را به كشوري پيشرو و يا وابسته در حوزه اقتصادي تبديل كند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از اروميه، از نظر فعالان حوزه اقتصادي، نامگذاري سال جديد به عنوان جهاد اقتصادي، فرصت بسيار مغتنمي است كه باعث شده نگاه و توجه همه حوزهها به حضور جدي اين بخش جلب شود و همه مخاطبان و دستگاههاي اجرايي مكلف به توجه به مسائل اقتصادي شوند.
يكي از اين حوزه هاي شاخص براي تحقق اهداف جهاد اقتصادي در گرو توسعه صادرات غيرنفتي است؛ از اينرو لازم است فضاي كسب و كار از گذشته آمادهتر و موانع موجود در مسير تحقق سند چشمانداز, برنامه پنجم توسعه و اصل44 قانون اساسي برطرف شود.
از طرفي با توجه به فرابخشي بودن حوزه توسعه تجارت بخصوص صادرات غيرنفتي ضروري است كه در اين سال همه دستگاههاي مربوطه از جمله گمرك در يك اقدام جهادگونه تمام مشكلات و موانع مربوط به بخش صادرات غيرنفتي را در كوتاهترين زمان ممكن برطرف سازند؛ چرا كه صادركنندگان در حال حاضر به خاطر بحران مالي جهاني، محدوديتها و تحريمهاي اقتصادي با مشكلاتي از قبيل نقل و انتقال پول روبهرو هستند و ضرورت دارد فضاي داخلي بهنحوي فراهم شود كه اين افراد فارغ از امكان روبهرو شدن با موانع داخلي، بتوانند با بهرهگيري از هوشمندي خود مسائل خارجي و تحريمها را بهگونهاي دور بزنند.
در سال جهاد اقتصادي گمرك بهعنوان دروازهبان اقتصادي كشور، كه ركن اصلي اقتصاد كشور هستند ميتواند جهاد خود را در قالب ايجاد تسهيلات بيشتر، كاهش هزينههاي ترخيص كالا و ايجاد شناخت در فرآيند ترخيص كالا و جلوگيري از اقدامات غيرقانوني متبلور سازد.
پرويز تقوي، ناظر گمركات آذربايجان غربي در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» در اروميه، در اين زمينه تصريح كرد: در راستاي فرمايشات مقام معظم رهبري در خصوص سال جهاد اقتصادي و اجراي اصل 44 حوزه نظارت گمركات استان با تمام توان و تلاش سعي در تسهيل امر تجارت و حذف مشاغل زائد و رسيدن به اهداف عاليه پيش بيني شده معظم له دارد.
وي ارزيابي محل انبارهاي اختصاصي جهت و اگذاري تخليه و بارگيري به خود تجار را يكي از شاخص ترين فعاليت هاي كمرگات آذربايجان غربي در سال جهاد اقتصادي جهت تحقق اين مهم عنوان كرد و اظهار داشت: اين امر تا حدود زيادي خواهد توانست صادرات و واردات كالا از مرزها و كمرگات استان را تسهيل و تسريع بخشد.
تقوي هدف گذاري صادرات استان به يك ميليارد و 200 ميليون دلار در سال جاري را تلاش براي تحقق اين مطالبه رهبري اعلام و گفت: استان آذربايجان غربي قابليت و ظرفيت صدور كالاها به ارزش دلاري بالاتري را دارد.
ناظر كمرگات آذربايجان غربي افزايش كمرگات رسمي استان و هم مرز بودن استان آذربايجان غربي با سه كشور تركيه، آذربايجان و عراق را پتانسيلي بالقوه براي افزايش مبادلات تجاري كشور و در نتيجه جهادي اقتصادي براي اصلاح و افزايش وضعيت اقتصادي موجود دانست و تصريح كرد: با توجه به اين ظرفيت ها اين استان مي تواند به قطب اقتصادي كشور تبديل شود.
وي به افزايش ميزان صادرات استان در مقايسه با سال گذشته اشاره كرد و گفت: در چهار ماه نخست سال جاري 367 هزار و 639 تن كالا از آذربايجان غربي به ارزش 127 ميليون و 313 هزار و 944 دلار صادر شده است.
تقوي با بيان اينكه در مدت زمان مشابه سال گذشته 242 هزار و 146 تن كالا به ارزش 127 ميليون و 899 هزار و 519 دلار از آذربايجان غربي صادر شده بود، تصريح كرد: در چهار ماه نخست سال جاري در مقايسه با مدت زمان مشابه سال گذشته شاهد رشد 52 درصدي از نظر تناژ كالاهاي صادره بوديم، اما صادرات استان در اين مدت از نظر ارزش هيچ تغييري نداشته است.
ناظر كمرگات آذربايجان غربي با بيان اينكه گمرك اروميه 204 هزار و 554 تن كالا به ارزش 45 ميليون و 961 هزار و 51 دلار از صادرات استان را در سال جاري به خود اختصاص داده است، افزود: در اين راستا شاهد رشد 76 درصدي صادرات كالا از نظر وزني و افزايش 67 درصدي صادرات از نظر ارزش هستيم.
وي ميزان صادرات انجام گرفته از گمرك بازرگان را در سال جاري 26 هزار و 286 تن اعلام كرد و گفت: ارزش اين ميزان كالاي صادراتي بيش از 11 ميليون دلار است كه در اين راستا نيز نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته شاهد كاهش سه درصدي از نظر تناژ، و كاهش 34 درصدي از نظر ارزش دلاري هستيم.
تقوي تجارت چمداني انجام گرفته در زمينه صادرات كالا از گمرك بازرگان را در چهار ماه نخست سال جاري 3473 تن به ارزش يك ميليون و 496 هزار و 551 دلار برشمرد و خاطرنشان كرد: در اين راستا نيز شاهد افزايش يك درصدي در وزن و كاهش 29 درصدي از نظر ارزش دلاري هستيم.
ناظر گمركات آذربايجان غربي ميزان صادرات انجام گرفته از بازارچه پلدشت را 2419 تن اعلام كرد و اظهار داشت: ارزش اين ميزان كالاي صادره از اين بازارچه دو ميليون و 392 هزار دلار است كه در اين زمينه نيز رشد سه درصدي از نظر وزني و رشد 21 درصدي از نظر ازش دلاري را شاهد هستيم.
وي گفت: در سال جاري 175 تن كالا به ارزش 195 هزار دلار از طريق تجارت چمداني گمرك پلدشت انجام گرفته است كه اين ميزان نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته از نظر وزني و ارزش دلاري به ترتيب سه درصد و 34 درصد رشد را نشان ميدهد.
تقوي به ميزان واردات استان در چهار ماه اول سال جاري نيز اشاره كرد و گفت: در چهار ماه نخست سال جاري 217 هزار و 979 تن كالا از طريق آذربايجان غربي به ارزش 274 ميليون و 342 هزار و 597 دلار وارد كشور شده است.
ناظر گمركات آذربايجان غربي با بيان اينكه در مدت زمان مشابه سال گذشته 134 هزار و 708 تن كالا به ارزش 173 ميليون و 951 هزار و 193 دلار به آذربايجان غربي وارد شده بود، تصريح كرد: در چهار ماه نخست سال جاري در مقايسه با مدت زمان مشابه سال گذشته شاهد رشد 62 درصدي از نظر تناژ و رشد 58 درصدي از نظر ارزش كالاهاي وارده بوديم.
وي با بيان اينكه گمرك اروميه 31 هزار و 564 تن كالا به ارزش 63 ميليون و 693 هزار و 684 دلار از واردات استان را در سال جاري به خود اختصاص داده است، افزود: در اين راستا شاهد رشد 65 درصدي واردات كالا از نظر وزني و افزايش 54 درصدي واردات از نظر ارزش هستيم.
تقوي میزان ترانزيت داخلي گمركات استان در چهار ماهه نخست سال جاری را 32 هزار و 651 تن به ارزش 56 میلیون و 308 هزار دلار برشمرد و خاطرنشان كرد: در اين راستا نيز شاهد افزايش 65 درصدي در وزن و افزایش 92 درصدي از نظر ارزش دلاري هستيم.
ناظر كمرگات آذربايجان غربي گفت: آمار مسافران ورودي و خروجي در چهار ماهه نخست سال جاري را یک میلیون و 120 هزار و 508 نفر اعلام کرد و گفت: اين ميزان نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته از نظر ورودی دو درصد کاهش، و از نظر خروجی پنج درصد رشد را نشان ميدهد.
وی در پايان خاطرنشان كرد: بیشترین میزان تردد مسافر از طریق گمرک بازرگان صورت می گیرد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰